Tip izlog - Seltiksi prejaki za Luku, Kemnic ume protiv evroligaša!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 04.06.2024.
14:00
Izvor: Sportske.net

Odabrane kvote iz košarke.

Povezane vesti


11322 Boston – Dallas Mavericks 1 (1.40)

Počinje finalna serija NBA lige. Favorit su Boston Seltiksi koji već dugo čekaju na novi prsten. Čini se da je ovo njihova prilika koju ne smeju ispustiti. Boston je bio ubedljivo najbolji tim na Istoku, prvi u „regularnom“ delu i dominantan u plej-ofu. Na drugoj strani Dalas je kao pesti ušao u doigravanje na Zapadu i iznenadio favorite. U međusobnim duelima ove sezone oba puta slavio je Boston, a Seltiksi su bliži pobedi u svom „TD gardenu“. Dominantni su čitave sezone, izborili su se za prednost domaćeg terena u finalu i ne bi smeli da odmah to prokockaju.
 
11398 BV Chemnitz 99Ers – Alba Berlin 1 (1.90)

FIBA Evropkup ili Evroliga? Jasno je kao dan koje je takmičenje za nekoliko klasa jače, ali izgleda da kada je slučaj sa Kemnicom i Albom ovo ne važi. Osvajač FIBA Evrokupa vodi sa 2:1 u polufinalnoj seriji nemačke Bundeslige protiv učesnika Evrolige, koji po svom to rosteru to nikako nije. Kemnic je u prethodnoj utakmici „utišao“ Berlin i ubedljivo slavio sa 84:72, a sada kod kuće ima priliku da eliminiše barem na papiru elitan tim. Domaćin to može i hoće učiniti.

11408 Panathinaikos – Olympiacos H1 – 6.5 (1.97)

Panatinaikos je zauzeo tron u Evropi, a sada je vreme da ga vrati i domovini, tako prekine višegodišnju dominaciju Olimpijakosa. „Zeleni“ u finale plej-ofa dolaze sa ogromnom energijom i samopuzdanjem, a imaće i fanatičnu podršku u svojoj „OAKA areni“. Olimpijakos nije u velikoj formi, Real ih je lako savladao na Fajnal-foru Evrolige. Deluje ekipe Jorgosa Barcokasa umorno i opasno joj se drma presto.

11390 Virtus Bologna – Armani Milano 2 (2.16)

Predstoji nam velika borba u finalu italijanskog šampionata. Dva velika rivala Virtus i Armani bore se za šampionski pehar i šanse su 50-50. Armani je dvostruki uzastopni prvak i tim koji u svojim redovima, ruku na srce, ima kvalitetnije pojedince. Pre svega, puno se očekuje od Nikole Mirotića koji čitave sezone „štuca“, ali bi sada morao da pokaže da je klasa od igrača, a pomoć će imati u Šildsu i Nejpiru. Na drugoj strani vrteće se oko Toka Šengelije. Problem za Virtus je očigledan pad kako je sezona odmicala. Tim iz Bolonje delovao je sjajno i bio među vodećima u Evroligi, a onda se „raspao“. Na drugoj strani, Armani u plej-ofu deluje moćno i spremno da dođe do „brejka“ na startu finalne serije.

11406 Zalgiris Kaunas – Rytas Vilinus H1 – 6.5 (1.89)

Jasno je da je Žalgiris apsolutni favorit da ponovo bude prvak Litvanije. Ekipa Andree Trinkijerija ubedljivo je najjača u zemlji, pa ih ni povreda najboljeg igrača Kinana Evansa ne može poremetiti. Žalgiris je protiv Ritasa dobio sva tri međusobna meča ove sezone i to poprilično lako. Ritas se nekako „provukao“ u polufinalu protiv Vulvsa i slavio u „majstorici“. Protiv Žalgirisa spasa im nema.

Ne propustite