Tip izlog - Više ne veruejmo u prvaka Evrope, Monako gasi Žalgirisovu nadu!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 28.03.2023.
13:15
Izvor: Sportske.net

Pobeda Reala "sigurica".

Povezane vesti

14617 Anadolu Efes – Armani Milano 2 (2.44)

Trener dvostrukog prvaka Evrope Efesa Ergin Ataman posle poraza njegovog tima od “fenjeraša” Albe u Berlinu u prošlom kolu izjavio je da tim iz Istanbula neće igrati Top 8 i oprostio se od titule šampiona. Gotovo svi su računali Efes među osam najboljih koliko god igrali loše i utakmica izgubili. Sada su stvari drugačije. Efes je četiri kola pre kraja “regularnog” dela 10. sa skorom 14-16, a u goste mu dolazi tim u najboljoj formi, italijanski Armani. “Manekeni” su u poslednjih devet evroligaških utakmica slavili u osam i upravo bi trijumfom protiv Efesa konačno potvrdili Atamanove reči. Sve je na strani Armanija, Efes se “raspao” i neće uspeti. Naš predlog dvojka.

14629 Panathinaikos – Bayern Munich Ukupno poena 156.5 više (1.88)

Već odavno PAO i Bajern nemaju šane za Top 8 i igraju završnicu Evrolige zato što moraju. “Zeleni” su 16. sa 10 pobede iz 30 utakmice, dok Bavarci imaju trijumf više. Uspeo je PAO da sa novim trenerom Serelisom upiše dve vezane pobede protiv Crvene zvezde i Asvela, a u prošlom kolu izgubili su od Barselone. Što se Bajerna tiče, Trinkijerijeva ekipa je u seriji od tri poraza i sav fokus je usmerila ka nemačkoj Bundesligi. Ipak, ova utakmica mogla bi da bude zanimljiva i donese nam veliki broj poena, jer ekipe nemaju šta da izgube, tako da bismo mogli da gledamo “rekreativni” basket u “OAKA” areni. A kada ste rasterećeni, uglavnom pogađate šuteve. Zato je naš predlog veći broj poena.

14630 Baskonia – Alba Berlin Ukupno poena 171.5 više (1.90)

Bolan poraz doživela je Baskonija u prošlom kolu Evrolige od Crvene zvezde u hali “Aleksandar Nikolić”. Sada Baske očekuje popravni na domaćem terenu protiv berlinske Albe, a pobeda im je neophodna u borbi za plasman u Top 8. Domaći su na osmoj poziciji sa polovičnim učinkom od 15 pobeda i isto toliko poraza, a slede im tri utakmice kod kuće u završnici ligaškog dela sezone. Čini se da je pretposlednja Alba idealan protivnik u ovom trenutku, ali tako je mislio i Efes, pa je poražen u Berlinu. Zato očekujemo da Baskonija ozbiljno shvati rivala. Protiv Zvezde su Španci zakazali, a pre svih je podbacio jedan od najboljih napadača u Evropi Markus Hauard koga očekujemo u mnogo boljem izdanju. Obe ekipe vole brži ritam košarke sa puno šuteva za tri poena, Baskonija ima klasu, Alba je rasterećena. Zbog toga naš predlog veliki broj poena.

14620 Zalgiris Kaunas – Monaco 2 (1.82)

Izuzetno važna utakmica 31. kola Evrolige igra se u Kaunasu gde domaći Žalgiris dočekuje Monako. Žalgiris je trenutno na devetoj poziciji sa skorom 15-15 istim kao i osmoplasirana Baskonija koja drži poslednje plej-of mesto. Zbog toga je “zelenima” ova utakmica praktično biti ili ne biti. Protivnik je jedan od najtežih mogućih. Ekipa Saše Obradovića trenutno je četvrta na tabeli sa skorom 20-10 i blizu je da obezbedi prednost domaćeg parketa u plej-ofu. Monako je u velikoj seriji od pet evroligaških pobeda i deluje fantastično u ovom trenutku, za razliku od domaćina koji je izgubio poslednja dva meča. Nije Žalgiris ekipa koja na papiru zaslužuje mesto među osam, a trenutno ni po igri na parketu. Monako je kvalitetniji i dodatno će ih udaljiti od tog cilja.

14619 Olympiacos – Asvel H1 -13.5 (1.91)

Crveno-belima meč protiv najslabije ekipe u Evroligi dolazi nakon bolnog poraza od Partizana u “Areni”. Ekipa Željka Obradovića “ugasila” je lidera Evrolige i u potpunosti zaustavila, gotovo izvesnog, MVP-a takmičenja Sašu Vezenkova koji je postigao samo šest poena. Neuspeh protiv crno-belih otežao je Olimpijakosu borbu za prvo mesto u ligaškom delu sezonu. Sada Pirejci imaju identičan skor kao sa Real Madridom, dok je Barsa samo na pobedu zaostatka. Zbog toga prava na kiks nemaju, a Asvel dolazi kao poručen. Gosti nemaju evroligašku pobedu još od kraja januara, tako da nemaju čemu da se nadaju u Pireju. Naš predlog je trijumf domaćih uz veliku razliku.

14634 Real Madrid – Fenerbahce 1 (1.40)

Poraz Olimpijakosa od Partizana otvorio je put Realu ka prvom mestu u ligaškom delu Evrolige. Sada su Madriđani na čelu tabele izjednačeni sa Olimpijakosom na prvom mestu. Priliku za novi trijumf “kraljevski” klub ima protiv turskog Fenera koji je uvek nezgodan rival, ali baš i ne blista u poslednje vreme. Madriđani su u poslednja dva kola Evrolige savladali italijanske predstavnike Milano i Virtus, u tim se vratio Mario Hezonja i pokazao klasu u Bolonji gde je ubacio 26 poena. Real trenutno deluje jako dobro I favorit je protiv Itudisove ekipe, Fener je pobedom kod kuće protiv Žalgirisa prekinuo niz evroligaških poraza, ali će teško moći do slavlja u Madridu. U prvom međusobnom meču u Istanbulu Real je bio ubedljiv I slaivo sa 85:71, njihovu pobedu očekujemo i ovoga puta.


Ne propustite