Pet stvari koje se menjaju igranjem Dantea Egzuma u utakmici protiv Reala!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 01.05.2023.
23:00
Izvor: Sportske.net

Prednosti Partizana ako Austrralijanac bude igrao...

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Željko Obradović je doneo lepe vesti svim navijačima Partizana. Dante Egzum je u potpunosti spreman za treću utakmicu. Svakako velika vest, pogotovo kada znamo da Panter i Lesor  neće moći da pomognu. 

Da vidimo šta igranje prvog organizatora znači za crno-bele. 

Poeni iz reketa 

Partizan svoju igru dosta bazira na šutu van linije za tri poena, kao i šutevima sa poludistance. Egzum je neko ko donosi veoma važne poene na samom obruču i od spoljnje linije je jedini igrač koji vrlo često završava akcije na obruču. Videli smo da je u takvim situacijama često nezaustavljiv. 

Igra na niskom postu

U odsustvu Lesora, Partizan će imati dosta veliki problem da napravi balans unutrašnje i spoljašnje igre. Veoma je teško očekivati da pobede napadajući Real samo sa spoljnih pozicija. Iako se ni Ledej ni Papapetru ne libe da napadnu sa posta, teško je da će imati prednost u odnosu na daleko viši Real. Dantea smo videli kako kažnjava gotovo sve plejmejkere, a Gos i pogotovo Rodrigez nisu "tela" koja mogu parirati u igri leđima prema košu. 

Organizacija igre 

Iako se često može čuti kako nije pravi plejmejker, ima izuzetno značajnu ulogu u samoj organizaciji. U Željkovom sistemu prodor-pas neretko ga vidimo kako podeli loptu i na uštrb svog šuta i poena kako bi dodao saigraču u boljoj poziciji. To će biti od velikog značaja pogotovo za igrače popu Anđušića i Trifunovića koji žive od otvorenih šuteva, a ne od kreacije istih. 

Preuzimanje u odbrani  

Specijalitet Partizanove odbrane ove godine. Lesor i Egzum su ove godine postali enigma za sve ekipe, u preuzimanju njih dvojice gotovo daa nema missmatch-a. U ovoj utakmici će to činiti sa gotovo svim saigračima i njegova odbrana na niskom postu biće od velikog značaja. Posao će mu biti olakšan neigranjem Jabuselea i Deka, ali prema najavama vraća se Tavares, verovatno sa značajno manjom minutažom. 

Najave su da će prva violina, diva sa Kape Verde ekipe igrati, ali pitanje je njegove spremnosti. Partizan ga je puno opteretio pik igrom, a Dante će sigurno opet imati zadatak da ga napadne prodorom nakrca ličnim greškama i ostavi što više prostora Smajlagiću i Ledeju u pop situacijama. 

Efekat Arene

Kao jedan od najvećih ljubimaca Grobara sigurno je da će zapaliti publiku svojim potezima, borbenošću i atraktivnošću. Sada kada su svi brinuli za njegovo zdravstveno stanje sigurno je da će biti iskra više koja će lako paliti vatru na tribinama prepune Arene. 

U svakom pogledu, sjajna vest za dve ljubitelje košarke. Nakon teškog pada, nije došlo do ozbiljnije povrede i incident koji se desio nije ostavio teže posledice Zadatak celog stručnog štaba biće da Danteu tu scenu izbije iz glave i pokuša da iz njega izvuče ono najbolje, što su uspeli ove sezone kao retko ko u Egzumovoj karijeri.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak