Gospodine Bahar i vi koji ste ga doveli, "da se ne ljubimo"!

Autor: Mladen Heleta
sreda 20.12.2023.
20:06
Izvor: Sportske.net

Sramna polusezona Crvene zvezde.

EPA-EFE/ANTHONY ANEX
EPA-EFE/ANTHONY ANEX

Povezane vesti

Projekat "evropske Zvezde", koji nam je onako pompezno najavljen prošlog leta, a koji se odavno pohabao, večeras je eksplodirao kao prenaduvani balon.

Da, "evropska Zvezda" je uspela da izgubi od "nikad slabijeg Partizana" (uz sav respekt za crno-bele i njihovu nadljudsku borbu tokom cele sezone).

Izraelski trener sumnjivog kvaliteta Barak Bahar nam je ovde predstavljen i najavljen kao da Crvenu zvezdu preuzima lično Žoze Murinjo, a čovek je pokazao da ne zna ništa i da to što je izbacio Zvezdu u kvalifikacijama za Ligu šampiona prošle sezone sa Makabijem iz Haife nije referenca da može i da je predvodi.

Taj čovek, ali i oni koji su ga doveli u Zvezdu, moraju da preuzmu odgovornost za sramnu polusezonu ekipe u koju je uložen ogroman novac i koja je imala pola godine da sistemski pripremi svoje učešće u Ligi šampiona.

U toj Ligi šampiona doživela je težak debakl i bila najgori tim od 32 učesnika, a u domaćoj Superligi je uspela da u 19 mečeva izgubi tri puta i ne primi gol samo na jednoj utakmici, protiv Napretka u Kruševcu. Ponižavajuće i poražavajuće.

Bahar je lutao od prvog dana i nije znao šta da radi sa ovom ekipom. Zavarao se onom famoznom pobedom od 5:0 protiv Fiorentine, čiji su igrači pravo sa plaže došli u Beograd da odigraju taj revijalni meč. Nametnuo je zahtevnu formaciju sa trojicom pozadi, za koju nije imao osnova u igračkom kadru, prebacio Mijailovića da igra libera, "ugušio" Bukarija i Mitrovića kada ih je stavio da igraju ful-bekove, forsirao Olajinku i Krasoa u špicu…

Kada je video da to "ne pije vodu" i izgubio od Voždovca i Čukaričkog, pogubio se i on sam. Vraćao se na četvoricu pozadi, pomerao Mijailovića na desnog beka, sklonio Krasoa i Olajinku, forsirao skupo plaćenog, ali katastrofalnog Endiajea (kog gol u večerašnjem derbiju ne može da izvadi da bi dobio prelaznu ocenu), zapostavljao Kataija i Kangu, doživeo da ga u mnogim utakmicama spašavaju dečaci Mijatović, Lučić i Nedeljković, vraćao Kataija i Kangu u tim da ga "čupaju" a Mijailovića u vezni red...

Sve to za pola godine, bez ikakvog plana, programa i sistema! Što je mnogo, mnogo je…

Večeras je uspeo da izgubi od istog onog Partizana, kog je TSC nedavno "odučio od fudbala", koji je pre devet dana nadigran u Nišu i savladan od strane Radničkog, i Partizana kome je Radnički iz Kragujevca pre tri dana lagano dao tri komada u Humskoj…

Da je samo pogledao šta su radile njegove kolege Žarko Lazetić, Slavoljub Đorđević i Feđa Dudić, mogao je mnogo da nauči o tome kako pripremiti utakmicu protiv Partizana.

Ali ne, on je "Murinjo", on je evropski trener i mi nemamo takve.

Zvezda je u ovih šest meseci izgubila identitet, izgubila je svoj "genetski kod", Zvezdaši su nezadovoljni, ne osećaju ovaj tim, a Bahar očigledno ne zna šta znači Crvena zvezda… A sve to u sezoni koja je bila projektovana za iskorak u Evropi i "šetnju" kroz Superligu.

Zvezda će Superligu verovatno i osvojiti, sa Baharom ili bez njega, jer ovaj Partizan neće moći da izdrži trku i pritisak do maja meseca, videli smo to u prethodnih 20-ak dana.

Ali zbog svega gore navedenog, Barak Bahar i oni koji su ga ovde doveli, ne bi smeli da se u januaru pojave na prozivci, ako imaju časti i obraza. Mada, čast i obraz često ne idu u istu rečenicu sa srpskim fudbalom…

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rikasimemo 23
Wednesday, 20.12.2023
20:35

Ja sam navijač Partizana, ali portal kao ovaj ne bi smeo ovakve tekstove da dozvoljava.. Kao da ga je neko uplakano dete ( koje navija za Zvezdu) pisao..