Ako ovo nije za reprezentaciju, ne znamo šta je - Piksi, reaguj!

Autor: Darko Mitrović
subota 09.03.2024.
19:19
Izvor: Sportske.net

A mesto je ionako ostalo upražnjeno.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Večerašnji 172. večiti derbi doneo nam je uzbuđenja kakva dugo nismo mogli da doživimo u duelima večitih rivala.

Meč je završen rezultatom 2:2, uz još pregršt neverovatnih promašaja, pre svega pred Partizanovim golom, gde je BRILJIRAO čuvar mreže crno-belih Aleksandar Jovanović

Da, morali smo velikim slovima da istaknemo njegovu partiju, je je zaista impresivno ono što je radio večeras. Branio je za desetku, iako je primio dva gola kod kojih zaista ništa nije mogao da učini.

Teško je i izbrojati sve Zvezdine stopostotne prilike koje je golman Partizana uspeo da anulira, branio je šuteve i Bukarija, Endiaja u više navrata, pa Mimovića, Đige, a tek šta reći za reakcije u finišu meča kada se nekoliko puta stvarala velika gužva u njegovom petercu, ali je iskusni Nišlija opet izlazio kao pobednik, uz pomoć požrtvovanih saigrača iz odbrane.

Prema dostupnim statističkim podacima, Zvezda je imala čak 20 šuteva ka Partizanovom golu, od toga šest ka Jovanoviću (uvereni smo da ih je bilo i više), i skoro sve su to bili pravi ''ziceri'' za Zvezdine fudbalere.

''Mislim da su ljudi videli odličnu fudbalsku predstavu, posle 75. minuta nije bilo lako, dali smo sve od sebe. Možemo da budemo zadovoljni, mada smo vodili sa 2:1, možda smo mogli i više'', rekao je golman Partizana za ''Arenu sport'' neposredno po završetku meča.

Zaista, kapa dole Jovanoviću, i to ne samo za večerašnji učinak, nego za sjajnu formu tokom čitave sezone, a što selektor Dragan Stojković Piksi još uvek ne prepoznaje. Ako Partizan bude osvojio titulu na kraju, Jovanović će uz Saldanju sigurno imati najveće zasluge.

Ono što sve nas može da raduje posle večerašnjeg meča, bez obzira za koga navijali, jeste to što je derbi zaista bio zanimljiv, uzbudljiv, imao je sve ono što ga čini najvrednijim u našem klupskom fudbalu, a što dugo nismo imali priliku da na pravi način vidimo.

Svaka čast igračima obeju ekipa, a kad već pominjemo selektora Stojkovića, on sada ima i dodatni razlog da uputi poziv Jovanoviću, s obzirom da je Mile Svilar odlučio da se ne odazove selektoru za predstojeće prijateljske mečeva protiv Rusije i Kipra.

Stojković je za pomenute utakmice iz Crvene zvezde pozvao Srđana Mijailovića, iz Partizana Sameda Baždara, ali večeras smo osim fenomenalnog Jovanovića, videli i odlične Spajića iz Zvezde, Markovića iz Partizana, pa bi selektor zaista mogao da dopuni spisak posle ovog derbija.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čona
Sunday, 10.03.2024
16:46

Јовановић је имао среће,сви се партизановци нагурали у 5 метра.Који је он голман,колко вреди на тржишту,СМЕШНО.Центархалф Марковић је био толико инфериоран у односу на Ндијаја,као да је омладинац.Милаиловић је у паду форме,или је уморан.