Krvava nedelja...

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 29.10.2023.
22:23
Izvor: Sportske.net

Dan za zaborav, ne povratio se nikada.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Mračnih dana je bilo i biće, mračnih događaja je bilo i biće, ali nam se čini da se u nama bliskom sportu nije desilo više nemilih scena nego što je to bilo u današnjem danu. 

Dan stvoren za one koji veruju u mračne sile, demone i slične gluposti, mi ćemo samo želeti da ga zaboravimo što pre. 

Da napravimo retrospektivu, jutros nas je sve pogodila vest da su kidnapovani roditelji Luisa Dijaza, fudbalera Liverpula, kasnije su pronađeni, ali nakon što je cela Kolumbija stala na noge, ubijeno je i dvoje ljudi prema poslednjim informacijama u akciji.

Liverpul je danas igrao meč, sve je bilo u znaku podrške za kolumbijskog fudbalera.

Adam Džonson, američki hokejaš iz Minesote, preminuo je danas nakon teške povrede na utakmici, zadobio je posekotinu na vratu, navijači su zamoljeni da izađu napolje zbog medicinske intervencije, a svedoci kažu da je bilo užasavajuće jer je velika količina krvi bila na ledu. 

Utakmica Čukaričkog i Vojvodine je takođe pala u drugi plan zbog povreda dvojice fudbalera. Norman Kempbel iz Vojvodine i Vojin Serafinomić iz Čukaričkog su se sudarili glavama, Serafimovićeva glava je bila oblivena krvlju, brzo je reagovala i naša Hitna pomoć. Srećom, Serafimoviću je samo pukla arkada, ali je upućen na neophodna snimanja. 

Fotografije izbezumljene majke koja je potrčala na teren da vidi šta joj je sa sinom je slika današnjeg dana. 

Da sve ovo bude mračnije, brzo je došlo do sudara glavama Kovačevića i Docića, ali nije bilo posledica. Statistika će nam možda reći da su povrede nakon sudara glavama u fudbalu neretke, ali da se četvorica igrača za jedno poluvreme sudare glavama ne biva skoro nikad. 

Taj sportski demon je posle Amerike i Srbije otišao severno, igrali su AZ Alkmar i NEC, poznati napadač Bas Dost se našao na terenu bez svesti, tresao se, stravični prizor je prekinut jer su fudbaleri jednog i drugog tima okružili medicinski tim i Dosta kojem je ukazivana prva pomoć.

Utakmica je prekinuta u 87. minutu, a da onaj gore demon ne postoji dokazao je Dost koji se javio iz bolnice živ i zdrav. 

Na kraju, poslednja vest je da je utakmica Marseja i Liona otkazana, dovoljno je da vidite kako izgleda Fabio Groso nakon što je kamenovan autobus Liona od strane navijača Marseja. Obliven krvlju, imate to kod Fabricija Romana slikovito.

Skrenućemo i sa sporta, mada ne puno, jer je Čendler voleo Nikse, a Peri Lejkerse.

Ne ponovila se ova nedelja...

Ne propustite