Ko je Savo Drezgić?

Autor: Ivan Cvetković
utorak 23.05.2023.
15:15
Izvor: Sportske.net

Upoznajte mladu nadu Partizana.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaški klub Partizan je dugo važio za nepresušan izvor mladih igrača. Pod vođstvom Duleta Vujoševića gotovo svake godine viđali smo makar jednog “klinca” ispred koga je bila blistava karijera. Ne bi bilo fer ni nabrajati jer sigurno bi bilo ispustili barem desetak asova, što sa naših prostora što stranih igrača.

Ipak u poslednje vreme fabrika je malo usporila i od Vanje Marinkovića, a pre njega Bogdana Bogdanovića nismo videli Partizanovu decu koja svakako privlače najviše pažnje publike. Nakon zaokreta i nešto većeg broja stranaca u Željkovoj ekipi, možemo čuti po tribinama kako nam fale mladi koji osećaju klub, a tu se pojavljuje Savo Drezgić.

Zbog fantastičnih partija u juniorskom uzrastu, kao i odlično odigranom Evroliginom turniru u Beogradu, te MVP titulom na kadetskom završnom turniru, Savo je već poznat užoj košarkaškoj javnosti. Takođe ovo mu nije prvi put da je kročio na veliku scenu, ali svakako da će debi u AdmiralBet ABA ligi u Areni pamtiti ceo život.

Neozbiljno bi bilo pričati o dometima Drezgića nakon samo nekoliko minuta na parketu, ali možemo napraviti okret i videti šta je sve prošao kako bi stigao do prilike da debituje za prvi tim sa nepunih 17 godina. Ceo svoj staž mlađih kategorija proveo je u Partizanu. Prvi put selektiran od trenera Filipa Nešića, gde je odmah pokazao da je talentovaniji od ostale dece. Zajedno sa svojim saigračima, činio je jednu od najdominantnijih ekipa u svom uzratu. Pored ekipnih uspeha koji svakako ne igraju veliku ulogu u mlađim kategorijama, vidljiv je bio njegov individualni napredak.

Svi treneri sa kojim je sarađivao ističu neverovatnu radnu etiku. Krasi ga sjajan šut oba iz mesta i iz driblinga, kojima je posvetio jako puno vremena. Godinama i iskustvom koje stiče, njegove organizacione sposobnosti su sve bolje, a to će biti jedna od ključnih stvari za njegovu karijeru. U mlađim kategorijama je svakako proveo mnogo više vremena na poziciji skorera, a svojom visinom i građom njegova budućnost u seniorskoj košarci je svakako kao organizator igre.

Kao i svaki mladi igrač, moraće puno da radi na svom telu. Dosta preuzimanja, fizički dominantnih bekova viđamo u evropskoj košarci. Takođe odbrana 1 na 1 zahtevaće se od njega i to gotovo uvek protiv igrača koji su na lopti. Sa svojih 190 nije idealna fizička građa za modernu košarku, ali sigurno da inteligencijom može da nadoknadi istu.

Pred Savom Drezgićem je zaista veliki put, jer videli smo zaista puno igrača koji su došli do prvog tima, ali nisu uspeli da naprave značajnije karijere. Ali prema svemu što se u košarkaškim krugovima može čuti o njemu, niko nema sumnje da će dostići nivo svojih prethodnika. Pored toga, lepo je videti da fabrika još uvek radi i neka Savo bude motiv svim mladim košarkašima Partizana.

Ne propustite