Tip izlog - Verujemo u Zvezdu, Italijani idu na titulu u šampionatu Austrije

Autor: Milovan Longinov
petak 10.03.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Najbolje ponude i kvote iz košarke i ostalih sportova.

Povezane vesti

KOŠARKA

11420 Panathinaikos – Crvena zvezda 2 (1.72)

Zvezda je pobedom protiv Efesa u prošlom kolu ostala u trci za plasman u Top 8. Crveno-beli posle 27 odigranih utakmica imaju skor 12-15 i na dve poobede su od mesta koje vodi u plej-of. Panatinaikos deluje kao idealan protivnik da ekipa trenera Duška Ivanović dodatno napreduje na evroligaškoj tabeli. „Zeleni“ su u katastrofalnoj formi, nije pomogao ni rastanak sa Dejanom Radonjićem. PAO je nastavio sa porazima i ima ih ukupno šest vezanih u Evroligi, a sa samo osam trijumfa u dosadašnjem delu sezone, bez ikakvih šansi su za plasman među osam najboljih. Zvezda je protiv prvaka Evrope Efesa pokazala da može, a ako želi da se vrati u igru za Top 8 pobeda u Atini se podrazumeva.

11411 Anadolu Efes – Maccabi Tel Aviv 2 (2.90)

„Raspao“ se šampion Evrope Efes u Beogradu protiv Zvezde bez dvojice najboljih igrača Vasilija Micića i Šejna Larkina, izgubio sa ubedljivih 17 poena razlike i dodatno zakomplikovao sebi položaj u borbi za Top 8. Ekipa trenera Ergina Atamana trenutno je 11. na evroligaškoj tabeli sa skorom 13-13 i utakmicom manje, dok Makabi ima pobedu više i utakmicu više od Turaka. „Ponos Izraela“ je u prošlom kolu upisao izuzetno značajan trijumf protiv Fenera kod kuća, a pobeda na gostovanju u Istanbulu bio bi ogroman korak napred. Efes nije u dobroj formi, ima mnogo kadrovskih problema i koliko god to čudno delovalo velike su šanse da će na kraju ostati bez plej-ofa. Povratkom MVP-a prošlog Evrobasketa Lorenca Brauna igra Makabija ponovo ima „glavu i rep“, a Izraelci sve preduslove da slave protiv Efesa.

11416 Baskonia – Monaco 1 (1.71)

Očekivalo se da će na papiru ne preterano moćna Baskonija pasti kako takmičenje u Evroligi bude odmicalo, ali to se ne dešava. Sedam kola pre kraja „regularnog“ dela sezone španska ekipa ima skor od 15-12 i nalazi se na sedmoj poziciji koja vodi u plej-of. Posebno su fascinantne partije Baskijaca na svom parketu. Oni su kod kuće od poslednjih 19 utakmica izgubili samo jednom, i to od Barselone. Sa druge strane i Monako našeg trenera Saše Obradovića igra sjajno ove sezone. „Kneževi“ su četvrti na tabeli Evrolige sa 17 pobeda i 10 poraza, sigurno će u plej-of, a ako zadrže mesto među četiri najboljih imaće i prednost domaćeg parketa u njemu. Ipak, Monako nije tako dobar u gostima, sećamo se ubedljivih poraza u Beogradu od Zvezde i Partizana, a hala u Vitoriji prava je „neosvojiva“ tvrđava. Zato je naš predlog „kec“.

13483 Konyaspor – Turk Telekom Ankara H2 8.5 (1.87)

Pogled na tabelu Super lige Turske jasno ukazuje ko je apsolutni favorit u ovom meču. Domaći su pretposlednji, a gosti se nalaze na drugoj poziciji sa samo tri poraza, jednim više od lidera Fenerbahčea. Sjajno ove sezone igra Turk Telekom, drugi su i u grupi B Evrokupa i pokušaće da dođu do evropskog trofeja. Trenutno su u seriji od šest pobeda, a u 2023. godini poraženi su samo dva puta, i to u Evrokupu, dok su u šampionatu Turske maksimalni. Potpuno suprotno važi za Konju koja ne zna za trijumf već pet utakmica i sa samo šest pobeda u dosadašnjem delu šampionata blizu je ispadanja u niži rang. Posle utakmice protiv Turk Telekoma biće još bliže, jer bi gosti trebalo da slave bez ikakvih problema.

HOKEJ

35954 Liwest Linz – Bolzano 2 (1.80)

Hokejaši italijanskog Bolcana završili su „regularni“ deo šampionata Austrije na prvoj poziciji. Pokazao je Bolcano da ima šampionski kvaliteta, a sada bi trebalo da ga potvrde u njvažnijim bitkama kroz plej-of. Prva preprke je Linc koji se kroz doigravanje plasirao u četvrtfinale. U prvom meču ove serije hokejaši Bolcana opravdali su ulogu favoriti i sačuvali domaći led pobedom od 2:0. Sada imaju priliku da naprave „brejk“ i dođu na pola puta do plasmana u polufinale. Jasno je da je Bolcano kvalitetniji tim, slavili su Italijani protiv Linca u prethodne tri međusobne utakmice, imaju šest vezanih trijumfa i veliki motiv da što pre reše pitanje pobednika u četvrtfinalnoj seriji.

