Tip izlog - Petak je dan za košarku

Autor: Ivan Cvetković
petak 27.01.2023.
15:45
Izvor: Sportske.net

Od AdmiralBet ABA lige, pa sve do Evrolige...

Povezane vesti

12261 Tofas – Konyaspor 1 h1 (-6.5) 1.64  

U susretu dve ekipe koje se nalaze u donjem domu turske Super lige favorit je domaći Tofaš. Klub iz Burse ima mnogo veću tradiciju od gostujućeg Konjaspora. Imaju velike ambicije u ovoj sezoni, ali posle 16 odigenih utakmica, jedne više od polovine u šampionatu, Tofaš se nalazi na za njih slaboj 10. poziciji. Ipak, sa skorom 6-10 samo ih jedan trijumf deli od mesta u plej-ofu, a priliku da poprave skor imaće na ovom meču. Konja ima identičan skor sa rivalom, ali su njene ambicije mnogo manje od Tofašovih, te je 12. mesto sasvim solidno. Što se forme tiče, Tofaš je izgubio poslednje četiri, a Konja ima niz od dva neuspeha.  Vreme je da se jedan loš niz prekine, a to bi ovoga puta trebalo da važi za domaćina koji ima bolji tim.  

15359 Olympiacos – Maccabi Tel Aviv h1 (-11.5) 2.60 

U susretu dve „domaćinske“ ekipe, gost iz Tel Aviva ima minimalne šanse za trijumf u Atini. Makabi je uz Panatinaikos, Partizan i Albu najgori gost u Evroligi sa samo dve pobede pred protivničkim navijačima u dosadašnjem toku seozne. Poznato je kakva je atmosfera u Pireju, a ovaj tim Olimpijakosa uz podršku sa tribina retko gubi. Crveno-beli su trenutno na liderskoj poziciji na tabeli Evrolige, igraju sjajno i dolazak „Ponosa Izraela“ trebalo bi da bude još jedna „usputna stanica“ za zahuktalu četu Jorgosa Barcoskasa, koja je slavila u prethodne četiri od pet utakmica u Evropi.  

11560 Levallois – Roanne h1 (-10.5) 1.87 

U meču 19. kola šampionata Francuske Levaloa je veliki favorit protiv Roana. Za početak, ekipa iz Bolonje igra kod kuće gde je izgubila samo jedan meč u dosadašnjem delu sezone. Situacija na tabeli takođe govori u prilog „kecu“ na Levaloa. Tim iz Bulonja je lider Francuskog prvenstva zajedno za evroligašem Monakom, na skoru su od 14 pobeda i četiri poraza. Sa druge strane Roan je tek deseti sa po devet uspeha i neuspeha. Gosti su dobroj formi, imaju samo jedan poraz u poslednjih pet utakmica, ali je gostovanje Levaloi vreme da pokvare dobre rezultate.  

12014 Zadar - Borac Čačak manje od 170.5 poena (1.89)  

U uvodnom meču AdmiralBet ABA lige u petak, Zadrani će dočekati Čačane, malo nostalgije sudar dva velika košarkaška centra iz bivše SFRJ iz gradova koji žive za igru pod obručima. Jasno, danas su daleko od tog statusa u AdmiralBet ABA ligi, Borac se konačno prenuo posle strašne serije poraza, uspeli su da savladaju Igokeu što je svakako iznenađenje, ali i putokaz da se čvršćom odbranom može do opstanka. Zbog toga, iako je Zadar napadačka ekipa koja dosta šutira, probaćemo manje poena, jedina šansa za Borac je da domaćina zadrži oko 80 koševa. Hoće li uspeti videćemo, Zadar ima polovičan skor, lakšu sezonu od očekivane, doduše izgubili su od Mege u prošlom kolu. Hrvati su dobili u Čačku u prvom delu, posle produžetaka.  

13474 Oviedo - Albacete manje od 147.5 poena (1.87)

Španska druga liga, predgrađe ACB je netipična, igra se na manji broj poena, ekipe su čvršće, Ovijedo i Albasete se nalaze u donjem domu, boriće se za opstanak, oba tima imaju po četiri pobede. Veliki je motiv za Asturijce katastrofa na startu šampionata, tada su u La Manči protiv "Zelenih" poraženi sa oko 40 razlike. Ali, računaju na domaći teren, žele da prekinu seriju, međutim neće odstupiti od jake odbrane, skoka, centri su bolji deo tima. Albasete je slična ekipa, imaju samo jednog Amerikanca, oslanjaju se na pozicionu igru, ni oni ne šutiraju mnogo spolja. Ekipe će pokušati da kontrolišu ritam, hrabriji mogu da probaju "dvojku" na veću kvotu, naš tip je manjak poena.

Ne propustite