Tip izlog - US Open i borba za evropski tron u odbojci, može li Lajović?

Autor: Ivan Cvetković
utorak 29.08.2023.
11:00
Izvor: Sportske.net

Izdvojili smo nekoliko tipova za vas.

Povezane vesti

TENIS

22032 Humbert, Ugo – Berrettini, Matteo H2 1.5 set (2.07)

Pokazao je finalista Vimbldona iz 2021. Mateo Beretini na ovogodišnjem izdanju najprestižnijeg grend slema da još uvek ima šta da ponudi na najvišem nivou i dogurao do osmine finala, gde je poražen od kasnijeg šampiona Karlosa Alkaraza. Sada će Beretini pokušati da dobru igru iz Londona prenese na US open i savlada Francuza Umber na startu. Nije Umber težak rival za Italijana, poslednja dva duela dobio je Beretini bez izgubljenog seta, a jedan od njih baš bio u Njujorku. Zato tipujemo na Beretinija i to sa hendikepom.

22030 Russuvuori, Emil – Rublev, Andrey Tačan rezultat 0:3 (2.60)

Ako neko pobeđuje mečeve u kojima je favorit onda je to Rus Andrej Rubljov, ali ga je upravo Finac Rusuvuori iznenadio na startu Sinsinatija i pobedio sa 2:1. Imaće priliku Rus za revanš na US openu, a nema sumnje da je kvalitetniji teniser. Stigao je osmi igrač sveta do četvrtfinala na Vimblodnu, a i na tvrodj podlozi se dobro snalazi. Sa druge strane Rusuvuori nikada nije stigao dalje od duge runde nag rend slemu. Sada mu predviđemo ekspresno ispadanje, jer se namerio na boljeg od sebe, a trijumf Rubljova mogao bi da bude ubedljiv, bez izgubljenog seta.

22018 Wu, Yibing – Lajovic, Dusan 2 (2.11)

Procenjeno je da je Kinez Vu favorit protiv našeg Dušana Lajovića na startu US opena, ali se mi ne slažemo sa tim. Lajović je mnogo iskusniji, a i pre svega kvalitetniji teniser od rivala. Da se nalazi u odličnoj formi srpski teniser je pokazao na poslednjem mastersu u Sinsinatiju na kojem je stigao do osmine finala, a pre toga eliminisao sjajne igrače 20. na svetu Fransiska Serundola i šestog Janika Sinera. Na drugoj strani Vu je slavio samo jednom u poslednjih osam mečeva i nema razloga da brinemo za Ducija.

ODBOJKA

46772 Netherlands W – Bulgaria W Tačan rezultat 3:0 (2.29)

Četvrtfinale Evropskog prvenstva u odbojci za dame donosi na okršaj između Holandije i Bugarske. Iako, su obe ekipe ušle među osam najbolji, uloga velikog favorita u ovom meču pripada Holanđankama. “Prošetala” se Holandija do četvrtfinala izgubivši samo jedan set na čitavom turniru, I to od Francuske u grupi. Bugarke su se mučili kroz čitavu grupnu fazu, ali su prošle u osmini finala, tamo gubile od Čehinja sa 2:0, ali su posle velikog preokreta nastavile učešće na turniru. Sada će imati pretežak zadatak. Holandija je u poslednjem međusobnom meču bila bolja od Bugarki sa 3:0 u Ligi nacija juna ove godine. Isti rezultat očekujemo i sada.

46009 Slovenia – Ukraine Tačan broj setova 3 (2.16)

Evropski šampionat za odbojkaše počeo je u ponedeljak, a na njemu Slovenija napada novu medelju. Slovenci su 2021. Igrali finale, ali su u njemu poraženi od Italije. Sigurno su Slovenci favoriti u prvom meču grupe B protiv Ukrajine, ali to moraju da dokažu na parketu. Na pripremama pred veliko takmičenje Slovenija je doživela samo jedan poraz od Francuza, dok su respektabilne trijumfe ostvarili u susretima sa Italijom i Poljsom. Za razliku od Slovenaca, Ukrajina se nije proslavila u kontrolnim utakmicama, a dva poraza od Estonije govore nam da je ukrajina autsajder u duelu sa Slovencima. Zbog toga tipujemo na maksimlanih 3:0 za vicešampiona Evrope.

Ne propustite