Tip izlog - Rukometaši Španije i Poljske su sigurice

Autor: Milovan Longinov
petak 20.01.2023.
12:30
Izvor: Sportske.net

Izaberite najbolje tipove iz ostalih sportova.

Povezane vesti

KOŠARKA

11101 MoraBanc Andorra – Gipuzkoa H1 -11,5  (1,81)

Vodila je Andora velike borbe sa beogradskim Partizanom prošle sezone u Evrokupu i igrala u Endesa ligi. Uspela da na svom parketu pobedi bivšeg evropskog prvaka, uđe u nokaut fazu Evrokupa i dogura sve do polufinala gde je Bursaspor bio bolji i otišao u borbu za trofej. U isto vreme Andora je ređala neuspehe u domaćem prvenstvu i na kraju ispala u niži rang. Ove sezone cilj domaćina je ekspresan povratak u elitu. Nakon 16 odigranih utakmica Andora je na dobrom putu da u tome uspe. Imaju svega dva poraza i drugi su u ligi iza Palencije. Sa druge strane, Gipuskoa se nalazi na šestom mestu sa skorom 10-6, ali i tri vezana trijumfa što im daje nadu pred teško gostovanje. Ipak, Andora je neporažena kod kuće i tako bi trebalo da ostane. Očekujemo kec sa hendikepom.

19216 Surrey Scorchers – London Lions H2 14,5 (1.84)

Ako je neko ovog vikenda favorit to su London Lajonsi protiv Suri Skorčersa u šampionatu Velike Britanije. Ne samo što se radi o duelu prve i poslednje ekipe na prvenstvenoj tabeli, već je klub iz glavnog grada ove sezone učesnik Evrokupa i daleko iznad konkurencije u zemlji. Lajonsi su u poslednjem kolu Evrokupa slavili u gostima protiv italijanskog Trenta i grabe prema ulasku u nokaut fazu Evrokupa, a sve su jače glasine da bi upravo Lajonsi uskoro mogli da postanu i deo Evrolige. Jasno je da će gosti lako izaći na kraj sa Skorčersima koji imaju samo dve pobede iz 17 utakmica u Britaniji. Pored dvojke, očekujemo i preko 15 razlike prednosti za Lajonse.

HOKEJ

31676 Pardubice – Mountfield HK 1 (1.82)

Sjajno igraju Pardubice u ovoj sezoni šampionata Češke. Domaći su najbolja ekipa u ligi sa 83 poena nakon 38 odigranih utakmica. U poslednjih pet utakmica hokejaši ovog tima upisali su četiri pobede i sigurno koračaju ka prednosti domaćeg terena u plej-ofu. Što se Mauntiflda tiče, ovaj tim je nakon tri uzastopna trijumfa vezao dva neuspeha, a teško će taj loš niz prekinuti na najtežem gostovanju u ligi. Ovi protivnici odigrali su dve utakmice u dosadašnjem delu sezone i oba puta su slavili domaćini. Pardubice su u prvom ovosezonskom okršaju pobedile sa 5:2, da bi Mauntfild na svom ledu bio ubedljiv i upisao veliki trijumf rezultatom 4:0. I ovog puta verujemo u pobedu domaćih.

32579 Pioneers Voralberg – Klagenfurt 2 (1.51)

Na ovu opkladu se nismo odlučili zbog sjajne forme Klagenfurta, naprotiv. Gosti su poraženi u četiri uzastopne utakmice, ali je došao red na njihov trijumf. „Pioniri“ iz Voralberga su idealna prilika za sve ekipe u šampionatu Austrije da se vrate na pravi kolosek. Poslednji su na tabeli i daleko od borbe za mesto koje vodi u plej-of. Sa druge strane, Klagenfurt vodi veliku bitku za doigravanje i imaće veliki motiv da stigne do pobede u gostima, vrati samopuzdanje i realne šanse za ulazak u plej-of. Ono što malo brine jesu dve pobede Voralberga ove sezone u duelima sa Klagenfurtom, ali kao što se kaže sad ili nikad dvojka.

RUKOMET

40499 Slovenia – Spain 2 (1.57)

U derbiju drugog kola nofomormirane gupe 1 Svetskog prvenstva sastaju se Slovenija i Španija. Slovenci su dobili specijalnu pozivnicu za ovaj šampionat, nakon što su u baražu izgubili od naše reprezentacije. Opravdali su poverenje IHF-a i igraju jako dobro. U početnoj grupi Slovenija je bila bolja od Saudijske Arabije i domačina Poljske, protiv olimpijskih šampiona Francuza već nisu imali šansu. Španci su jedna od najvećih svetskih sila u rukometu, na prošlom Svetskom prvenstvu bili su treći, a cilj „crvene furije“ ovoga puta je jasan – zlato. U dosadašnjem delu šampionata niko nije pripretio Aleksu Dušebajevu i drugovima. Dominantni su bili u sve četiri utakmice, a redom su padali Crna Gora, Čile, Iran i Poljska. Slovenci mogu biti nezgodni, ali ne i za Špance, uvereni smo u dvojku.

