Kajri Irving - Lek i nuspojave

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 06.02.2023.
12:28
Izvor: Sportske.net

Treba odmeriti dozu, deluje kao brzi fiks, to je uvek opasno...

EPA-EFE/JASON SZENES
EPA-EFE/JASON SZENES

Povezane vesti

Prtljag pod kojim stenju svi spremni da ga nose za Kajrija Irvinga je nalik slonu u sobi. Izgleda pomodno, kao ekscentričnost vlasnika, ali napraviće od stana prah i pepeo Drugim rečima, kroz njegovu karijeru uvek se odlučivalo između košarkaške genijalnosti i svega ostalog. Jer, van parketa, Irving je prosečni teoretičar zavere iz Kostolca, zarobljen u telu vrhunskog igrača.

Pa bilo da je apsolutna uverenost da je zemlja ravna ploča koju na leđima nosi gigantska kornjača, bilo da je vakcina delo nečastivog i da su je izumeli u cionističkim laboratorijama kako bi nam Jevreju kontrolisali misli, Kajri nekako uvek nađe način da ispadne glup u društvu, kada obuče "civilku".

Taj nered koji nosi sa sobom, ponosno ga pokazujući kao budala "budalu" je zagadio par NBA svlačionica na istočnoj obali Amerike. Ako se držimo činjenica, on od 2017. odnosno odlaska iz Ohaja nije našao zavetrinu u kojoj će odmoriti mozak od dilema i raditi stvari za koje je božanski talentovan.

Koliko Dalas rizikuje trejdom?

Može li Luka da ga pacifikuje? 

Ima li Irving snage da se usresredi na bliski cilj, za gledanje u budućnost nije sposoban, svedoka je koliko hoćete i u Bostonu i u Bruklinu?

Jer, Kajri za Dalas u ovom trenutku jeste lek, (sa nuspojavama svakako), ali koji pomaže trenutno. Motiv Mavsa je jasan, brzi fiks, sve posle leta je potpuno nebitno. Priča se da neće ponuditi Kajriju novi ugovor, a da bi tih 80 miliona mogli da iskoriste za nekog uljudnijeg i prikladnijeg, američkoj predstavi sportiste, ali kako rekosmo, o tome niko ne razmišlja.

Mark Kjuban je odlučio da prečuje uvrede na račun svog naroda, Jevrejin pamti, ali i razmišlja utilitaristički. Ovo je najgora Dalasova sezona, dve pobede iznad 50%, nikada nisu bili tako loši u ovom delu, od kada je Luka stigao u Teksas. Jasno da su Slovenca konsultovali, ali nije kao da bi njegovo neslaganje nešto promenilo. NBA je organizacija gde igraju izvođači radova, predradnici se pitaju o svemu drugom, od materijala do boje šlemova. 

Evo kako su Kjuban i njegovi posilni računali. 

Prvo, bez Luke, Dalas je smešan. Nije teška reč, sedam puta nije igrao ove sezone, ne umeju da pobede. Kada se uporede sve one napredne statistike vezane za situacije u kojima je Dončić na terenu i van njega, Dalas u napadu liči na univerzitetski tim.

I tu Kajri jeste infuzija, on donosi 27 poena (prosek je napumpan posle povrede Duranta), naviku da igra pored superstara. Samo, Lebron i Durant su drugačiji likovi od Luke, lakše prepuštaju loptu, i to uzmite kao aksiom.

Dakle, Irving je taj koji treba da se prilagodi, da bude kameleon koji će se kretati od sporednog glumca, do glavne role, kada Luka bude uzimao vazduh. I kako rekoh, to je ono što će Dalas učiniti boljim. Kao drugi strelac tima, svakako je upgrade od nekoliko verzija u odnosu na solidnog Dinvidija.

Ali, (da uvek postoji to "ali"), Dalas je od jutros slabiji u odbrani. Fini-Smit koji je takođe deo paketa poslatog u Bruklin je činio njihovu defanzivu podnošljivom, pokrivao krilne pozicije i oni sada nemaju nikoga, osim par naturščika koji ne mogu da ga zamene. 

Tako da, ako Dalas zaista želi da nadogradi trejd, potrebno im je još nešto. Najava da će biti agresivni na marketu do četvrtka vezana je za broj pikova koji mogu da ponude i mogućnost da privuku još nekoga ko će nositi vodu u ekipi. 

Bez toga nade nema, sa tim, opet je nema.

Šalim se, ali videti Mavse u borbi za titulu zaista je utopija...

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak