Tip izlog - Žalgiris ima motiv u Berlinu, tradicija protiv Asvela

Autor: Ivan Cvetković
utorak 07.03.2023.
14:00
Izvor: Sportske.net

Četiri košarkaška tipa.

Povezane vesti

10584 Alba Berlin – Zalgiris 2 (2.01)

Ostalo je još osam kola do kraja „regularnog“ dela sezone u Evroligi. Već odavno su „albatrosi“ iz Berlina izgubili sve šanse da se plasiraju u Top 8, ali su pokazali u duelima sa srpskim „večitim“ rivalima da mogu iznenaditi. Alba je u Beogradu bila kobna po Crvenu zvezdu, dok je Partizan otpor Nemaca slomio u drugom poluvremenu. Žalgirisu je ova utakmica biti ili ne biti. Litvanski gigant trenutno je 11. na tabeli sa skorom 13-13 i meč u glavnom gradu Nemačke svojevrsna je prekretnica za „zelene“ koji su vezali dva poraza u Evroligi. Ukoliko hoćete dalje morate pobediti „fenjeraša“. Naravno to neće biti ni malo lako, ali je Žalgiris kroz celu sezonu pokazao da je ozbiljan tim. U prvom međusobnom duelu u Kaunasu slavili su sa 88:81, imaju kvalitetniji sastav predvođen Ulanovasom i Brazdeikisom i mnogo veći motiv ovog puta.

10570 Valencia – Armani Milano 2 (2.32)

Kroz čitavu sezonu čekalo se kada će Valensija pasti. Ekipa Horhea Garbahose po imenima ne deluje kao tim spreman za Top 8, ali su se do pre samo dva kola nalazili među osam najboljih, da bi ih porazi od Olimpijakosa i Baskonije gurnili „ispod crte“. Utakmica protiv Armanija šansa je da „slepi miševi“ ponovo izađu na pravi kolosek i sa skorom 14-13 budu među glavnim kandidatima za plej-of, ali će im biti veoma teško da u tome uspeju. Razlog su sjajne partije „manekena“ u poslednje vreme. Ekipa iz Milana je u nizu od četiri evroligaške pobede i napokon pokazuje nesporan kvalitet. U prošlom kolu Armani je „razmontirao“ lidera Olimpijakos sa preko 20 razlike i još uvek sanja Top 8, iako ima samo 10 pobeda. Igrački su Italijani bolji tim, u boljoj su formi i naš predlog je dvojka na njih. Slavio je Armani i u prvoj utakmici kada mu nije išlo, nema razloga da i ovog puta ne bude isto.

10577 Bayern Munich – Asvel H1 -5.5 (1.90)

Bio je Bajern u bezizlaznoj situaciji protiv Crvene zvezde, ali je ekipa Andree Trinkijerija serijom od 14-0 u poslednjoj deonici sačuvala kakve takve šanse za plasman u Top 8. Vratio Bavarcima kapiten Vladimir Lučić i to je sada znatno ozbiljniji tim. Tim iz Minhena potvrdio je dobru formu pobedom u Bundesligi protiv Albe, a Asvel u „Audi dom“ dolazi u pravo vreme. Francuski tim pretposlednji je u Evroligi i ima čak pet uzastopnih poraza u ovom takmičenju, bez ikakvih šansi za plasman dalje. Čini se da je ekipa trenera Parker apsolutni fokus stavila na domaći šampionat u kojem niže uspehe. Zbog svega toga očekujemo lak trijumf Bavaraca koji su u prethodna tri međusobna susreta savladali Asvel.

12588 Pau Orthez – Levallois H2 2.5 (1.84)

Poznat je šampionat Francuske kao izuzetno ujednačeno i neizsveno takmičenje u kojem se često dešavaju iznenađenja, ali ovoga puta verujemo da to neće biti slučaj. Prosto je ekipa Levaloe mnogo kvalitetnija od Orteza o čemu svedoči trenutno stanje na tabeli. Gosti su drugi u ligi odmah ispod fantastičnog evroligaša Monaka i igraju sjajno ove sezone. Sa druge strane Ortez je tek 13, a bio bi još slabije plasiran da u prethodne dve utakmice nije ostvario pobede. Ipak, Levaloa je i pored nešto slabijih partija nakon kupa Francuske gde je u finalu izgubila od Monaka favorit u ovom duelu. Još veći ako pogledamo rezultat iz prethodnog međusobnog duela koji je pripao Levaloi sa ubedljivih 82:59. Sada razlika ne bi trebalo da bude baš tolika, ali ne i manja od dva poena.

Ne propustite