NBA Ol-star - Najodvratnija utakmica u svetu sporta

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 03.02.2023.
11:45
Izvor: Sportske.net

"Zero excitement", što reče Janis.

AP Photo/Michael Dwyer
AP Photo/Michael Dwyer

Povezane vesti

Velika je konkurencija za najodvratnije utakmice u svetu sporta, ali prednost imaju one u kojima igrači igraju da bi "odradili" posao za ligu jer im tako stoji u ugovoru i da bi doneli još malo novca u kasu. 

Takav je i NBA Ol-star meč.

Sećate li se neke u poslednjih sedam-osam godina? Sećate li se nekog dobrog poteza, akcije? Teško, jer dobar potez je onaj gde vaš protivnik da sve od sebe da vas zaustavi, a u Ol-star utakmici NBA lige toga nemate u poslednjih 15 i više godina. 

Kakve su bile ranije utakmice NBA Ol-stara?

Možda da pogledate skraćeni snimak utakmice iz 1993. godine, pre tačno 30 godina kada je takođe igrano u Solt Lejku, kada mladi Šakil O'Nil pokušava svom snagom da zaustavi Admirala Robinsona, ali mu ne ide najbolje. Pa onda neizvesna završnica, Prajs udara Hardaveja po ruci na 15 sekundi do kraja i izbegava laganu završnicu protivnika koji promašuje jedno slobodno bacanje, pa onda u jednom od poslednjih napada Juing blokadom zaustavlja Stoktona za produžetak. Vladao je tada veliki rivalitet između Istoka i Zapada, svi su želeli da budu bolji, navijači su navijali za jedne ili druge, a danas? Tada je meč i ličio na današnje košarkaške utakmice NBA lige u regularnom delu sezone (one u plej-ofu su neka druga dimenzija), a današnji Ol-star mečevi su najniži nivo sporta. 

To će vam reći i igrači, neki krišom, drugi javno poput Lebrona, Kavaja, čekamo i Jokića tamo negde pred kraj karijere da to izjavi jer čoveka interesuju samo takmičarski mečevi i ne daje ni dve banke na svoje MVP nagrade, Ol-star učešća i slično. 

Drugi će, ipak, biti ljuti kada ih ne pozovu na tu utakmicu, ali jasno vam je, radi se o Amerikancima - konkretno u ovom slučaju, o Džejmsu Hardenu koji se naljutio jer ima boljih i jer neće igrati utakmicu u kojoj će mu se sklanjati sa puta.

"Šamar u lice igračima", rekao je Lebron, uz to je dodao i:

"Bićemo tamo, ali samo fizički", i to ponavlja iz godine u godinu. 

"Sve je u novcu, to je njihova šansa da uzmu još novac", rekao je Kavaj Lenard, čovek koji voli da igra odbranu. 

Visoko profitabilna utakmica (ako smemo da upotrebimo termin "utakmica") jer donosi novac i televizijama, ali i samoj NBA ligi, jer se preko 150 brendova reklamira za vreme ove rekreacije. 

Poentirao je i Janis.

"Radije bih bio sa porodicom, nema tu nikakvog uzbuđenja", rekao je on. 

Uglavnom, košarku nećete gledati ni ovoga puta, videćete 400 i kusur poena, i čak ako se desi da pročitate vest o tom događaju ili slučajno pogledate utakmicu, verujemo da ćete sve zaboraviti kada krene malo bolja košarka. 

Tako je i najbolje. 

Ne propustite