Tip izlog - Vreme je za Evroligu!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 14.11.2023.
12:45
Izvor: Sportske.net

Čekaju nas veoma zanimljive utakmice i sjajne kvote!

Povezane vesti

15825 Monaco – Anadolu Efes H1 – 6.5 (1.89)

Monako je uz Real Madrid tim u najboljoj formi u Evroligi. Ekipa trenera Saše Obradovića vezala je pet uzastopnih trijumfa nakon dva uvodna poraza na startu takmičenja. „Kneževi“ su kompletni posle povratka sjajnog strelca Džordana Lojda koji je prošlog vikenda u domaćem šampionatu ubacio 29 poena Nanteru. Efes je posle dva poraza slavio u pretohodnoj evroligaškoj utakmici protiv Žalgirisa nakon produžetka, ali ekipa trenera Erdema Džana ne deluje kao tim koji će imati važnu ulogu u Evroligi. Monako je bolji u ovom trenutku, u sjajnoj je formi i deluje da će lako savladati goste koji trenutno imaju skor od tri pobede i četiri poraza.

15840 Maccabi Tel Aviv – Olympiacos 1 (1.67)

Preselio se izraelski Makabi u Beograd i slavio u prvoj domaćoj utakmici odigranoj u hali „Aleksandar Nikolić“ bez publike. „Ponos Izraela“ savladao je Bajern iz Minhena i sa samopuzdanjem i skorom 4-2 dočekuje aktuelnog vicešampiona Evrope Olimpijakos. „Crveno-beli“ iz Pireja igraju poprilično slabo. Oseća se odlazak MVP-a Evrolige prošle sezone Bugarina Saše Vezenkova, a grčki ima negativan skor 3-4. Problem za goste biće i izostanak Nikole Milutinova koji zbog povrede propušta  mečeve sa Makabijem i Crvenom zvezdom u duplom kolu Evrolige. Makabi deluje bolje u ovom trentuku, osetili su „Pionir“, sada mogu po još jednu pobedu.

15835 Valencia – Real Madrid H2 5.5 (1.87)

Zastrašujuće dobro igra branilac trofeja u Evroligi Real Madrid ove sezone. „Kraljevski“ klub ima svih sedam pobeda od starta sezone i deluje nezaustavljivo. Fakundo Kampaco igra kao da nikada nije odlazio iz Madrida. Ponovo je proradila veza sa centrom Valterom Taveresom, a ekipa Ćusa Matea jača je nego prošle sezone. Na drugoj strani Valensija igra veoma dobro, bar je igrala, do prošlog kola Evrolige kada je tim Aleksa Mumbrua ubedljivo poražen od Armanija u Milanu sa 83:52, što im je bio tek drugi neuspeh u sezoni. Ono što pravi „slepim miševima“ veliki problem jesu povrede bekova Krisa Džonsa i Džereda Harpera zbog kojih će Stefan Jović morati da preuzme sav tere u organizaciji napada. Real problema nema i mnogo je bliži trijumfu.

15827 Virtus Bologna – Armani Milano 2 (2.70)

Ko bi pre starta sezone rekao da će potencijalni trijumf Armanija protiv Virtusa u gostima predstavljao iznenađenje, i to poprilično. Delovalo je da će „manekeni“ biti bolji od dva italijanska predstavnika u Evroligi kada je u „grad mode“ stigao Nikola Mirotič, a Serđo Skariolo napustio klupu Virtusa neposredno pred start sezone nezadovoljan transfer politikom kluba. Ipak, Virtus je brzo reagovao, angažovao Luku Bankija, a ovaj upisao pet pobede u prvih sedam kola Evrolige. Na drugoj strani Armani ih ima tek dve, ali hrabri poslednja od 31 poena razlike protiv veoma dobre Valensija. Izgleda da je iskusni Etore Mesina konačno uspeo da trgne ekipu, a gosti imaju veliki individualni kvalitet u Mirotiću, Šildsu, Pengosu i ostalima. Jedna velika pobeda mogla bi da preokrene sezonu Armaniju, a gde ćete bolje od one protiv najvećeg rivala na njegovom parketu.

15844 Alba Berlin – Asvel Ukupno poena 166.5 manje (1.91)

U derbiju začelja Evrolige sastaju se Alba i Asvel. Obe ekipe već godina bez preteranog uspeha igraju u elitnom takmičenju, a ništa drugačija slike nije ni ove sezone. Alba i Asvel imaju tek po jednu pobedu u novoj sezoni, a Francuzi su već promenili trenera i umesto Ti Džej Parkera angažovali Đanmarka Poceka. Uspeo je selektor Italije da razdrma ekipu, te ekipa iz Vilerbana igra bolje u poslednje vreme, ali to joj ne garantuje pobedu u Berlinu. Alba je savladala Asvel u prethodna tri međusobna duela, a kod kuće je posebno opasna. Očekujemo pravu fajtersku utakmicu dva rivala kojima je stalo da pobegnu sa dna. Zbog toga i nešto manji broj poena.

15846 Panathinaikos – Zalgiris Kaunas H1 – 7.5 (1.91)

Izgleda kao da će Panatinaikos konačno proigrati sa potpuno novim timom i trenerom Erginom Atamanom. „Zeleni“ su u prošlom kolu Evrolige ubacili 99 poena Albi u Berlinu i tako stigli do treće evroligaške pobede, a sada ih očekuje susret sa Žalgirisom u „OAKA areni“. Tim iz Kaunasa deluje kao idealan protivnik da se dodatno popravi učinak i podigne samopuzdanje. Žalgiris igra slabo u poslednje vreme, imaju četiri neuspeha u poslednjih pet mečeva u Evroligi, a posebno je bio bolan poslednji posle produžetka od Efesa. PAO je individualno mnogo jači, a sada se polako stvara i timski duh, zbog toga verujemo u laku pobedu „zelenih“ i još veće probleme za Žalgiris.

15848 Baskonia – Barcelona Ukupno poena 162.5 više (1.91)

Pored utakmice između Valensije i Reala imamo još jedan španski derbi u osmom kolu Evrolige. Baskonija trenera Duška Ivanovića dočekuje Barselonu u potrazi za trećom uzastopnom evroligaškom pobedom od povratka na klupu crnogorskog stručnjaka. Uspeo je Ivanović da trgne ekipu, savlada Partizan i Olimpijakos u neizvesnim završnicama, ali je zato pretrpeo dva poraza u domaćem šampionatu od Gran Kanarije i Obradoira. Zahuktala Barsa sa samo jednim porazom u Evroligi biće najteži test za Baskijce. Uspela je „blaugrana“ da sačuva prednost protiv Crvene zvezde u poslednjoj evroligaškoj utakmici u kojoj su ubacili 85 poena. Na drugoj strani i Baskonija deluje raspucano. Svi predsulovi su tu da gledamo sjajnu utakmicu, a napadi su jača strana oba tima. Zbog toga verujemo da će biti puno poena.

Ne propustite