Tip izlog - Verujemo u naše odbojkašice!

Autor: Lazar Nikolić
petak 01.09.2023.
10:30
Izvor: Sportske.net

Đere može da oduzme set Novaku.

Povezane vesti

Odbojka

46321 Serbia W – Netherlands W Tačan rezultat 3:1 (3.35)

Dominantno su Srbija i Holandija stigle do polufinale Evropskog prvenstva za odbojkašice. Srpkinje su od starta turnira izgubile tri, a Holanđanke samo jedan set. Dvostruke uzastopne svetske šampionke navikle su na velike mečeve, a kada u timu imate najbolju igračicu današnjice, a možda i svih vremena, Tijanu Bošković, kojoj će lopte nameštati legendarna Maja Ognjenović, jasno je da ste favorit. Holandija ima dobru ekipu, ali nemaju iskustvo igranja velikih mečeva i bez medalje su od 2017. godine. Možda će nam uzeti set, ali radovaće se Srpkinje.

46320 Turkey W – Italy W 1 (2.23)

Italija neće odbraniti evropski tron. Smelo je izreći ovakvu tvrdnju, ali verujemo da će Turkinje u finale Evropskog šampionata. Igraju fenomenalnom Italijanke, nisu izgubile ni set na turniru, predvođene Paulom Egonu. Ipak, Turska sa pojačanjem iz Venecuele naturalizovanom Teresom Vargas ima kapacitet da sruši Italijanke. Dominantne su i Turkinje predovđene bivšim selektorom Srbije, Italijanom Danijeleom Santarelijem. U prethodna dva međusobna duela u Ligi nacija Turska je slavila sa maksimalnih 3:0. Sada će biti mnogo teže, ali će Turkinje na megdan, nadamo se Srbiji, za evropsko zlato.

Tenis

24528 Djere, Laslo – Djokovic, Novak Tačan rezultat 1:3 (4.30)

Očekuje nas srpski derbi u trećem kolu Us Opena. Najbolji srpski i svetski teniser svih vremena igraće protiv sunardonika Lasla Đere na centralnom terenu „Artur Eš“. Biće to tek drugi okršaj Đokovića i Đerea. Igrali su samo u Beogradu prošle godine, tada je Đoković slavio sa 3:1. Obojica su odličnoj formi i nisu izgbuili set u prva dva kola turnira u Njujorku. Tajni između njih sigurno da nema, poznaju se odlično, mnogo puta su bili sparing partneri, a Đere se sigurno neće uplašiti Novaka, što može da mu donese jedan set. Više mu Đoković neće dozvoliti.

24533 Paul, Tommy – Davidovich Fokina, Alejandro 1 (1.75)

Preživeo je Amerikanac Tomi Pol zaostatak od 0:2 u setovima protiv Rusa Safijulina u drugom kolu Us Opena i nastavio svoje učešće na grend slemu u domovini. Pol je 14. igrač sveta i trenutno je Amerikanac u najboljoj formi na ATP turu. Stigao je do polufinala mastera u Torontu, dok ga je u osmini finala Sinsinatija izbaciom prvi igrač sveta Karlos Alkaraz. Sa druge strane Davidovič Fokina se nije mučio u ovodne dve rune. Ostvario je Španac dve pobede, ali će sada imati mnogo težeg rivala. Pobedio je Pol u oba dosadašnja međusobna duela Davidoviča Fokinu, a odigrali su ih ranije ove godine. Bilo je po 2:0 za Amerikanca, tako da je i sada on favorit, a imaće i podršku publike u Njujorku.

Ne propustite