Tip izlog - Zvezda u Areni prekida crni evroligaški niz, ovo je sezona Panatinaikosa!

Autor: Ivan Cvetković
petak 22.03.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

U fokusu evroligaške utakmice, ali i AdmiralBet ABA liga.

Povezane vesti

17056 Crvena zvezda – Virtus Bologna 1 (2.30)

Ušao je šampion Srbije u sumoran finiš „regularnog“ toka Evrolige. Crveno-beli nisu osetili slast pobede u evropskom takmičenju još od kraja januara, a priliku da prekinu niz od šest uzastopnih poraza imaće protiv Virtusa. Čini se da su Italijani protivnik koji može, a i mora da se pobedi u „Areni“ u ovom trenutku. Virtus je dugo bio u samom vrhu Evrolige, a sada se nalazi ispod plej-of zone sa četiri uzastopna poraza i veoma lošom igrom. Zvezda je prošle sezone lako izašla na kraj sa timom iz Bolonje. Na prošlom meču protiv Panatinaikosa u tim se vratio Miloš Teodosić bez koga Sferopulosov tim u Evropi nije mogao da pobedi. Zvezda mora da se „budi“ i vrati veru navijačima pred završnicu AdmiralBet ABA lige, Virtus je prava prilika za to, posebno jer ima šest vezanih evroligaških poraza.

17057 Panathinaikos – Barcelona H1 –4.5 (1.87)

Panatinaikos je lako izašao na kraj sa Crvenom zvezdu u prvom meču duplog kola Evrolige. Sada se vraćaju u svoju „OAKA“ arenu i dočekuju drugoplasiranu Barselonu, koja je u prošlom kolu ubedljivo poražena od Fenerbahčea u Istanbulu. Puna je samopuzdanja ekipa Ergina Atamana, Lesor dominira pod obručima, Slukas diriguje igrom i sve deluje jako dobro po „zelene“. PAO bi pobedom većom od osam razlika pretekao Barsu na drugom mestu na tabeli i to će biti cilj domaćina. Deluje da ga mogu ostvariti, ako je pre nekoliko kola pred PAO-m pao Real u Madridu, može i Barsa u Atini. Ovo je sezona velikog povratka „zelenih“.

17055 Monaco - Valencia Ukupno poena 159.5 više (1.94)

Košarkaši Monaka igraju sjajno ove sezone u Evroligi i pokušaće do kraja regularnog dela takmičenja da izbore što bolji plasman ne bi li dobili lakšeg rivala u četvrtfinalu. Ovog petka u goste im stiže ekipa Valensije koja je serijom loših rezultata dovela sebe u poziciju da strepi za plasman u plej-in. Sudeći po dosadašnjim rezultatima izabranika Saše Obradovića, očekuje se da će i protiv španske ekipe nastaviti trend velikog broja poena na utakmici. Monako je inače sačinjen od igrača koji igraju na poen više, dok ni Valensija nema šta da kalkuliše. Granica od 159.5 poena na ovom meču deluje i te kako dostižna.

17058 Armani Milano – Fenerbahce Ukupno poena 157.5 više (1.90)

Trener Šarunas Jasikevičijus i Fenerbahče su konačno pronašli „skladan brak“ pa istanbulski tim igra sve bolje kako sezona odmiče. Širok dijapazon igrača kojima mladi stručnjak raspolaže omogućava mu raznovrsnost u igri i raznoliku lepezu poena. Gostovanje Armaniju u Milanu, timu koji hvata poslednji priključak za narednu fazu, biće sudar ekipa koji imaju izuzetno poenterski raspoložene igrače. Povratkom Nikole Mirotića na parket, Etore Mesina dobio je udarnu iglu u napadu, što će uz sjajnu formu nosilaca igre Fenera presudno uticati na visok broj poena na ovoj utakmici.

17060 Bayern Munich - Maccabi Tel Aviv H1 -2.5 (1.85)

Makabi je uhvatio veliki zalet i za četiri pobede u nizu u Evroligi stiže na teško gostovanje Bajernu i Minhenu. Bavarski velikan je nedavnom pobedom u poslednjim sekundama protiv Partizana u Beogradu došao u poziciju da se rame uz rame bori sa crno-belima za plej-in. Makabi nije bez motiva u Nemačkoj pošto bi eventualnom pobedom ozbiljnije umešao za mesto koje vodi direktno u četvrtfinale, te bi tako izbegao doigravanje u plej-inu. Ipak, iskusni Pablo Laso će gledati da što bolje pripremi tim za ovaj izazov. Kvota sa hendikepom da će domaćin pobediti tri ili više razlike nije nimalo loša. Vredi pokušati.

19850 Split - Cibona H1 -7.5 (1.93)

Split se grčevito bori za plasman u plej-of AdmiralBet ABA lige, a predstojeći derbi Hrvatske protiv Cibone biće prilika da igrači u žutim dresovima načine korak napred u postizanju tog cilja. Sa dve pobede u nizu, tim iz najvećeg grada Dalmacije u žestokoj je trci sa Studentskim centrom i Igokeom za osmo mesto, dok je Cibona bezbrižna na poziciji 10. Domaćin ne bi trebalo da brine za pobedu u ovoj utakmici, a zbog jače kvote vredi pokušati da će Splićani ostvariti trijumf sa razlikom većom od osam poena.

10647 Igokea – Krka H1 -9.5 (1.94)

Sa serijom loših rezultata tim iz Laktaša se udaljio od mesta koje vodi u plej-of AdmiralBet ABA lige, iako je delovalo da čvrsto drži dizgine svoje sudbine kada je reč o regionalnom takmičenju. Prvi put posle više od mesec dana, tim iz banjalučke regije igraće na svom parketu, a protivnik će biti slabašna Krka. Porazi koje su zaređali u poslednje vreme sigurno su poljuljali poverenje publike, a priliku da se isprave imaće u subotu protiv tima od kojih su kvalitetniji. Ako verujete u Dragana Milosavljevića i saigrače, pobeda Igokee sa hendikepom je lepa prilika za zaradu.

Ne propustite