36092 Esbjerg – Sonderjyske 1 (1.77)

Počinje plej-of u šampionatu Danske, a jedna od najneizsvenijih četvrtfinalnih serija trebalo bi da bude ona u kojoj se sastaju Esbjerg i Sonderjiske. Esbjerg je „regularni“ deo sezone završio na četvrtom mestu i imaće prednost domaćeg terena u odnosu na jednu poziciju niže rangirani Sonderjiske. Iako skoro sve ukazuje na potpunu neizvesnost, jedan podatak govori suprotno, a to je forma ova dva rivala. Esbjerg je u velikom naletu pred start plej-ofa. Domaći su u nizu od četiri trijumfa, a u poslednjem kolu šampionata savladali su najbolji tim u „regularnom“ delu Olborg sa 3:2 i prepuni samopuzdanje dočekuju Sonderjiske. Na drugoj strani gosti ne blistaju u poslednje vreme. Pre ubedljive pobede u poslednjem kolu protiv Rodorve od 7:1 imali su niz od četiri uzastopna neuspeha, a primera radi Olborg ih je savladao sa čak 6:1. Dakle, „kec“ na Esbjerg deluje kao „sigurica“ na startu ove serije.

36077 Aalborg – Rungsted H1 -2.5 (1.84)

Olborg je i pored poraza u poslednjem kolu od Esbjerga ubedljivo zauzeo prvu poziciju u „regularnom“ delu i imaće prednost domaćeg terena kroz čitav plej-of. Domaće na startu doigravanja na očekuje poprilično lak posao, jer se sastaju sa starom mušterijom Rungstedom koji po navici nema šanse protiv Olborga. Poslednjih devet utakmica pripale su favoritu, a potrebno je na startu plej-ofa pokazati moć i poslati jasnu poruku rivalima da će se malo pitati u njemu. Rungsted nije ni u dobroj formi, ima samo jedan trijumf u poslednjih pet ligaških utakmica, tako da sve ukazuje na ubedljiv trijumf Olborga u ovom meču.

35285 Vassan Sport – Assat H2 1.5 (1.70)

Ekipa Sporta „zaboravila“ je kako se pobeđuje u Finskoj ligi. Domaćini su dva kola pre kraja „regularnog“ dela sezone pretposlednji na tabeli i imaju očajan niz od čak 13 vezanih poraza. Sport je poslednji put slavio još prvog dana febuara protiv Saipa, a nakon toga su se potpuno „ugasili“ . Ovakvo stanje kod domaćina mora da iskoristi Asat koji se nalazi na osmom mestu i siguran je putnik u plej-of. Gosti igraju sasvim dobro u poslednje vreme, imaju tri pobede u prethodnih pet mečeva, a Sport im je zicer. Ubeđeni smo u sigurnu dvojku na ovoj utakmici.

ODBOJKA

45356 Cuprum Lubin – Jastrzebski Tacan rezultat 0:3 (1.91)

Ekipa Jastržebskog jedna je od najboljih u Evropi. Prošle sezone dogurali su do polufinala Lige šampiona, a ove godine se nadaju borbi za najvažniji trofej u Evropi. Što se tiče šampionata Poljske gosti su trenutno tek treći, ali imaju samo bod manje od Ržešova i lidera Zaviercea. Dakle, usoro bi mogli da preuzmu lidersku poziciju, možda već nakon utakmice protiv Lubina. Domaći su tek 13. na tabeli i sigurno neće u plej-of, ali neće ni ispasti iz lige. Nemaju preterani rezultatski motiv, tako da ih očekivani poraz od Jastržebskog ne bi mnogo poremetio. Ekipa iz Lubina poslednji put je slavila u međusobnom duelu ovih timova još 2018, a ovoga puta teško će i do seta.

45395 Kedzierzyn Kozle – Belchatow Tacan rezultat 3:0 (2.42)

Dvostruki uzastopni šampion Evropa ekipa Zakse i ove godine napada evropski trofej. U reprizi prošlogodišnjeg finala savladali su italijanski Trentino u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona sa 3:2, a do revanša ih očekuje utakmica domaćeg prvenstva protiv Belhatova kod kuće. Zaksna ne blista u šampionatu, nalazi se na četvrtoj poziciji i neće imati prednost domaćeg terena u plej-ofu. Ipak, dominantno su osvojili prvi trofej u sezoni, Kup Poljske i pokazali da su najbolja ekipa u zemlji. Protiv posrnulog Belhatova koji je tek u prošlom kolu pobedom nad Ščerni Radom prekinuo niz od osam prvenstvenih neuspeha Zaksa ne bi smela da ima problema, a neće izgubiti ni set.

 

 

 

 

 

Ne propustite