Pešić se ljuti na novinare, a zaboravio na Terzićeve izjave

Autor: Darko Mitrović
nedelja 05.03.2023.
09:35
Izvor: Sportske.net

Nije mu jasno zašto Zvezdu doživljavaju kao velikog favorita.

© 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Napadač Crvene zvezde nije se upisao u strelce u 169. večitom derbiju, ali je posle Zvezdine pobede od 1:0 nad Partizanom bio gost na TV Arena sport i tom prilikom okrivio novinare što derbi nije bio kvalitetniji.

''Ja nemam problem da iznesem svoje mišljenje javno. Stvara se neka atmosfera da je Partizan slabiji od nas, da smo mi favoriti, da mi moramo da dobijemo utakmicu sa 4-5 golova razlike'', poručio je Pešić i dodao: 

''Zamolio bih novinare da ne stvaraju takav pritisak nad igračima, ne samo mojim, nego i protivničkim. Dođe novinar, napravi četiri koraka i na peti se saplete i on sad priča o fudbalu... To nas malo i pogađa. Moramo gledati da je to ipak samo fudbal. Pretvorili smo sve na život i na smrt. Kad se to bude poboljšalo, biće i bolji fudbal", rekao je Pešić.

Ako mu već nije jasno zbog čega je Zvezda favorit protiv Partizana, ako ne zbog sada već 16 bodova prednosti na vrhu tabele i već izvesne šeste uzastopne titule prvaka države, onda bi mogao da se podseti i nekih izjava generalnog direktora njegovog kluba Zvezdana Terzića koji je u proteklom periodu u više navrata isticao u medijima kako je Zvezda mnogo ispred Partizana i svih ostalih u Srbiji.

Na primer posle 167. derbija koji je završen bez golova na ''Marakani''.

''Dokazali smo da posle tri godine bez poraza u derbiju, apsolutno zasluženo nosimo titulu suverenih fudbalskih vladara na ovim prostorima. Dokazali smo da posle pet duela sa večitim rivalom bez primljenog gola na Marakani ona jeste neosvojiva tvrđava i potpuno zasluženo već četiri godine čuva titulu šampiona. Dokazali smo da smo organizaciono, kao klub ubedljivo najveći i najmoćniji. Sve je proteklo bez i najmanjeg problema. Bio je to pravi spektakl. Dokazali smo da imamo apsolutno poverenje zvezdaša, koji su za samo mesec dana već drugi put napunili Marakanu.

Dokazali smo da imamo najboljeg trenera na ovim prostorima, koga trener sa klupe večitog rivala nije uspeo da pobedi ni u šestom međusobnom duelu.

Naravno, dokazali smo i da je naš tim za nekoliko klasa bolji od bilo kog u ovom trenutku'', rekao je tada Terzić.

Da li se u međuvremenu nešto promenilo? Jeste, u Zvezdinu korist.

U vreme kada je Terzić davao ovu izjavu vodila se neizvesna borba i za titulu, a Partizan je bio u igri i za trofej u Kupu. Sada su crno-beli izgubili sve šanse za trofeje, a Zvezda ima odličnu priliku da bez Partizanove ozbiljne pretnje osvoji i treću uzastopnu duplu krunu.

I posle se neko pita zašto je Zvezda favorit u derbiju i zašto mu se stvara taj pritisak...

Ne propustite