“Najskuplji, a najlošije igrate” se sada još jače čuje

Autor: Lazar Nikolić
sreda 01.11.2023.
21:58
Izvor: Sportske.net

Tek je počeo novembar, a Zvezda je u debelom minusu.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

"''Nismo pobedili, morali smo da dobijemo ovu utakmicu. Ali, moramo da budemo spremni i da se podignemo za utakmicu u subotu'', rekao je trener Crvene zvezde Barak Bahar posle novog neuspeha u Super ligi Srbije i ispuštene pobedeu sudijskoj nadoknadi protiv TSC-a na "Marakani", dok je čitav stadion zviždao i uzvikivao već standardnu parolu "najskuplji, a loše igrate".

Došao je izraelski trener u Zvezdu sa epitetom čoveka koji će od šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije napraviti evropski konkurentan tim. Nije upravi "crveno-belih" bilo dosta po neka pobeda u grupnoj fazi Lige šampiona, prolazak grupe Lige Evrope, želeli su da sa Baharom urade više.

Zbog Bahara je iz kluba na "mala vrata" otišao osvajač "duple krune" prošle sezone i čovek koji nije izgubio nijednu utakmicu na domaćoj sceni Miloš Milojević, jer zvezdaška javnost nije bila zadovoljna lepotom fudbala na "Marakani", a on im odgovorio da bi za bolje trebalo da gledaju englesku Premijer ligu.

Dobio je Izraelac ovog leta maksimalna prava i ovlašćenja, najveći budžet za dovoođenje igrača, pa je mogao da dovede i "čudovišta", kakav je po njegovim rečima Šerif Endiaj, plaćen oko 4.000.000 evra.

Pored njega u šampionski tim došla su još devetorica igrača, među kojima i najskuplje plaćeni svih vremena u istoriji domaćeg fudbala Korejac Hvang za 5.000.000 evra iz Olimpijakosa.

Rezultat Baharovog rada, uz sva pojačanja je sledeći, a on je jedino merilo u fudbalu.

Crvena zvezda posle 12 odigranih kola u Super ligi Srbije ima 28 bodova, nalazi se na drugoj poziciji sa šest bodova manje iza, prema rečima Zvezdana Terzića, "nekonkurentnog" Partizana, dok je u grupnoj fazi Lige šampiona osvojen jedan bod nakon tri utakmice, i to u direktnom okršaju sa protivnikom za "obećano" treće mesto Jang Bojsom kod kuće. To je to što se bodovnog učinka tiče, a nije to najveći Zvezdin problem trenutno.

Pogled na gol-razliku u Super ligi Srbije pokazuje da je Zvezda posle 12 utakmica primila 11 golova, u stvarnosti 14, jer se ne računaju ona tri protiv Radničkog iz Kragujevca, u meču koji je zbog administrativne greške domaćina registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist Beograđana.

Dakle, Baharova Zvezda, sa sve kapitenom Aleksandrom Dragovićem, verovatno najboljim štoperom "crveno-belih" u ovoj deceniji, a možda i duže i Omrijem Glazerom na golu prosečno je primila više od jednog pogotka u domaćem šampionatu.

A, kako se ono kaže, napad pobeđuje utakmice, odbrana donosi titule. Iz toga jasno sledi zaključak da ovako Zvezda neće do titule i da nešto mora da se promeni.

Pre svega, sve novopridošlice na čelu sa Baharom moraće da dobro poslušaju poruku navijača i sve zvižduke na našem najvećem stadionu. Niko im do sada nije tražio dresove, kao nekada Milošu Ninkoviću, Nenadu Milijašu i ostalima iz šampionske generacije koja je Zvezdi posle šest godina vratila titulu, a ova je na putu da prekine teškom mukom svih u klubu uspostavljenu dominaciju.

U Zvezdi se igra za bodove i pobede i ne prelazi se tako lako sa utakmice u sredu na onu koja tim čeka u subotu. Kada od 12 utakmica ne pobediš četvrtinu, to je previše.

Vreme ističe...

Ne propustite