Tip izlog - Predlozi iz ostalih sportova!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 28.02.2023.
13:30
Izvor: Sportske.net

Evo nekih predloga, da vidimo šta bi moglo da se odigra...

Povezane vesti

HOKEJ

35573 Fehervar AV19 – HC Asiago 2 (3.25)

Hokejaška liga Austrije ušla je u svoju završnicu. Utakmicom između Fehervara i Asijaga počinje plej-of. Naravno Fehervar je iz Mađarske, a ekipa Asijaga predstavnik Italije, ali im to ne smeta da se bore trofej u šampionatu Austrije kao priključeni članovi. Fehervar je „regularni“ deo šampionata završio kao osmi, a Asijago poziciju niže i za početak će morati da prođu osminu finala kako bi se priključili timovima koji su već obezbedili četvrtfinale. U toku sezone ovi rivali susreli su se četiri puta i u međusobnom skoru je 2:2. Poslednji meč krajem januara dobio je Asijago kod kuće sa ubedljivih 4:0. Što se forme tiče ona je na strani gostiju koji su pred plej-of slavili u četiri utakmice u nizu, dok Fehervar sa dva uzastopna neuspeha kreće u odlulujuće borbe. Naš predlog je dvojka na Italijana, upravo zbog te sjajne forme.

34476 Sparta Prague – Olomouc H1 -1.5 (1.64)

„Regularni“ deo šampionata Češke u hokeju na ledu ulazi u samu završnicu. Poznati su učesnici plej-ofa, ali ne i njihove pozicije pred odlučujuće bitke. Sparta iz Praga je fantastičnim igrama u drugom delu šampionata izborila bar treće mesto i doigravanje će početi direktno iz četvrtfinala, dok je Olmuc sve upropastio u finišu i sada se bori da ne padne sa sedmog mesta koje mu donosi prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej-ofa. Sparta je u fantastičnoj seriji rezultata. Klub iz glavnog grada izgubio je samo jedan od poslednjih osam mečeva, a u identičnom nizu utakmica na svom ledu nema niti jedan neuspeh. Sa druge strane gosti su samo jednom slavili u prethodnih pet utakmica, tako da je jasno ko je veliki favorit u ovom susretu.

34333 Tappara – KooKoo H1 -1.5 (1.84)

Sve je potaman u završnici „regularnog“ dela finske lige domaćinu. Tapara je nedavno pobedom nad švedsklom Luleom postala šampion Evrope i ostvarila najvažniji cilj u sezoni. Naravno Tapara nije digla ni od šampionske titule u domovini, a trenutno je cilj zauzeti prvo mesto pred plej-of. Šampion Evrope trenutno je drugi na tabeli sa dva boda manje od lidera Luka, ali i dve utakmice manje što mu daje ogromne šanse da stigne do prednosti domaćeg leda kroz ceo plej-of, a tada bi i titula bila na dohvat ruke. Koko nije ekipa od koje bi Tapara treblo da strepi, gosti su trenutno tek 12. u ligi, ali još uvek imaju izglede da na kraju završe među prvih 10 i domognu se doigravanja. Šest uzastponih trijumfa Tapare i evropska titula, znače samo jedno, da će Koko bodove morati da potraži na drugom mestu.

34355 Munchen – Iserlohn Roosters H1 -2.5 (1.94)

Ostala su još samo dva kola do kraja „regularnog“ dela šampiona Nemačke, a ekipa Bajerna suvereno drži lidersku poziciju pred plej-of. Bavarci su tokom čitave sezone pokazali najviše u ligi i slove za najvećeg favorita za osvajanje šampionskog pehara. Utakmica protiv Rostersa trebalo bi da bude samo još jedna u nizu za domaćina, a pobeda ne bi smela da se dovodi u pitanje. Minhen je vezao šest uzastopnih trijumfa, dok su gosti u prošlom kolu prekinuli seriju od četiri neuspeha. U prethodna tri ovosezonska međusobna duela Minhen nije imao nikakvih problema sa Rostersima, neće ni sada.

RUKOMET

41315 Veszpremi Kkft Felsoors – Benfica H2 6.5 (1.90)

Pamtiće navijači Benfike prošlu sezonu. Tada je njihov rukometni klub došao do prvog evropskog trofeja osvojivši Ligu Evrope. „Orlovi“ iz Lisabona igrali su sjajno predvođeni sprskim tandemom koji su činili reprezentativni bekovi Lazar Kukić i Bojan Đorđić. U velikom finalu odigranom u Lisabonu Benfika je u nezaboravnom meču prepunom drame slavila protiv nemačkog velikana Magdeburga i tako pokazala da je portugalski klupski rukomet dostigao vrhunski nivo. Ipak, ove sezone nije sve tako bajkovito za branioca trofeja u Ligi Evrope. „Mozak“ ekipe Kukić prešao je u Dinamo iz Bukurešta, a iza sebe ostavio probleme. Benfika je pred poslednje kolo grupne faze četvrta u grupi A, a samo pobeda na ovoj utakmici garantuje joj prolazak dalje. Domaći su poslednji u grupi i nemaju nikakav rezultatski motiv. Tako da „orlovi“ ne bi smeli da imaju problema. Očekujemo njihovu ubedljivu pobedu.

