Baharu nedostaje baterija u upravljaču - On "puca" od želje i jedva je osetio miris Lige šampiona

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 05.11.2023.
10:45
Izvor: Sportske.net

Hoće li Barak Bahar osetiti momenat?

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Teško je poverovati da će Barak Bahar odstupiti od svog dosadašnjeg modela u evrospkom takmičenju ove sezone. 

Strateg Crvene zvezde je najviše verovao In-Beom Hvangu i Marku Stameniću u srcu igrališta, međutim, to nije napravilo razliku ni na jednoj od tri dosadašnje utakmice u Ligi šampiona. Štaviše, neretko su se dešavale greške u postavci, loša markacija i pokrivanje dela terena od strane dvojice vezista bez čije bitne uloge u prenosu lopte i napad izgleda dosta skromnije Možda srpski šampion jeste tresao mreže rivala na svakom meču, ali vertikalna igra nije bila u toj meri konkretna da bi duo položio, posebno protiv Jang bojsa.

Ako je ikada bilo vreme promena, onda je predstojeći meč sa Lajpcigom momenat koji može da preokrene sezonu Crvene zvezde, ali i pojedinaca u taboru ovog tima. 

Samo devet minuta odigrao je Kings Kangva ove sezone u dresu Crvene zvezde. Momak, koji je načinom svoje igre po dolasku u klub oduševljavao navijače. Ne jer je punio statističke kolone ili zabavaljao publiku piruetama, već jer je osećao prostor, uviđao praznine i pravio razliku od centra ka šesnaestercu rivala. Dolazili su tu i poneki golovi kada se ubacivao iz drugog plana, kao i asistencije...

U jučerašnjem susretu sa Radnikom, vezista iz Zambije je tek drugi put u ovoj sezoni kompletirao 90 minuta, a po prvi put od 11. avgusta i utakmice u Lučanima. Od poraza od Čukaričkog na Banovom brdu, Kangva je od mogućih 720 minuta na osam utakmica video ukupno 13 te se prošle večeri videlo koliko se uželeo terena.

Videlo se to prilikom svakog njegovog kontakta sa loptom. Prilikom svakog sprinta... Radio je na obe strane, iako nije bilo previše posla iza njegovih leđa. Ali, kada je bilo neophodno, ispratio bi protivničkog igrača u sprintu i pravovremeno reagovao. Naravno, potkrala se tu i po koja greška u pasu, ali 95 odsto tačnih dodavanja je i više nego dobar procenat uspešnosti. Uglavnom je služio kao potpora Žan-Filip Krasou na desnoj strani, a upravo je odatle uputio i centaršut za Uroša Spajića u 54. minutu čime je upisao treću asistenciju u domaćem šampionatu. Bio je prepun energije, što uostalom i govori pomenuti podatak da se zadržao na terenu čitav meč.

"Nema potrebe da se igrači dokazuju s obzirom da su oni izuzetno kvalitetni. Danas su i Kangva i Kanga pokazali kvalitet, dali su sve od sebe, postoji mogućnost da igraju u utorak", rekao je Barak Bahar sinoć. 

Kings Kangva je odigrao svega devet minuta u Ligi šampiona u aktuelnoj kampanji i to finiš susreta protiv Mančester sitija. Vreme je da Barak Bahar oseti njegov momenat.

Ne propustite