Da li je i Hvangova promocija još jedan pokazatelj stanja u - Partizanu?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 14.09.2023.
16:01
Izvor: Sportske.net

Crno-beli više nisu tema?

2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

''Uz dužno poštovanje Partizana kao kluba, u ovom momentu Partizan nije konkurentan. Ne treba nam jak Partizan da bi Zvezda bila jaka. Zvezda se meri sa Olimpijakosom, Dinamom, Spartom, Kopenhagenom, Ferencvarošem. To su klubovi s kojima se Zvezda bori u mnogim stvarima. Kad se našskauting tim fokusira na neke igrače, iste žele i pomenuti klubovi'', rekao je tokom jednog gostovanja na RTS-u ovog leta generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Danas smo se ponovo setili ovih njegovih reči posle promocije najskupljeg pojačanja Crvene zvezde, korejskog veziste Hvong In-Boma koji je za oko pet miliona evra obeštećenja stigao na ''Marakanu'' iz Olimpijakosa.

Hvong je dugo razgovarao sa novinarima na promociji, imao je šta da kaže na različite teme - od predstojećeg susreta sa Mančester sitijem i Zvezdinog učešća u Ligi šampiona, pa do pitanja čak i o pojedinim korejskim muzičkim zvezdama.

Zanimljivo je da za tih pola sata koliko je trajao Hvangov razgovor sa novinarima niko ga nije ništa upitao o srpskom večitom derbiju, da li je čuo za rivalitet Zvezde i Partizana i slično.

Takva pitanja su doskora bila nezaobilazna na ovakvim promocijama igrača koji u Zvezdu ili Partizan dolaze iz inostranstva.

Danas? Rivalitet sa Partizanom izgleda da polako prestaje da bude previše bitna tema za Crvenu zvezdu, bez obzira na višedecenijsku tradiciju. Zvezda je poslednjih godina otišla na viši nivo, sada ima neke druge, važnije, atraktivnije i moćnije rivale kojima još više želi da se približi po kvalitetu i finansijama.

Za to vreme, a pod vođstvom još uvek aktuelne uprave okrnjene nedavnom ostavkom Milorada Vučelića, Partizan je sve dalje od tog visokog evropskog društva. 

Ovog leta nije uspeo da se domogne ni grupne faze Lige konferencija, a organizovani navijači bojkotuju utakmice na domaćem terenu do odlaska kompletne uprave koja i dalje ignoriše njihove zahteve. Crno-beli će posredstvom TV ekrana gledati i Zvezdinu, ali i evropsku jesen TSC-a i Čukaričkog, uz nadu da će ove sezone bar biti konkurentniji na domaćoj sceni za razliku od prošle, kada su završili tek na četvrtom mestu.

Čak i da tako bude, bez osvojene titule i prohodnosti ka Ligi šampiona, Partizan će i dalje biti sve inferiorniji u odnosu na Zvezdu. 

Ali, u sportu su iznenađenja moguća, pogotovo ako imate složan kolektiv i ogromnu želju za uspehom. Ko zna, možda Partizanu uloga autsajdera bude i prijala ove sezone, jer će maksimalno biti koncentrisan na domaću scenu, a pogotovo na taj danas pomalo zaboravljeni večiti derbi...

Ne propustite