Dobro ili loše za srpski fudbal? Super ligo, menjaj Propozicije!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 18.08.2023.
14:50
Izvor: Sportske.net

Činjenica je da su Kragujevčani oštećeni.

Starsport.rs ©
Starsport.rs ©

Povezane vesti

Da li je za srpski fudbal dobro da se odloži utakmica Radničkog i Partizana u Kragujevcu?

Pođimo od toga da se u Propozicijama takmičenja stavlja interes nacionalnog koeficijenta ispred domaćih takmičenja, i to je u redu, jer bi pobeda Partizana u Danskoj značila nove bodove za srpski fudbal, naši klubovi nisu engleski koji imaju po dva kvalitetna tima od po 11 igrača da igraju na dva ili tri fronta, odnosno utakmice u ritmu četvrtak-nedelja. 

Šta kažu Propozicije?

Član 11 je jasan:

"Klubu učesniku u kvalifikacijama za UEFA takmičenja u toku kvalifikacija mogu se na njegov zahtev odložiti maksimalno 2 (dve) dve utakmice i to 1(jedna) u toku prva tri kvalifikaciona kola i 1 (jedna) u Plej of fazi kvalifikacija. Klubovi učesnici grupne faze UEFA takmičenja tokom trajanja grupne faze po ovom osnovu ne mogu odlagati utakmice u Super ligi", stoji u Propozicijama takmičenja. 

Tu dolazimo do konkretnog problema. Nigde u Propozicijama takmičenja ne stoji vremenska odrednica i Partizan je bez problema mogao da traži odlaganje dva dana pre same utakmice, i to dok je Kragujevac isčekivao veliki meč, prodaju velikog broja karata (prodato oko 2000 do danas). 

U Kragujevcu nisu besni na Partizan, ali jesu možda i na samu ligu jer su se našli u velikom problemu. 

Pored činjenice da ne znaju šta će sa kartama koje su prodali, stoji i to da će se ova utakmica odigrati u neku sredu kada će biti duplo manje zainteresovanih za sam meč.

Cena ulaznica je bila 600 dinara za Zapad, odnosno 500 za Istok i Sever, verujemo da bi čitavih 10 hiljada ljudi bilo na te tri tribine. 

Prihodi od ulaznica Radničkom čini dobar deo budžeta, pa je jasno da su debelo oštećeni ovog puta i da u Propozicijama takmičenja mora da stoji vremenska odrednica po kojoj klub ima pravo odlaganja.

U ovom slučaju, dva dana je premalo i skandalozno, pa dolazimo do pitanja da li zaista ovakve odluke pomažu srpski fudbal, ili jednostavno favorizuju one koji igraju evropska takmičenja.

Ne propustite