41563 Porto – Wisla Plock 2 (1.93)

Meč poslednjeg kola grupe A Lige šampiona od sudbonosnog je značaja, ali za samo jednog rivala. Domaćin Porto je poslednji na tabeli i bez ikakvih ambicija, dok je gostima iz Plocka meč protiv „zmajeva“ biti ili ne biti za plasman u plej-of. Visla trenutno ima bod manje od Zagreba koji se nalazi na mestu koje vodi u doigravanje. U poslednjem kolu Zagrepčani gostuju danskom šampionu GOG-u i teško će do bodova, tako da bi eventualni trijumf u Portu Visli omogućio nastavak evropskog putovanja. Poljaci su u prvom međusobnom okršaju ove sezone savladali Porto kod kuće, a sada će morati to da učine i u gostima. Verujemo da će mnogo veći motiv, ali i kvalitet presuditi u korist Visle.

41561 Paris SG – Telekom Veszprem HC H1 -1.5 (1.88)

Čitave prošle nedelje mađarski Vesprem bio je u centru pažnje sportske javnosti u Srbiji. Razlog ni malo lep. Naime, trener mađarske ekipe koja je prošle sezone igrala na Fajnal-foru Lige šampiona Momir Ilić odstranio je iz ekipe iskusnog sunardonika Petra Nenadića sa kojim je 2012. u Beogradu doneo poslednju medalju Srbiji na velikim takmičenjima. „Orlovi“ su tada u „Areni“ stigli do finala EURO-a, a Ilić i Nenadić bili jedni od najzaslužnijih za istorijski uspeh. Nažalost, između njih je puklo. Nema sumnje da se ovo odrazilo i na ostatak svlačionice pred poslednji meč u grupi Lige šampiona, gde je Vespremu protivnik najteži mogući. PSŽ je osigurao prvo mesto u grupi i favorit je protiv Mađara. Vesprem se nada kiksu Magdeburga protiv Dinama iz Bukurešta kakob i eventualnom pobedom stigao do direktnog plasmana u četvrtfinale. Ali, niti će Magdeburg izgubiti, niti Vesprem ostvariti trijumf u Parizu.

VATERPOLO

47072 Vouliagmeni – Olympiakos Pireaus H2 2.5 (1.80)

Veliki grčki derbi očekuje nas u devetom kolu grupe A Lige šampiona. Stari rivali Vuljagmeni i Olimpijakos imaće svoj novi okršaj, a uloge su standardno raspoređene. Domaći se mogu nazvati autsajderom, dok su gosti iz Pireja po pravilu favoriti. To dokazuju i rezultati u međusobnim duelima. Crveno-beli su poslednji put od Vuljagmenija poraženi još maja 2021. godine. Od tada su domaći samo dva puta izvukli remi, ai ih hrabri podatak da je jedan od njih ostvaren u poslednjem okršaju sa velikanom iz Pireja. Ipak, kada je Liga šampiona u pitanju Olimpijakos mnogo ozbiljnije shvata svoje obaveze. Jasan je cilj grčkog šampiona, to je borba za šampionski pehar, a Vuljagmeni ne bi smeo da ih „saplete“ u tom pohodu.

47070 Radnicki – Jadran ST 1 (1.80),

Veliki regionalni derbi u okviru Lige šampiona igra se u Kragujevcu. Radnički i Jadran iz Splita nedavno su obezbedili plasman na Fajnal-for regionalnog šampionata, a sada nastavljaju borbu za plasman na završni turnir Lige šampiona. Kragujevčani su 2021 osvojili regionalnu titulu, a sada je cilj biti među osam najboljih u Evropi. Nakon osam utakmica u grupi A Radnički je peti sa devet bodova, dok Splićani imaju dva boda manje i nalaze se poziciju niže. Cilj je biti među četiri najbolja i plasirati se na završni turnir. Trenutno je četvrti Vuljagmeni sa 13 bodova, četiri više od Radničkog, ali grčku ekipu u ovom kolu očekuje (pre)težak posao protiv Olimpijakosa, tako da bi trijumf Kragujevčane potpuno vratio u igru za Fajnal-ejt. Jadran je sjajan protivnik, ali Radnički ovu priliku ne sme da propusti.

47069 Jug Dubrovnik – OSC Ujbuda 1 (1.60)

Baš kao i Radnički iz Kragujevca i Jadrana iz Splita, tako je i dubrovački Jug overio kartu za završni turnir regionalne lige, a sada bi da ponovi taj uspeh i u Ligi šampiona gde se, umesto četiri, osam ekipa bore za evropski trofej na završnom turniru. Jug je četvorostruki prvak Evrope, trenutno nije među glavnim kandidatima za evropsku krunu, ali ima sasvim dobre šanse da se nađe na Fajnal-ejtu u Beogradu. Hrvatski predstavnik trenutno je na četvrtom mestu grupe B sa 11 bodova, tri više od nemačkog Špandau i sve drži pod kontrolom. Mađarska Ujbuda posle osam odigranih kola ima samo šest bodova i teško da može ugroziti Dubrovčane. Naš predlog je čist kec.

Ne propustite