Ko je "moderni Dejvid Bekam"? Stidljivo podseća na Džerarda i Liverpulova je krađa leta!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 28.09.2023.
12:15
Izvor: Sportske.net

Vrhunsko pojačanje Liverpula.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbalski klub Liverpul vraća se na pobednički kolosek s početkom ove sezone i tim koji u rukama trenutno ima Jirgen Klop deluje sposobno da se takmiči za najviši plasman u Premijer ligi.

Naravno, Mančester siti je i dalje apsolutni favorit, nikako se ne sme zapostaviti ni Arsenal, ali Liverpul je imao tranzicionu prošlu godinu gde su morali da se liše igrača koji više ne mogu da im pomognu u neophodnoj meri, a zatim ovog leta dovedu svežu krvu željnu novih avantura na "Enfildu".

Stigli su Rajan Hravenberg, Aleksis Mekalister, Vataru Endo, ali onaj koji se za sada najviše ističe jeste Dominik Soboslaj. Dvadesetdvogodišnji Mađar je plaćen 60.000.000 evra RB Lajpcigu i prema brojnim komentarima medija i korisnika društvenih mreža, za sada je pokazao da vredi i duplo više.

Momentalno je zadužio čuvenu "osmicu" koju je nosila legenda Merzisajda Stiven Džerard i za sada je nosi sa toliko kvaliteta i samopouzdanja, te izgleda kao da je Liverpul pronašao njegovog naslednika. U Nabiju Keiti to nisu mogli da dobiju.

Soboslaj je neko ko se savršeno uklopio u Klopov "gegenpresing". Konstantno radi na terenu, ima ga na oba kraja, izuzetan je u presingu, pas igri i prenosu lopte, a na sve to krase ga brzina. U prilog tome ide i podatak da je postao drugi najbrži igrač u istoriji Premijer lige iza Kajla Vokera kada je protiv Vuvlerhemptona pre nekoliko sedmica ostvario brzinu od 36.76 km/h jureći Pedra Neta.

U Mađarskoj nosi nadimak "novi Puškaš" zbog svog stila igre, dok su ga u Nemačkoj poredili sa Ruijem Koštom. Njegov bivši trener Džesi Marš dotakao se još jednog imena: 

"On je moderni Dejvid Bekam. Kada je lopta na njegovoj desnoj nozi on može da je uputi gde god poželi. Preciznost i brzina kojom ispostavlja loptu su neverovatni. Zašto kažem moderan? Jer je mnogo mobilniji i dinamičniji. Liverpul je načinio krađu za 60.000.000, baš kao što je Siti to učinio sa Erlingom Halandom", rekao je njegov bivši trener Džesi Marš. Amerikanac je takođe radio i sa Halandom tokom zajedničkog boravka u Salcburgu.

Jedna od njegovih velikih vrlina jeste udarac od kojih zaziru i protivnički golmani, ali i živi zid. Kakvu "praćku" ima, videli smo sinoć kada je upravo njegovim ulaskom napad Liverpula oživeo, a doprinos je imao i u pogotku. Odličan pas Vatarua Enda između linija Lestera, prijem koji je usledio kao priprema za udarac i egzekucija Dominika Soboslaja za proslavu u stilu Stivena Džerarda. Sve toliko stidljivo podseća na Stivija Džija.  Bio je to njegov drugi pogodak u sezoni.

Ono što je takođe bitno istaći, a kontrast je u odnosu na prošlu sezonu, jeste da je Liverpul konačno dobio produktivan vezni red. Sva tri pojačanja koja su stigla, a nastupala su protiv Lestera imala su svoj učinak u vidu ili gola ili asistencija prošle večeri.

Ne propustite