Tip izlog - Salcburg i Sparta umeju i hokeja, Fukse želi rukometni tron u Nemačkoj

Autor: Ivan Cvetković
utorak 19.03.2024.
13:15
Izvor: Sportske.net

U fokusu hokej i rukomet.

Povezane vesti

HOKEJ

31022 Salzburg – Bolzano 1 (1.91)

Reprizu finala šampionata Austrije iz prošle sezone gledaćemo u ovogodišnjoj polufinalnoj seriji. Aktuelni prvak Salcburg u prvom meču ugostiće italiijanski Bolcano koji je ostao bez pehara posle epske serije i pobede ekipe iz „Mocartovog grada“ u „majstorici“. Domaćin je „regularni“ tok sezone završio na trećem, a gost na mestu niže. Oba tima slavila su u četvrtfinalnim serijama sa po 4:1 protiv Linca i Viliha, te nas zasigurno očekuje spektakl. Blagi favorit je Salcburg, a malo veći kada je u pitanju prva utakmica. Razlog za to je jak domaći teren. Austrijanci su kod kuće oba puta ove sezone, uz pet i šest pogodaka u mreži Italijana. 

30768 Liberec – Sparta Prague 2 (2.16)

Dve velike drame i dve velike pobede Sparte iz Praga u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa šampionata Češke. Velikan iz glavnog grada odbranio je domaći teren, jednom posle bolje izvođenja penala, drugi put posle „zlatnog“ gola u produžecima. Domaćin trećeg meča je Liberec, a psihološko stanje u kojem se nalaze njegovi igrači diskutabilno je. Pokazao je sedmoplasirani Liberec da može da igra protiv moćne Sparte, ali ne i da je pobedi. Sada je vreme da Sparta zada presudni udarac i pokaže da je bolja.

RUKOMET

Bjerringbro Silkeborg – Aalborg H2 2.5 (1.95)

U duelu dve danske ekipe koje još uvek igraju evropska takmičenja, učesnik Lige Evrope Silkeborg dočekuje predstavnika ove zemlje u eliminacionoj fazi Lige šampiona, nekadašanjeg viceprvaka „Starog kontinenta“ Olborg. Gosti su najbolji tim u zemlji, aktuelni šampion i lider na tabeli sa 42 boda, sedam više od drugoplasirane Fredericije i čak 11 trećeg Silkbeorga. Olborg ove godine nije izgubio u domaćem prvenstvu, ima samo jedan remi upravo u duelu sa Fredericijom. Na drugoj strani Silkeborg ima sedam poraza u sezoni, poslednji pre samo tri koal od osrednjeg Ringsteda i nije u preterano dobroj formi, posebno ako uzmemo u obzir i remi u poslednjem kolu u duelu sa tek 12. Koldingom. Na ovo dodajemo dominaciju Olborga u međusobnim duelima, na poslednjih sedam Silkeborg je izvukao samo jedan remi. Ovoga puta neće ni to.

40192 Rhein Neckar – Fuchse Berlin 2 (1.47)

Rajn Nekar i Fukse iz Berlina već godinama važe za dve vrhunske ekipe u Nemačkoj. Ipak, sada je razlika mnogo veća u korist tima iz glanvog grada. „Lisice“ se bore za titulu u domovini. Fukse je trenutno prvi na tabeli sa bodom više, ali i utakmicom više, u odnosu na prvog pratioca Magdeburg. Upravo ih je aktelni evropski i svetski šampion savladao u prethodnom kolu, pa još jedan poraz nije opcija za tim u kojem važnu reč imaju sprski interancionalci Dejan Milosavljev i Miajlo Marsenić. Domaćin je u lošoj formi, ima samo jednu pobedu u prethodnih pet mečeva i nalazi se tek na 11. poziciji na tabeli. Zato Fukse ne bi smeo da ima problema. Očekujemo njihov uverljiv trijumf.

Ne propustite