Tip izlog - Real overava F4 Evrolige, Baksi nemoćni bez Janisa

Autor: Ivan Cvetković
utorak 30.04.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Izbor košarkaških igara prilično bogat.

Povezane vesti

15652 Olympiacos – Barcelona Ukupno poena 154.5 manje (1.92)

U dvorani „Mira i prijateljstva“ vodiće se pravi košarkaški „rat“ između dva velika rivala Olimpijakosa i Barselone. Posle prve dve utakmice odigrane u Kataloniji rezultat u seriji je 1:1. Crveno-beli su došli do „brejka“ u prvom meču, a onda je Džabari Parker odveo „blaugranu“ do trijumfa u drugoj utakmici. Ono što je bilo zajedničko za obe jeste mali broj poena. Nema puno lepote kada je ulog veliki, obe ekipe, a naročito Pirejci vole „tvrdu“ košarku i nema sumnje da nas nešto slično očekuje i u trećoj utakmici. Barsa je „odmarala“ za vikend i primila 108 poena u ACB ligi od Andore, u utorak će biti znatno drugačije.

16954 Baskonia - Real Madrid 2 (1.40)

Da je Čima Moneke bio zdrav možda bi Baskonija trenera Duška Ivanovića pružila jači otpor aktuelnom prvaku Evrope Real Madridu u prve dve utakmice plej-ofa. Uspeo je Ćus Mateo da „zaključa“  fantastičnog strelac Markusa Haurda koji je u prva dva meča ubacio 15, pa 12 poena, i Realovi problemi bili su rešeni. Mnogo veću širinu u rosteru ima „kraljevski“ klub, dok je tim iz Vitorije izgleda stigao umor posle borbe za plasman u plej-in, a onda i u plej-of Evrolige, dok istu bitku biju i u ACB ligi, gde su deveti na tabeli. Čini se da će se Baskonija u sredu oprostiti od učešća u Evroligi, dok Real ide na Fajnal-for po novu titulu najboljeg u Evropi.

15974 Milwaukee Bucks – Indiana Pacers 2 (1.62)

Osakaćeni su povredama Milvoki Baksi. Ostali su bez najboljeg igrača tima Janisa Adetokumba pre početka serije protiv Indijane, a onda i bez još jednog velikog lidera ekipe Demijana Lilarda pred utakmicu broj četiri. To su Pejsersi rutinski iskoristili i slavili kod kuće sa 126:113, tako poveli sa 3:1 i došli na prag plasmana u narednu rundu. Jesu Bruk Lopez sa 27 i Kris Midlton koji je ubacio dva poena manje uradili sve što je u njihvoj moći da zaustave razigranu Indijanu, ali oni prosto ne mogu nadoknaditi Janisa i Lilarda. Moguće je da iskusni bek zaigra u petoj utakmici, ali je pitanje koliko će biti spreman da bude na najvišem nivou. Na drugoj strani u Indijani sve deluje kako treba, košgeterski je proigrao i sjajni plej Tajri Halibarton i priključio se već „zagrejanim“ Tarner i Sijakamu, te za Pejserse „nema zime“ u Milvokiju.

16675 New York Knicks – Philadelphia 76ers 1 (1.59)

Ono što radi bek Niksa Džejlen Branson Filadelfiji u plej-of seriji NBA ligi možemo podvesti pod košarkaško „maltretiranje“. Branson se igra sa odbranom Seventisiksersa i ima prosek od 33 poena u prva četiri meča, od kojih su tri pripala ekipi iz Njujorka. U utakmici broj četiri Branson je postigao 47 od 97 poena Niksa, što je bilo dovoljno za trijumf koji ih je stavio u predvorje naredne runde. Nije aktuelni MVP lige Džoel Embid dovoljan Filadelfiji. Reprezentativac SAD-a igra po 40 minuta u plej-ofu, ubacuje po 35 poena, ali uzalud, kad podrške nema. Bez Hardena gosti nemaju kvalitetnog pomagača Embidu zbog čega su se jedva i dokopali plej-ofa. Sada je vreme da ga napuste, jer Niksi imaju sve u svojim rukama uz podršku sa tribina „Medison skver gardena“.

17052 Tenerife – Unicaja 2 (1.73)

U reprizi finala FIBA Lige šampiona koje je odigrana u nedelju u „Beogradskoj areni“ sastaju se Tenerife i Unikaha, ovoga puta u okviru španske ACB lige. Tim iz Malage je slavio u našem glavnom gradu posle neizvesne završnice sa 80:75. Nosili su Unikahu do trijumfa maestralni Kendrik Peri i Nihad Đedović i dokazali da je ova ekipa najbolja u takmičenju i nije uzalud na deobi prvog mesta u izuzetno jakom španskom šampionatu. Tenerife u svojim redovima ima velemajstora Marselinja Uertasa i sjajnog šutera Kajla Gaja, ali je veliko pitanje u kakvom će psihološkom stanju dočekati utakmicu u sredu. Domaćin je trenutno sedmi u ligi i bori se za plej-of. Unikaha bi mogla dodatno da im uništi sezonu i gurne ih ispod zone doigravanja.

17050 Elan Chalon – Paris H2 8.5 (1.85)

Ono što radi Pariz ove sezone najbolje opisuje reč dominacija. Prošetao se novi evroligaš kroz Evrokup i dominantno došao do evropskog trofeja, a blista i u domaćem šampionatu. Ekipa koju maestralno predvodi omaleni plejmejkeri Ti Džej Šorts odmah je iza Monaka u prvenstvu Francuske sa svega dva poraza u svim takmičenjima u 2024. godine, od kojih je poslednji bio još 27. januara od Strazbura u gostima, što znači da klub iz glavnog grada nije osetio gorčinu poraza više od tri meseca. Neće ni protiv Šalona koji je tek 14. na tabeli sa skorom 13-18, ali ne brine za elitni status. Domaćin igra promenljivo, ali gotovo da nema nikakve šanse da iznenadi dominantni Pariz, koji je u prvom međusobnom duelu ove sezone slavio kod kuće sa 85:70.

Ne propustite