Da li selektor Stojković dobija novog aduta - Hrstićeva evropska dominacija vredna poziva u nacionalni tim

Autor: Lazar Nikolić
petak 18.08.2023.
17:15
Izvor: Sportske.net

Sjajne partije vredne pažnje.

EMMA WALLSKOG
EMMA WALLSKOG

Povezane vesti

Do pre samo dve nedelje Srđan Hrstić je bio samo još jedan u nizu superligaških fudbalera.

Momak rođen u Somboru 2003. godine ponikao u subotičkom Spartaku nije bio u žiži interesovanja, iako je beležio sasvim solidne partije na severu Srbije i prošlu sezonu završio sa šest superligaških golova.

Nisu korpulentnog napadača visok 192 centimetara primetili ni Crvena zvezda ni Partizan, ali jeste šampion Švedske Haken koji je Spartaku platio rekordnih 1.600.000 evra i na "mala vrata" doveo golgetera.

Već na debiju u novom  klubu Hrstić je odigrao nezaboravan meč u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Postigao je Somborac dva i namestio još jedan pogodak protiv šampiona Litvanije Žalgirisa.

Sinoć u revanšu Srbin je opet zatresao mrežu i sa tri gola trenutno je najbolji strelac u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Haken će u plej-ofu za grupnu fazu drugog po snazi evropskog takmičenja igrati protiv škotskog Aberdina, a novi centarfor Šveđana imati priliku da još jednom zablista.

Hrstićeva sjajna forma naišla je baš pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a Srbiju u početkom septembra očekuju utakmice protiv Litvanije i Mađarske.

Kako Aleksandar Mitrović trenutno više razmišlja o transferu u saudijski Al Hilal, nego li o matičnom Fulamu, Dušan Vlahović tek treba da započne sezonu u Juventusu, Luka Jović ne zna da li će iz Fiorentine, Đrođe Jovanović od juče ima novi klub, švajcarski Bazel, a Dejan Joveljić nije postigao gol ovog leta u Los Anđeles Galaksiju, čini se da bi selektor Dragan Stojković Piksi mogao da ukaže poverenje Hrstiću koji je u ovom trenutku nesumnjivo najraspoloženiji srpski golgeter.

Ipak, poslednja je selektorova.

Ne propustite