Od šale sa Jagom, do - više nema šale sa Jagom!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 21.01.2024.
21:15
Izvor: Sportske.net

Igra najbolju košarku od dolaska u Zvezdu.

ABA league/Dragana Stjepanović
ABA league/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Bilo je to poslednjeg dana 2023. godine kada je Jago dos Santos na društvenoj mreži "X" porukom javnosti nagovestio bolju verziju sebe, na šta je dobio odgovor jedne od najpopularnijih mim stranica na ovim prostorima. 

Da se odmah ogradim, nije ovo tekst prozivke bilo koga budući da se oni sami šale na svoj račun posle većine Brazilčevih mečeva od tog momenta već su same te pošalice bile inspiracija za ovaj tekst.

Jer, Jago je od dolaska, pa do završetka prošle godine zaista igrao loše, bez organizacionog smisla, kretanja, prikazivanja bilo kakvih liderskih sposobnosti na parketu, čime je i zaslužio kritike, pa i od autora ovog teksta. A, onda, posle odgovora "da, pokazaću ti", Jago i isporučuje. Uglavnom.

Brazilac je na 28 utakmica u svim takmičenjima, do 2. januara i meča sa Fenerbahčeom u Evroligi, prosečno beležio 6.64 poena po meču. Na osam susreta u 2024. godini njegove poenterske brojke su znatno ojačale i postao je još jedan od onih na koje odbrana protivničke ekipe mora da obrati pažnju. Naime, Jagove brojke na minulih osam mečeva u AdmiralBet ABA ligi i Evroligi kazuju da je on na 15.5 poena u proseku za taj period.

A, nije sve izgledalo pozitivno po njega kada je Nikola Topić ponovno regrutovan u crveno-belu opremu i kada je on projektovan za nekog ko bi trebalo da odmenjuje Miloša Teodosića, posebno u regionalnoj ligi. Očigledno je on to shvatio onako kako je i trebalo - ako je u konkurenciji sa Šabazom i Teom bio projektovan da bude treći plejmejker, nije smelo tako da bude i pri povratku Nikole Topića.

Procenti su mu impresivni u AdmiralBet ABA lige za ovaj period od tri meča otkako je nastupila nova godina. Konkretno, za tri šutira vrhunskih 61 odsto! U Evroligi je na 8/16 na pet poslednjih duela i to sa sve onim specifičnim izbačajem sa visokim lukom. Takođe, u AdmiralBet ABA ligi je na 9.3 asistencije u proseku u 2024. godini, a u Evroligi na 4.8.

Moraće da povuče i u narednim duelima, posebno u izostanku Nedovića i Topića, dok je za verovati da će mu Teodosić pomoći u Berlinu iduće sedmice, ali i u derbiju u nedelju.

Ne propustite