Birmančević - Piksijev serotonin

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 06.09.2024.
09:45
Izvor: Sportske.net

Sjajna partija koja je unela živost.

Marko Djokovic - Starsport
Marko Djokovic - Starsport

Povezane vesti

Znate li šta je serotonin?

Nazivaju ga "hormonom sreće", ima veoma važnu ulogu u regulisanju raspoloženja i ukratko, to je razlog zašto se nalazi u raznim medikamentima koji se prepisuju depresivnim i anksioznim osobama. 

Depresivne osobe karekteriše opšte neraspoloženje, povlačenje, gubitak apetita, uznemirenost, pa i nehigijena, jasno vam je odmah da pravimo paralelu sa našom fudbalskom reprezentacijom. 

Juče smo se samo umili. 

Reprezentacija Srbije remizirala je sa reprezentacijom Španije za koju moramo reći da nije bila na svom nivou, kako reče De la Fuente, nisu bili trkački raspoloženi, nisu još uvek brzi jer je početak sezone, a činjenica je da je malo falilo da nas pobede. Ipak, i mi, onako umiveni, smo došli do zasluženog boda jer smo u sebi imali dovoljno gore pomenutog serotonina. 

Lek sa ovom supstancom doneli su igrači željni dokazivanja, a među njima najviše ga je doneo - Veljko Birmančević. 

Kada ga vidite kako slavi uspešno uklizavanje ne možete a da ne izustite da je to ono što nam treba, kao da vidite supermena Novaka Đokovića koji urla i cepa majicu lupajući se u grudi. 

I impresivno je igrao, za mnoge je igrač utakmice, leteo je po terenu, bio čak i opasan po levoj strani i nije mu smetalo to što igra na sebi ne tako prirodnoj poziciji. 

Ne bih se bunio da Veljko, Strahinja i Kristijan počinju svaku utakmicu reprezentacije u narednih desetak godina, energija koju donose je nešto što ćete teško videti kod nekih većih zvezda i to su oni igrači za koje ste sigurni da će ostaviti, kako to mnogi vole da kažu, srce na terenu. 

I upravo su oni ubrizgali taj hormon sreće, ali jasno je svima da je to kratkoročno rešenje i da je za opšte zdravlje potrebno krenuti od glave...

Ne propustite