Danas je pravi derbi, izgleda

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 27.04.2023.
09:00
Izvor: Sportske.net

Posle derbija - derbi!

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Osim što juče, za razliku od bezbroj prethodnih puta, večiti derbi nije imao rezultatski značaj, predstava na terenu ponovo je bila ispodprosečna za, uslovno rečeno, dve najkvalitetnije ekipe u Srbiji.

Čak i bez graje na tribinama i tradicionalno nezaobilaznih bakljada tokom ovog događaja, sivi oblak dima nadvio se nad stadionom u Humskoj. Izgleda da od njega nismo videli intenzitet, naboj, a da ne govorimo o samom kvalitetu kojim se "bubamara" terala po travnatoj podlozi terena.

Ali, u redu. Srećom pa je sezona ušla u period plej-ofa, pa ipak imamo priliku da gledamo derbi. Možda ne tradicionalno veliki, ali rezultatski i prema kvalitetu, on bi mogao da isporuči ono što "praznik srpskog fudbala" nije. 

Lokacija: TSC Arena u Bačkoj Topoli. Vreme: 18.30. Protagonisti: TSC i Čukarički. Ulog: drugo mesto na tabeli i izlazak u Ligu šampiona.

Malo li je?

Mnogi vole da kažu da su TSC i Čukarički dva "najzdravija" tima u Srbiji. Kako finansijski, tako i organizaciono i sistemski. Ove sezone, u odsustvu kvalitetnijeg Partizana, došli su do izražaja njihovi pragmatizmi i na delu imamo da vidimo zaista gro mladih fudbalera željnih pažnje i velike scene. Imamo napadački orjentisan fudbal prepun fudbalski kvalitetnih principa.

Čukarički na sever zemlje stiže prepun samopouzdanja nakon dve vezane pobede protiv Partizana i sa tri poena viška u odnosu na današnjeg rivala.

"Sezona je prilično zanimljiva. Za to zasluge imaju TSC, Vojvodina, Novi Pazar, mi, pa i drugi timovi koji se bore da ispune svoje ambicije. U ovom trenutku Crvena zvezda i Partizan su razdvojeni na tabeli, što nije tako česta situacija u srpskom fudbalu. Opet, svesni smo da će se Partizan brzo vratiti i da će biti onakav na kakvog smo navikli", rekao je trener "brđana" Dušan Kerkez uz pohvale upućene svom protivniku te ushićenje što će se igrati na stadionu koji pruža evropski ambijent.

Žarko Lazetić je od trenutka svog pojavljivanja na velikoj trenerskoj sceni srpskog fudbala pokazao svoje afinitete ka napadačkoj i modernoj igri. Takva privrženost ga je i dovela do TSC gde isprva nije možda išlo sve kako je i on sam zamislio, ali nakon što je implementirao svoje zamisli u čitav sistem - TSC je postao jedan od najatraktivnijih timova Super lige Srbije. Igra po zemlji, sa dosta pasova, napadanja dubine između linija protivnika, neretko učešće golmana u začetku akcije što nije čest slučaj na terenima u Srbiji.

Pobedom, TSC bi se izjednačio sa Čukaričkim na drugom mestu na tabeli, a sve pred utakmice koja dva tima igraju sa Partizanom, odnosno Crvenom zvezdom. Susret koji bi mogao da bude berićetan i poguban, kako za koga.

Ne propustite