Tip izlog - Smete li protiv Srbije?

Autor: Ivan Cvetković
utorak 07.03.2023.
15:00
Izvor: Sportske.net

Nekoliko hokej i rukomet, u fokusu reprezentacija Srbije...

Povezane vesti

HOKEJ

35884 Esbjerg – Aalborg 2 (1.89)

Na programu je poslednje kolo „regularnog“ dela šampionata Danske u hokeju, a pred nama je duel prvoplasiranog Olborga i ekipe Esbjerga koja se nalazi na četvrtom mestu. Jasno je da će Olborg kroz čitav plej-of imati prednost domaćeg leda i glavni je favorit za titulu. Upravo bi gostovanje nezgodnom Esbjergu trebalo da potvrdi da su gosti spremni za odlučujuće bitke. Trenutno je Olborg u seriji od tri uzastopne pobede i želi da u lepom raspoloženju završi prvi deo prvenstva. Sa druge strane i Esbjerg igra jako dobro u poslednje vreme i oni su u nizu pobeda, ali je Olborg ipak kvalitetniji tim i on će se pitati u ovom duelu, pogotovo kada pogledamo statistiku međusobnih duela. U poslednjih pet utakmica ovih timova slavio je Olborg, a posebno su bili ubedljivi u prethodnom okršaju sa Esbjergom kada su trijumfovali sa čak 7:1.

35111 KalPa – Tappara 2 (2.24)

„Regularni“ deo šampionata Finske ulazi u samu završnicu. Ostalo je da se odigraju još samo tri utakmica, a jedna od najvažnijih do kraja biće duel između Kalpe i Tapare. Gosti su aktuelni šampioni Evrope, a trenutno vode veliku borbu sa Ilvesom za prvo mesto na tabeli i prednost domaćeg leda kroz čitav plej-of. Tapara i Ilves imaju po 110 bodova i kiksa ne sme biti do kraja. Kalpa ume da bude jako neugodan protvnik. Domaći su četvrti u ligi, ali imaju samo dva boda više od sedmoplasiranog Helsinikija i ukoliko vežu nekoliko neuspeha na kraju mogli bi da ispuste direktan plasman u četvrtfinale koji će ostvariti prvih šest ekipa. Ipak, bodovi se ne traže protiv najbolje ekipe u Evropi. Tapara je savladala Kalpu u sva tri međusobna duela ove sezone, to će učiniti i po četvrti put.

35114 Farjestad BK – Lulea 2 (2.85)

Kada bacite pogled na tabelu Švedske lige u hokeju na ledu sve govori da će domaći Farjestad upisati lak trijumf protiv Lulee, ipak to neće biti tako. Gosti su ove sezone bacili sve karte na Ligu šampiona u kojoj su stigli do finala i potpuno zanemarili domaći šampionat u kojem su tek na 10. mestu, poslednjem koje vodi u plej-of. Sa druge strane Farjestad je treći na tabeli. Igraju domaći veoma dobro u nizu su od tri uzasopne pobede, ali će svjedno teško protiv Lulee. Razlog su međusobni dueli koji po pravilu pripadaju gostima bez obzira na trenutnu formu. Lulea je u ovom šampionatu sva tri puta slavila protiv Farjestada, iako joj fokus nije bio na tim mečevima. Sada se gosti spremaju za plej-of, a trijumf na ovom gostovanju dodatno bi im podigao samopuzdanje pred olučujuće borbe u kojima sigurno neće biti nemi posmatrači.

RUKOMET

41513 Netherlands – Croatia 2 (1.75)

Kvalifikacioni meč za plasman na Evropsko prvenstvo koje se početkom naredne godine održava u Nemačkoj između Holandije i Hrvatske biće debi selektora Gorana Perkovca na klupi „kauboja“. Hrvatski savez je posle neuspeha na Svetskom prvenstvu početkom godine smenio Hrvoja Horvata i dao šansu Perkovcu koji za početak ima lak zadatak d au konkurenciji Holandije, Grčke i Belgije izbori vizu za Nemačku. Holanđani su respektabilna ekipa, videli smo to i na Svetskom šampionatu gde su stigli do drugog kruga, ali ne spadaju u svetski rukometni vrh. Sa druge strane, Hrvati tradicionalno imaju veliki kvalitet, ako novi selektor ume da ga usmeri na pravi način neće biti problema za komšije.

41509 Serbia – Norway 2 (2.30)

Teška srca, ali ovog puta prognoziramo poraz naše reprezentacije. Jesu „orlovi“ napredovali, videli smo to i na Svetskom prvenstvu, jesu umeli da u kvalifikacijama za najveću planetarnu smotru savladaju velesilu Francusku, ali jednostavno nam Norveška ne leži. Skandinavski rukomet prebrz je za našu reprezentaciju što se pokazalo i na prethodnoj utakmici protiv Norvežana na Mundijalu. Vodila je tada Srbija na poluvremenu, ali su Sagosen i saigrači ubrzali tempo u nastavku i jednostavno nas „pregazili“. Teško da se nešto drastično moglo promeniti za dva meseca. Biće Srbija dostojan rival, ali teško da može do bodova.

41817 Belgium – Greece 2 (2.17)

Ako ste pratili nedavno održano Svetsko prvenstvo u rukometu videli ste senzacionalan trijumf Sjednjenih Američkih Država protiv jedne evropske selekcije, u pitanju je bila upravo Belgija. Obrukali su se tada Belgijanci, ali je za njih plasman na Mundijal bio veliki uspeh, a stigli su i do druge runde. Sa druge strane Grčka želi da se konačno nađe na velikom takmičenju, a Evropsko prvenstvo u Nemačkoj prava je šansa. Igraju Grci sjajno u kvalifikacijama savadali su veoma jaku Holandiju i pokazali da su spremni za velika dela. Ne bismo smeli da zaboravio da su Grci razbili Belgiju u poslednjem međusobnom duelu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i kod kuće slavili sa ubedljivih 42:24. Sve ukazuje na još jedan njihov trijumf.

Ne propustite