Lepo je što Bruno pogađa trojke, ali Partizanu treba nešto drugo

Autor: Darko Mitrović
sreda 15.11.2023.
23:18
Izvor: Sportske.net

Da li je zbog ovoga doveden?

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Dugo se iščekivao dolazak Bruna Kabokla u Partizan, nedavno se taj transfer realizovao, ali Brazilac za sada nije taličan Partizanu.

Debitovao je u šokantnom porazu od Igokee (89:91) kada je na terenu proveo oko tri i po minuta i upisao dva poena, a mnogo značajniju ulogu i veću minutažu imao je večeras u svom evroligaškom debiju protiv Bajerna u Minhenu.

Čak 19 poena upisao je brazilski centar u večerašnjem meču, odigrao 20 minuta, ali je Partizan opet poražen, ovoga puta sa 94:85.

Veliku većinu tih poena Kaboklo je postigao u drugom poluvremenu, u poslednjoj četvrtini, kada je serijom trojki pokušavao da rezultatski vrati Partizan u igru. Procenti šuta su mu izvanredni, šutirao je 3/3 za dva, 3/4 za tri poena i 4/4 slobodna bacanja.

Primetna je bila i dobra saradnja sa Pi Džej Doužerom u pojedinim delovima utakmice, tu konekciju možemo da očekujemo i u narednim mečevima, ali ono što se očekivalo da Kaboklov dolazak donese Partizanu, večeras se nije dogodilo.

Od početka sezone Partizan ima problema u defanzivi, pre svega u skoku, verovalo se da će Kaboklo doneti neophodnu čvrstinu pod obručima koja nedostaje Partizanu od odlaska Matijasa Lesora, ali te čvrstine opet nije bilo.

Kaboklo je za tih 20 minuta u igri uspeo da uhvati samo dve lopte i nije uspeo da ublaži Partizanovu veliku inferiornost u skoku u večerašnjem meču. Bajern je imao 14 skokova više, čak 39 ukupno, a s obzirom da Partizan u odbrani nije uspeo da zaustavi ni protivničke bekove, poraz je bio neminovan.

Naravno, još je prerano za neke ozbiljnije zaključke oko Kabokla kome će biti potrebno još vremena da se prilagodi na novu sredinu, ali ako se već šuterski oslobodio, što je svakako dobar znak, treba očekivati da u narednim mečevima i energetski unese novu svežinu koja sve više nedostaje ekipi Partizana.

A za trojke ima ko je zadužen i ko bi trebalo da ih pogađa. Zbog čega ti igrači to večeras nisu činili (Anđušić 0/4 za tri, Naneli 0/3 za tri, Avramović 0/2 za tri), to je već druga tema.

Ne propustite