NBA pojačanje? Nikada ne biste rekli!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 30.10.2023.
23:04
Izvor: Sportske.net

Mizaran učinak crnogorskog krilnog centra.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde pretrpreli su još jedan poraz u "večitom" derbiju.

Nakon evroligaškog, "crveno-beli" su ostali kratkih rukava protiv najvećeg rivala i derbiju AdmiralBet ABA lige.

Pokazali su Zvezdini igrači dobre i loše strane u ova dva duela, sa trenutno boljim rivalom, ali je jedan momak potpuno razočarao, i to ne samo u derbiju, već generalno od starta sezone, reč je o doskorašnjem igraču Čikago Bulsa Marku Simonoviću.

Došao je 24-godišnji krilni centar u Zvezdu ovog leta kao NBA zamena za Filipa Petruševa i bio projektovan za startu četvorku "crveno-belih". Startovao je sjajno, sa 12 poena u prvoj četvrtini na evroligaškoj premijeri protiv Asvela i onda se samo "ugasio".

Ubrzo je u njega izgubio poverenje Duško Ivanović, a ničim nije ubedio ni novog trenera Janisa Sferopulosa da mu da veću minutažu.

Posle 14 poena i preko 18 minuta na terenu protiv Asvela, minutaža Simonovića sve je manja i manja, a učinak na parketu nepostojeći.

Tako je Crnogorac večeras odigrao svega četiri i po minuta, promašio trojku, načinio dva faula i više se nije ni vraćao na parket, a na prethodnom derbiju nije ni kročio na teren.

Posebno brine Simonovićeva indolentnost na terenu. Kao da još uvek nije svestan kakva mu se prilika ukazala u Zvezdi. Po prvi put u karijeri trebalo je da ima važmnu ulogu u evroligaškom timu nakon neuspešne epizode u NBA ligi, ali njegove partije su daleko ispod renomea najjačeg takmičenja na svetu, odakle je došao na Mali Kalemegdan.

Igra Janisa Sferopulosa u osnovi se zansiva na plejmejkeru i krilnom centru, ali njega trenutno nema u rosteru, bar ne na nivou koji je potreban Zvezdi. Simonović na papiru ima sve što je potrebno vrhusnkom igraču, visok je 213 centimetara, okretan, skočan, sa dugim rukama i dobrim šutem sa distance, ali kao da mu fali samopuzdanje, a pre svega želja da bude važan u ovom timu.

Ma, koliko bio talentovan i relativno mlad, igrač koji dođu u našu košarku iz NBA lige ne sme da bude tu da se samo popuni broj, takvih je Zvezda mogla da nađe i u mnogo slabijim timovima od Bulsa.

Na Simonoviću je da pokaže jeste li ili nije igrač za veliku scenu. Vremena baš i nema, jer ovo je Zvezda, a ako posle Bulsa ne uspeš ni u evroligašu, povratka više nema, sledi osrednja karijera.

Ne propustite