Tip izlog - Zvezdina "meč-lopta" u Podgorici, Boston želi povratak u život

Autor: Ivan Cvetković
utorak 23.05.2023.
14:00
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo širom sveta kada se radi košarkaškoj sezoni.

Povezane vesti

16834 Buducnost – Crvena zvezda H2 6.5 (1.86)

Košarkaši Budućnosti i Crvene zvezde sastaju se u Podgorici u drugom meču polufinalne serije AdmiralBet ABA lige. Zvezda je bila ubedljiva u Beogradu, slavila sa 93:55 i došla na korak od finala. Crveno-beli su još jednom dokazali da su mnogo kvalitetniji tim od Podgoričana. Prethodno je Zvezda u “regularnom” delu šampionata slavila kao gost sa 20 poena razlike(76:56). Pokušaće Budućnost da izjednači u “vreloj” atmosferi koju prave “Varvari”, ali se čini da ekipa trenera Igora Mijovića u ovom trenutku ne može da parira razigranoj Zvezdi na čelu sa maestralnim Kampacom.

16735 Miami – Boston 2 (1.80)

Videćemo kako radi “metla” u finalu Istoka NBA lige. Bio je Boston favorit protiv Majamija, očekivalo se da će Seltiksi otići u borbu za trofej, ali je Hit “istopio” Kelte. Majami vodi sa ubedljivih 3:0 u seriji i samo ga jedna pobeda deli od plasmana u veliko finale. Fenomenalni Džimi Batler i razgoropađeni Bem Adebajo, uz podršku saigrača, uspeli su da nadjačaju Bostonove zvezde, a Džejson Tejtum i Džejlen Braun uglavom su bili “puki posmatrači” u dosadašnjem toku serije. Sada Majami ima meč loptu na domaćem terenu i sve govori da će je ekipa trenera Erika Spolstre iskoristiti.

17057 Monaco – Strasbourg IG H2 -10.5 (1.90)

“Kneževi” se posle učešća na Fajnal foru Evrolige vraćaju obavezama u domaćem šampionatu i napadaju prvu titulu prvaka Fracnuske. Ekipa koju sa klupe predvodi srpski trener Saša Obradović završila je ligaški deo takmičenja na prvom mestu, a u četvrtfinalnoj seriji očekuje je duel sa osmopalsiranim Strazburom. Sigurno da je posle utakmica u Kaunasu došlo do emotivnog i fizičkog pražnjenja u ekipi Monaka, te je energetski pad neminovan. Ipak, očekujemo da će Monako slaviti na individulani kvalitet, ali ne baš toliko ubedljivo.

17045 Le Mans – Asvel 2 (1.61)

Aktuelni šampion Francuske Asvel iz Liona imao je razočaravajuću sezonu u Evroligi koju je završio na poslednjem mestu. Odavno je Asvel sav fokus bacio na odbranu titule u domovini, a prva prepreka je ekipa Le Mana. Klub iz Liona opravdao je ulogu favorita i poveo sa 1:0 u seriji nakon ubedljive pobede kod kuće rezultatom 103:73, a sada je došlo vreme da se posao privede kraju.Sigurno da su šanse Le Mana veće na svom parketu, ali je Asvel predvođen Nandom de Kolom svakako veliki favorit i očekujemo da obezbedi plasman u polufinale.

16832 Panathinaikos – Peristeri H1 -11.5 (1‚.87)

Bio je otpisan Peristeri, koji sa klupe predvodi legendarni Vasilis Spanulis pred drugi meč polufinala plej-ofa šampionata Grčke protiv Panatinaikosa, nakon što su “zeleni” u prvoj utakmici slavili sa ubedljivih 101:57. Međutim, mimo svih očekivanja Peristeri je trijumfovao kod kuće sa 73:58 i izjednačio u seriji. Panatinaikos će morati da se “uzobilji” i u svojoj “OAKA areni” pokaže da je za klasu kvalitetniji tim, na taj način povede sa 2:1. Evroligaš ne bi smeo da ima problema sa autsajderom. Đavo je odneo šalu. Ubedljiva pobeda “zelenih” se ne dovodi u pitanje.

17355 Maccabi Tel Aviv – Hapoel Ber Sheva H1 -13.5 (1.85)

Hendikep je veliki, ali kvalitet još veći na strani Makabija. Ubedljivo najveći klub u Izraelu šokantno je ostao bez titule državnog šampion prošle godine i sada ne sme da se igra sa ugledom. Ostao je Makabi u majstorici plej-ofa Evrolige i ostao bez plasmana na Fajnal for posle poraza od Monaka. Ipak, u Izraelu pita se samo njegov “Ponos”. U četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Makabi je slavio u prve dve utakmice protiv Hapoela i spreman je da završio posao pred svojom publikom u trećem meču.

Ne propustite