Tip izlog - Portugal želi na Olimpijske igre, Pardubice bi da zadrži tron!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 23.01.2024.
15:00
Izvor: Sportske.net

U fokusu rukomet i hokej...

Povezane vesti

RUKOMET

43888 Netherlands – Portugal H2 1.5 (1.77)

Pored Austrije, Portugalije je najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg Evropskog prvenstva. I dok se Austrijanci još uvek bore za plasman u polufinale, Portugalci nemaju takve ambicije, jer su Danska i Švedska već obezbedile utakmice za medalju iz grupe 2 u kojoj je i Porugalija. Upravo su Danska i Švedska jedine dve ekipe koje su na ovom Evropskom prvenstvu savladale Portugalce koji su blizu cilja, a to je plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre. Na drugoj strani, Holandija je poslednja u grupi sa tri laka poraza u novoformiranoj grupi. „Lalama“ ne pomaže ni maestralni desni bek Nils Ferstejnen koji je Slovencima dao čak 15 golova. Ovo će Portuglaci dobiti na krilima dvojice Košti, Martima i Franciska.

43889 Slovenia – Denmark H2 5.5 (1.87)

Čim pročitate Danska odmah možete da uložite i neki novac na rukometaše ove skandinavske države. Danci su trostruki uzastopni prvaci sveta, a u Nemaču su došli po evropsku titulu i sigurnim koracima koračaju prema njoj. Fenomenalan bekovski trio iz snova Gidsel, Hansen i Pitlik melje rivale, a sada je Slovenija na redu da oseti moć Danaca. Slovenci su treći tim u grupi 2, ali pored Švedske i Danske nemaju priliku da se domognu polufinala.U ovoj utakmici shvatiće da je to njihova realnost.

43890 Norway – Sweden H2 2.5 (1.88)

Za kraj takmičenja u glavnoj fazi grupe 2 očekuje nas skandinavski derbi između Norveške i Švedske. Ovo će biti utakmica za prestiž jer su Šveđani već obezbedili kartu za polufinale i odbranu evropske titule, dok je Norveška ispala sa turnira. Šveđani su u duelu protiv Danaca pokazali da su trenutno najbliži trenutno najjačoj selekciji na planeti. Samopuzdanje „tri krune“ je na visokom nivou, dok se isto ne može reći za Norvežane. Poraženi su „vikingi“ od Slovenije i Portugalije, a ti neuspesi pokazali su im da trenutno ne pripadaju samom vrhu evropskog rukometa. Švedska će udariti pečat na takvu tvrdnju.

HOKEJ

36372 Liwest Linz – Salzburg 2 (2.20)

Prvak Austrije u hokeju na ledu, ekipa Salcburga, ove sezone, bar do sada, ne igra na toliko visokom nivou. Šampion je trenutno treći sa sedam bodova manje od prvoplasiranog Klagenfurta i teško će do prednosti domaćeg terena kroz čitav plej-of. Ipak, to ne znači da klub iz „Mocartovog grada“ do samog kraja neće pokušati da dospe na lidersko mesto, a za to su im potrebne pobede. Jednu od njih trebalo bi da ostvare u Lincu. Domaćin je daleko od dobre forme, tek je u prošlom kolu prekinuo tešku seriju poraza i nalazi se na šestom mestu prvenstvene tabele. Međusobni skor je takođe na strani gostiju, koji su slavili na poslednja četiri meča i peti put će.

36376 Klagenfurt – HC Asiago H1 – 2.5 (1.96)

Fantastični Klagenfurt lider je šampionata Austrije. Ova ekipa nije bila među prvim favoritima pred početak sezone, ali igra sjajno. Sakupili su čak 80 bodova posle 39 odigranih utakmica i grabe ka prednosti domaćeg terena kroz čitav tok plej-ofa. Novu „recku“ trebalo bi da udare u duelu sa slabašnim Asijagom, koji ima samo jedan trijumf u poslednjih šest utakmica. U prethodnom međusobnom meču Klagenfurt je slavio sa 5:2, sličan rezultat prognoziramo i sada.

36340 Ceske Budejovice – Pardubice 2 (1.82)

Hokejaši Pardubica dominiraju u šampionatu Češke. Trentuno su lideri šampionata sa 85 bodova, dva više od Sparte iz Praga, dok je trećeplasirani Trinec sakupio tek 69. Gosti igraju sjajno i imaju niz od šest uzasopnih trijumfa pred gostovanje Češkim Budejovicama. Domaćin je solidan. Trenutno su sedmi na tabeli, a do kraja „regulranog“ dela pokušaće da stignu do četvrtog mesta i ugrabe direktan plasman u plej-of. Ipak, teško će svoju poziciju popraviti posle duela sa Pardubicama koje deluju „nezaustavljivo“. Neće biti lako lideru, ali će nova pobeda biti upisana.

Ne propustite