40494 Montenegro – Poland 2 (1.38)

Jesu Poljaci predstavljeni kao nominalni gosti, ali su pravi domaćini u ovom meču, jer se kod njih i održava Svetsko prvenstvo. Crnogorci su u dosadašnjem delu šampionata pokazali možda i više od Poljaka, ali su se „raspali“ u poslednjem meču protiv moćne Francuske. Igra naših suseda zasniva se na dvojici sjajnih Vujovića, Branku i Milošu, a kada njih zaustavite šanse „sokolova“ za trijumf postaju ravne nuli. To će probati da iskoristi Poljska i dođe do prvih bodova u novoj grupi nošena sjajnom podrškom sa tribina. Poljaci imaju više opcija, ali i kod njih glavnu reč vode dvojica rukometaša, bek Šićko i krilo Morito. Biće tesno u ovom duelu, ali veće šanse dajemo svežijim Poljacima.

ODBOJKA

45475 Jastrzebski – AZS Stal Nysa tr. 3:0 (1.80)

Jastržebski je prošao kroz krizni period u prvenstvu Poljske. Vezali su polufinalisti prošlosezonske Lige šampiona tri poraza do prošlog kola kada su se vratili na pravu stazu i sa 3:0 na svom parketu savladali Bijelsko. Isto bi trebalo da bude i u duelu sa Stalom. Ekipa Stala bila je u pobedničkoj seriji do prošlog kola, imali su čak četiri vezana uspeha, da bi ih Zaksa vratila u „realnost“ i ostavila bez osvojenog seta. Nešto slično očekujemo i od Jastržebskog koji ima najveće moguće ambicije ne samo u Poljskoj već i u Evropi. Stal će ponovo ostati bez seta, a domaćin nastaviti borbu za trofej. Ovu tvrdju potkrepljuju i prethodna četiri međusobna susreta ovih ekipa u kojima je Jastržebski uvek slavio sa 3:0.

45285 Paris – Tours tr. 0:3 (2.32)

Turs je lider šampionata Francuske sa skorom od 13 pobeda i tri poraza u dosadašnjem delu prvenstva. Sa druge strane, ekipa iz glavnog grada Francuske ima polovičan skor 8-8. Turs sasvim dobro gura i u Ligi šampiona i blizu su prolaska u nokaut fazu najjačeg evropskog takmičenja. Pariz bi trebalo da bude samo prolazna stanica za najbolji tim u zemlji, koji je ,istina, izgubio poslednju prvenstvenu utakmicu, ali dve neće, a teško da će i set protiv Pariza, nisu ga izgubili ni u prvoj ovosezonskoj utakmici ovih rivala.

Američki fudbal

50100 Kansas City Chiefs – Jacksonville Jaguars H1 -9,5 (1.91)

Džeguarsi su iskoristili svoju „magiju“ u prvom meču plej-ofa i posle neverovatnog preokreta eliminisali Los Anđeles Čardžerse iako su krajem prvog poluvremena gubili sa 27:0. Ovoga puta teško će im pomoći sva „magija“ ovoga sveta, jer su Čifsi spremni da na svom stadionu protutnjaju do naredne runde plej-ofa. Domaćini su predvođeni jednim od najboljih kvoterbeka u NFL-u  Patrikom Mahomsom i nezaustavljivim tajt-endom Trevorom Kelsijem apsolutni favoriti protiv Džeguarsa koji još uvek grade tim oko mladog kvoterbeka Trevora Lorensa. Biće ovo lak posao za Čifse i dvocifrena pobeda za Mahomsa i drugove.

50099 Buffalo Bills – Cincinnati Bengals 1 (1.41)

Ovo je ta sezona za Bilse. Čini se da je tim iz Bafala napokon sklopio tim za Superbol. Apsolutni lider Bilsa je po mnogima najbolji kvoterbek na planeti Džoš Alen koji je sazreo u velikog igrača. Imali su Bilsi na startu plej-ofa dosta muka protiv Majamija i savladali Dolfinse sa 34:31, ali obično takve utakmice dodatno očvrsnu ekipu. A Bilsi će morati da budu baš čvrsti jer im u goste dolazi prošlogodišnji učesnik Superbola Sinsinati koji je u velikoj drami eliminisao Baltimor Rejvense. Kvoterbek Benglsa Džo Barou neće se uplašiti sjajne atmosfere u Bafalu, ali teško može ponoviti igru iz prošle sezone kada je svoj tim senzacionalno odveo do meča za Lombardijev trofej. Prosto, došao je red na Džoša Alena i Bilse.

 

 

Ne propustite