Autogol Igora Duljaja kakvog ne poznajemo

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.12.2023.
19:35
Izvor: Sportske.net

Pre utakmice je drugima delio lekcije iz lepog ponašanja, a onda je i sam neprijatno iznenadio.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener Partizana Igor Duljaj je i kao igrač, i kao trener uglavnom dobijao pohvale zbog korektnog ponašanja prema protivnicima ili sudijama, nije poznat kao neko ko izaziva incidente, ili po provokativnim izjavama, pa je mogao sebi da da za pravo posle prošlonedeljnog poraza Partizana od Radničkog u Nišu (2:1) da zameri sudiji na pojedinim gestovima koje je protumačio kao nepoštovanje prema igračima Partizana. 

"Nikad ne komentarišem suđenje, ali ne smeš da se smeješ u lice igraču Partizana, ne samo njemu nego i Partizanu i ljudima koji su došli iz Pančeva, Beograda, Leskovca da bodre svoj tim. To uopšte nije lepo, svako može da greši, sudije imaju pritisak i mi im svašta kažemo, što isto nije lepo, ali nikome se ne smejemo. Partizan ima mnogo simpatizera, oko 40 odsto i njima se takođe smeješ u lice. Nije nas to uzdrmalo i to ćemo sutra pokazati", izjavio je trener Partizana Igor Duljaj u najavi utakmice protiv Radničkog iz Kragujevca u Humskoj.

Dan posle ove izjave, njegov tim je osvojio bod protiv raspoloženih Kragujevčana, meč je završen rezutatom 3:3, a odmah po završetku meča Duljaj je za novi kiks svog tima razloge opet pronašao - na drugoj strani.

Ovoga puta nije mu smetalo ponašanje sudije, već, zaboga, to što su gosti nastupili u kompletnijem sastavu od onog koji je on, izgleda, očekivao.

''Radničkom čestitam na neverovatnoj borbi za svaku loptu. Ako ovako nastave, završiće malo više na tabeli. 

Ono što je simptomatično jeste to da su imali trojicu ili četvoricu igrača koji su imali po tri kartona i želeli su da čiste kartone protiv nas. Ne znam da li to da shvatim kao poštovanje prema nama ili nešto drugo.

Ostvarili su cilj, a to je da Partizan danas ne pobedi i čestitam im na tome", izjavio je Duljaj i izazvao zaprepašćenje među Kragujevčanima i njihovim navijačima koji su bili ponosni na igru svog tima.

Ova izjava, a pogotovo poslednja rečenica, zaista ne liči na Duljaja kakvog poznajemo sa fudbalskih terena. 

Jer, ako je sudija u Nišu pokazao nepoštovanje prema igračima Partizana, onda i ovakva izjava aktuelnog trenera Partizana pokazuje, blago rečeno, nepoštovanje prema igračima kragujevačkog Radničkog koji sinoć ni na koji način nisu iritirali svojim ponašanjem, niti su kao mnogi drugi pokušavali da ''seckaju'' igru, da ''kradu vreme'' ili se žale na povrede kako bi ''ubili'' ritam utakmice.

Igrali su svoju prepoznatljivu igru, na gol više, iako su i sinoć bili značajno oslabljeni neigranjem povređenih Luke Zorića, Milutina Vidosavljevića, bivšeg Partizanovog omladinca Milana Aleksića, ali i veterana Nemanje Tomića, uz Radovanovića i Miličića koji su već par meseci odsutni zbog povreda.

Takođe, zbog kartona je izostao i šef struke Radničkog Feđa Dudić, zajedno sa svojim analitičarom, pa je ekipu iz Kragujevca u Humskoj sa klupe vodio pomoćni trener Adnan Jahić.

Ali, Duljaju to očigledno nije bilo dovoljno, pa je očekivao još slabiji Radnički, možda naviknut na ranije izjave koje su se s vremena na vreme mogle čuti od pojedinih superligaških trenera kako baš i ne očekuju bodove protiv Zvezde ili Partizana, već da su im mnogo važnije utakmice protiv direktnih konkurenata u borbi za opstanak, za plej-of, ili za izlazak na evropsku scenu.

Zaista, ne vidimo bilo kakav razlog da trener Partizana ovako reaguje, pogotovo što ni pre meča nije bilo nikakvih provokativnih izjava iz Kragujevca, odakle je poslata poruka da će njihov tim učiniti sve da poboljša bodovni saldo, jer im je svaki bod preko potreban posle nekoliko ubedljivih poraza u prethodom periodu.

Uostalom, Radnički je ove jeseni ''pokazao zube'' i Crvenoj zvezdi, kojoj je takođe dao tri gola, ali je jedna administrativna greška bacila senku na tu odličnu partiju Dudićevog tima, pa je meč registrovan službenim rezultatom. Takođe, pre samo nedelju dana Radnički je osvojio bod u duelu sa Partizanovim konkurentom za mesto u vrhu tabele, ekipom TSC-a. S obzirom da se bodovna razlika između Partizana i TSC-a sve više smanjuje, moglo bi se reći da je Radnički učinio i uslugu crno-belima u tom meču, pogotovo jer je od tog istog TSC-a Partizan nedavno doživeo ubedljiv poraz na svom terenu (0:4).

Kragujevčani tako treba i da nastave, uvek i u svakom meču, a Duljaj bi umesto mešanja u posao svog kolege Dudića, više trebalo da vodi računa o početničkim propustima svojih igrača koji se u poslednje vreme ređaju kao na traci. Počev od ona tri primljena gola posle kornera protv TSC-a, pa do tragikomične reakcije Saničanina kod trećeg gola Radničkog u sinoćnjem meču.

Svojom neprimerenom izjavom Duljaj je samo stavio ''pečat'' na sve brojnije ''autogolove'' u Humskoj pred kraj ovog dela sezone.

Ne propustite