Tip izlog - Petak je dan za hokej, fiks u Finskoj

Autor: Ivan Cvetković
petak 24.03.2023.
13:30
Izvor: Sportske.net

Tri predloga za zaradu, pa ko voli...

Povezane vesti

36719 Bolzano – Vienna Capitals Ukupno golova 4.5 više (1.65)

Počinje polufinalna serija hokejaškog šampionata Austrije. Najbolji tim ligaškog dela sezone italijanski Bolcano je posle ogromne drame i maksimalnih sedam utakmica „pregrmeo“ Linc i nastavlja svoj put ka trofeju. Sa druge strane Kepitalsi su u četvrtfinalu iznenadili bolje plasirani Insbruk i slavili sa 4:2. Favorit u ovoj seriji morala bi da bude ekipa Bolcana koja je igrala sjajno tokom čitave sezone, a već su prošli kroz kriznu situaciju u plej-ofu. Ipak, bićemo oprezni na početku ove serije i nećemo prognozirati trijumf Italijana, već ono što je sigurnije, a to je veliki broj golova, više od 4.5 na meču. Razlog jasan, kada igraju ove ekipe golovi su zagarantovani. U četiri međusobna duela ove sezone tri puta smo videli po osam pogodaka, jednom jedan manje. Tako da granica od 4.5 ne bi smela da predstavlja nikakvu prepreku.

36585 KooKoo – Tappara 2 (1.54)

Vreme je da prvi favorit za titulu šampiona Finske u hokeju na ledu ekipa Tapare završi posao u ovoj četvrtfinalnoj seriji. Gosti su pobedili na sve tri utakmice u seriji i još jednim trijumfom izborili bi plasman u polufinale. Pokazala je Tapara da je kvalitetniji tim od Kokoa. Prve dve utakmice najbolji tim „regularnog“ dela prvenstva rešio je ubedljivo u svoju korist, dok je poslednji duel rešen nakon produžetka, a još jednom su se radovali hokejaši Tapare. Čini se da je otpor Kokoa tada i definitivno slomljen i da će ova četvrta utakmica biti lak posao za Taparu.

36252 Munchen – Bremerhaven H1 1.5 (1.74)

Na redu je peta, verovatno i prelomna utakmica četvrtfinalne plej-of serije nemačke Bundeslige u hokeju na ledu. Najbolji tim ligaškog dela sezone Minhen dočekuje osmoplasirani Bremerhaven, a posle četiri odigrana meča rezultat u seriji je 2:2. Gosti su u prva dva susreta potpuno iznenadili sve i iskorili opuštenost Minhena, dobili oba meča i senzacionalno poveli sa 2:0 u seriji. Ipak, shvatili su hokejaši Minhena da moraju mnogo ozbiljniji protiv Bremerhavena i u naredne dve utakmice stigli do sigurnih pobeda, posebno su bili ubedljivi u trećem meču na kojem su slavili sa 7:1. Sada je sve opet na strani velikog favorita, a prednost domaćeg leda dodatni stimulans za Bavarce. Uvereni smo da Minhen pobeđuje na ovom meču i kasnije ide u polufinala plej-ofa.

Ne propustite