Vraća se Mitar, "dvojka" u Sloveniji viđena?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 12.06.2022.
11:06
Izvor: Sportske.net

Što bi rekli kladioničari "dvojka k'o devojka"?

EPA-EFE/Claudio Bresciani
EPA-EFE/Claudio Bresciani

Povezane vesti

Slovenci su nam učinili uslugu u Norveškoj, Srbija je ponovo u trci za prvo mesto, a sačuvaće dobre šanse i pored startnog poraza u Ligi Nacija.

Slovence smo pre nedelju dana dobili u Beogradu, rehabilitovali se za pomenuti nezasluženi poraz od Norvežana, u međuvremenu smo slavili u Švedskoj, pa bi trijumfom u Stožicama uspešno zaokružili ovaj naporni ciklus. Cilj je se zna, plasirati se u evropsku elitu u sledećem ciklusu, ali ovi mečevi služe i kao odlična priprema za Katar koji je glavni colj "Orlova".

O tradiciji protiv Slovenaca smo pisali, od raspada Jugoslavije do pre nekoliko dana ih nismo pobedili u gostima, jednom u zajedničkoj državi sa Crnogorcima, a sećate se verovatno mnogo bolje poraza od pre desetak godina u Mariboru, kada smo dotakli dno i ostali iza Estonije u borbi za baraž i EP u Poljskoj i Ukrajini.

Ali, drugo je bilo vreme, drugi mentalitet, ili se makar nadamo da je tako.

Srbija u večerašnji meč ulazi kao favorit, Stojković će za kraj ove preduge sezone ponovo imati Mitrovića koji je zbog suspenzije propustio pobedu u Švedskoj. Nije smetalo, Luka Jović je još jednom pokazao da zaslužuje mnogo više prostora u klubu, nastavio je da daje golove u crvenom dresu, i verovatno će obojica napadača biti u timu od početka.

Stojković je kroz reči da se Srbija pita i da će diktirati ritam, najavio ofanzivnu postavu, po mnogo čemu ovaj meč može da bude ključan za dalji rasplet, pogotovo ako Norvežani ne pobede komšije Šveđane u meču koji se takođe igra večeras.

Dakle, Mitrović i Jović u napadu, Tadić i Sergej su obavezno, a u odbrani će verovatno ponovo biti Stefan Mitrović, uz Veljkovića i Pavlovića. Kostić bi trebalo da počne levo, Andrija Živković desno, ovo je uz naravno Milenkovića koji će odmoriti ono što bi trebalo da bude najbolji tim Srbije u ovom trenutku.

Slovenija je prosečna reprezentacija, sa vremena na vreme nekoga iznenade, bolji su kao i svaka trkačka ekipa kada se brane, pa recept će biti jasan kao i u Beogradu, na vreme im dati gol. Ne treba očekivati neku vatrenu atmossferu na Stožicama, "Fantje" su već dugo van svih bitnih fudbalskih tokova, izvršena je smena generacija, trener Prašnikar je pružio šansu novim igračima, ali su neki poput Šporara, Kurtića, Verbiča i Mevlje i dalje tu, uz naravno kapitena Oblaka. Situacija u timu nije dobra, Slovenci su u kvalifikacijama za Mundijal bili četvrti, sa isto bodova koliko i Slovaci, ali nijedan od ova dva tima nije bio ni blizu protiv Hrvata i Rusa. Doduše, bilo je iznenađenja, pobeda protiv Hrvata na startu, ali ubrzo su stvari došle na svoje mesto. Ovaj tim ne može da igra u kontinuitetu, recimo odoleli su protiv Norvežana, ali su lako izgubili i u Beogradu i u Ljubljani od Švedske.

Jasno je, Srbija je favorit. Nije da smo se malo puta opekli, ali treba reći da odavno nismo imali bolji tim, ne igrače, već tim, plus ovi fudbaleri su nosioci igre u svojim klubovima, dakle u glavnim ulogama.

To jeste jedna velika razlika u odnosu na neke prethodne generacije kojima je ponekad u zanosu, ali i neznanju pripisivan veći fudbalski rejting nego što su ih imali. Naravno, to ne menja stvar, imali smo velikih igrača, ali malo zajedništva, želje i svesti koliko bi mogli da dobijemo plasmanom na velika takmičenja. Takođe nekako bismo se zadovoljili time da se plasiramo, sve drugo je bilo na momente prilično mučno.

Nema ni razloga da menjamo pristup u odnosu na Beograd koji ne možemo da posmatramo kao domaći teren jer je bilo 5000 svedoka. Tako da "Orlovima" ni gostovanje neće biti nikakva prepreka, niti, kako smo rekli, ima pritiska sa tribina.

Pobeda je ono što ne bi trebalo da dođe u pitanje i to je glavna opklada:

2454 Slovenia - Serbia 2 (1.90)

2454 Serbia više kornera (1.63)

Ovde je sve jasno, ofanzivniji tim imaće priliku da verovatno više puta ubacili loptu pred gol rivala, tražeči pre svega Mitrovića...

2454 ukupno golova 1-15/16-ht 0/1+ (2.30)

Ovo je zanimljivo, kvota nije loša, po ovom scenariju Slovenija će se održati prvih 15 minuta, posle toga bi do poluvremena Oblak mogao da kapitulira. 

2454 Gost ukupno više od 1.5 gola (1.99)

Šveđani su dali dva gola u Sloveniji, Srbija ima bolji tim i pre svega bolji napad. 

Za ostale opklade konsultujte naš specijal recimo

A. Mitrović i Jović 2+ golovi (4.00)

Ovo bi moglo da bude veoma realno, ako Srbija pobedi

Tadić asistencija i gol (12.00)

Veliko veče Dušana Tadića koji će imati dosta prostora u ofanzivnoj formaciji bi moglo da vam se isplati. 

Proverite specijal na AdmiralBet i srećno! 

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak