Tip izlog - "Ponos Izraela" je Realov zicer u Madridu, tvrdo u Bavarskoj!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 30.01.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

U fokusu je Evroliga sa pet zanimljivih parova.

Povezane vesti

17742 Bayern Munich - Baskonia Tim2 manje od 79.5 (2.22)

Toplo-hladno Bajerna, ali više, čini nam se, hladno. Igrali su dobro protiv Fenera kada su poraženi posle produžetka, dokazali da mogu protiv jakih timova iz vrha, ali i da mogu da se dese dani kao što je onaj u prethodnom kolu Evrolige kada su poraženi na svom parketu od autsajdera, Asvela. Još uvek se domaći privikavaju na povratak Vladimira Lučića, a daleko više se očekuje od Silvajna Franciska koji se ispromašivao u prethodnom duelu. Baskonija zavisi dosta od šuta Hauarda, jasno je da će uzimati one teške i preko ruke, ali znamo svi da kada on bude u svom elementu, teško ko može pobediti ekipu Duška Ivanovića. Naš predlog za ovaj duel je manji broj poena, biće ovde dosta borbe za svaku loptu, činjenica je i da ekipu Bajerna ne ide u napadu i da bi mogli na neki drugi način do pobede.

17743 Olympiacos - Alba Berlin H2 -9.5 (2.02)

Jasno je da je domaćin favorit, i oni koji jedva poznaju košarku znaju ko bi trebalo da dobije ovaj susret, ali moramo istaći i da Alba zna da pomrsi račune velikim timovima. Dobili su Crvenu zvezdu uz odličnu partiju pojedinaca, dobili su i u Vilerbanu, istini za volju, daleko im bolje ide na početku sezone i imaju samopouzdanja. Sa druge strane, favorit ovog susreta je bez Milutinova, Petrušev je takođe imao probleme i nije igrao tokom vikenda, pa je očigledno da postoji problem na poziciji centra, ali i dalje ne smemo sumnjati u pobedu. Ono pitanje koje se postavlja jeste razlika, gosti bi mogli da ostave dobar utisak i da izgube jednocifrenom razlikom.

17744 Real Madrid - Maccabi Tel Aviv 1.p H2 -8.5 (1.51)

U "Vizink centar" stiže ekipa Makabija koja baš slabo igra van "Pionira" u poslednje vreme, nikako da pobede na strani i to je ono što im je potrebno da bi stigli do makar šeste pozicije koja garantuje plasman u četvrtfinale Evrolige. Real će ponovo biti bez Tavaresa i Ljulja, ali čini se da su se navikli na to i da su utakmicu protiv Olimpijakosa dobili zahvaljujući činjenici da su neki drugi košarkaši preuzeli odgovornost kada je to bilo najpotrebnije. Real ima svega tri poraza ove sezone u EL, teško da je Makabi ekipa koja može da ih ugrozi. Ipak, kada smo videli kvotu da bi Makabi mogao da završi prvo poluvreme sa manjom razlikom od 9, nismo mogli da odolimo iako je naizgled mala.

17745 Zalgiris Kaunas - Anadolu Efes 1.cet pobeđuje sa razlikom Tim1 3+ (2.60)

Agresivnost je zaštitni znak timova Andree Trinkijerija, ekipa Žalgirisa je uspela da se probudi i da zaigra bolje, ali nisu mogli do pobede u Beogradu protiv Partizana koji ih je nadmašio zahvaljujući dobroj igri u drugom poluvremenu. Efes igra promenljivo i idealan je protivnik Žalgirisu u ovom trenutku, domaći bi mogli da dobiju još jedan turski tim u Kaunasu pošto su nedavno savladali i Fenerbahče. Skoro redovno svoje protivnike muče sjajnom odbranom u prvoj četvrtini, pa bi tako mogli da počnu i sada. Fenerbahče je stao na 14, na primer, Partizan je samo zahvaljujući neverovatnom Doužeru uspeo da ubaci 22. Svakako verujemo da bi mogli da ostvare ozbiljniju razliku u prvoj deonici.

17748 Barcelona - Virtus Bologna H2 -8.5 (1.94)

Dva teška poraza Barselone, prvi od Efesa, drugi od Milana, sada je na redu još jedan italijanski tim koji bi mogao da stigne i do drugog mesta ukoliko bude slavio u ovom duelu. Odigraće Barsa ovu utakmicu tvrdo, i jedni i drugi bi trebalo da budu kompletni pred ovaj meč i vidimo meč koji bi mogao da traje i dva sata, možda ode i u produžetak. Očigledno, mislimo da je ekipa Virtusa potcenjena u ovom duelu, Barsa je tokom ove Evrolige pokazivala dosta slabosti, a gosti su jedna od najboljih ekipa ove sezone u takmičenju i mogu da ih ugroze, pre svega jer su to činili i mnogo slabiji timovi. Dakle, hendikep "dvojka" je naš izbor.

Ne propustite