Crvena zvezda - Ne možeš na fakultet sa znanjem iz osnovne

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 02.10.2024.
10:15
Izvor: Sportske.net

Možda su naučili lekciju, ali treba naučiti celu knjigu.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Crvena zvezda je sinoć poražena od Intera na "Đuzepe Meaci" i to ubedljivim rezultatom, bilo je 4:0 (3:0), a izabranici Vladana Milojevića su ponovo okusili igranje u Ligi šampiona protiv ozbiljnih protivnika koji znaju da kažnjavaju greške. Benfika dva puta, Inter čak četiri.

Posle prve utakmice protiv Benfike fudbaleri i stručni štab Crvene zvezde su govorili o lekcijama koje su dobili i da će u narednom periodu pokušati da isprave neke greške, odnosno da drže koncentraciju na maksimumu. 

Ipak, nije do njih. 

Koncentracija jednog srpskog kluba u velikim utakmicama ne može da bude na vrhunskom nivou, a razloga je mnogo. Moramo reći i da jedan dominira. 

Slaba liga, odnosno utakmice protiv timova koji nisu dorasli igranju u Evropi, čak ni u Ligi konferencija (TSC igra to takmičenje, ali na osnovu kvaliteta koji su pokazali ne možemo reći da su i zaslužili ove sezone), je apsolutni šampion među razlozima poraza Crvene zvezde od Intera i to ubedljivog. 

Jedan Kaljari, Strazbur, Notingem Forest, Rajo Valjekano, Bohum, pa i Famalikao ima makar 8 veoma jakih utakmica tokom sezone u svom šampionatu protiv timova koji su jači. Crvena zvezda u ovom trenutku nema utakmicu protiv ekipa koje su makar njoj ravne u domaćim okvirima.

Zvezda će ih sakupiti isto toliko ove sezone, a tih osam lekcija ne čine knjigu koju treba makar pročitati do ispita koji se zove Ligu šampiona. 

Sa svega par naučenih lekcija se izlazi na ispit, ali morate imati mnogo sreće da baš izvučete pitanje koje znate. Ovo pitanje je bilo ipak teže od onog prvog koje je Zvezda naučila, a zove se Benfika. 

I čini se da će proći još mnogo godina dok slabiji studenti elitnog fakulteta poput Sparte, Seltika, Dinama iz Zagreba, Slovana i ostalih polože sa nekom višom ocenom od šestice.

Ne propustite