Pismo iz Leverkuzena - 10. februara 2024. Liverpul je dobio Klopovog jedinog istinskog naslednika

Autor: Milovan Longinov
nedelja 11.02.2024.
09:17
Izvor: Sportske.net

Potpis pre potpisa, 10. februara 2024. godine.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Kada se prvi put pojavila informacija da Jirgen Klop na pragu "Enfilda", ceo svet je znao da će biti savršeni spoj. Kada je Klop objavio da napušta Liverpul na kraju sezone, ceo svet od juče zna - Ćabi Alonso mora da bude taj. 

Čas fudbala. Lekcija i šamar Tomasu Tuhelu, šampionu Evrope, aktuelnom šampionu Nemačke. Čovek koji će prekinuti niz od Bajernovih 11 titula, a poslednji koji je bio šampion ispred Bajerna bio je upravo - Jirgen Klop. 

Bajer Leverkuzen je razbio Bajern Minhen, sasvim sigurno kao niko nikada u ovoj eri od 11 vezanih titula. U Evropi ih je ovako nadigrao samo Pepov Mančester siti, i onomad Barselona iz 2015. Bajer Leverkuzen se u svakom trenutku pitao za sve taktičke bitke, Tuhel je opet pokazao da previše komplikuje, da preteruje u zahtevima, a izostanak improvizacije i sloboda u igri nije nešto na šta su Bajernovi igrači navikli. 

Nešto slično je pokušavao Pep, ne po pitanju stila igre, već po prefilozofiranju u taktičkim zamislima i beskrajnoj "tiki-taki", koja nikada nije bila Bajernov potpis.

I sve je to znao Ćabi Alonso, pripremio je meč u stilu najvećih trenera, pročitavši svaki naredni potez na terenu. Sva tri gola postigli su njegovi "vingeri" - Stanišić (koji je na pozajmici iz Bajern Minhena), Grimaldo (najbolje letošnje pojačanje u Evropi) i Žeremi Frimpong (sledeći koji će napuniti kasu Bajera posle Bejlija i Dijabija). 

Upravo su ti vingeri postali Alonsov zaštitni znak - Grimaldo je, pazite sad, dao 10 golova i upisao 11 asistencija, iako je po vokaciji levi bek. Odmah ga po statistici prati i Žeremi Frimpong sa osam golova i 10 asistencija. 

Ako na to dodamo glavnog dirigenta Florijana Virca, te "orača" i razarača na svim delovima terena, preporođenog Granita Džaku, a da na sve to, nema povređenog prvog golgetera Bonifejsa, onda je jasno zašto moramo da se divimo Ćabiju Alonsu do imbecilnosti.

I sve je to gledao juče "Enfild". Odmah posle pobede nad Barnlijem, Redsi su imali priliku da gledaju Alonsov "prijemni ispit" za Klopov fakultet. Španac je dobio čistu desetku i poziv da magistrira i doktorira na "Enfildu". I lično, nemam dilemu da će u tome uspeti, kao što nemam dilemu da kvota od 1,55 (odmah je odigrajte OVDE dok je i dalje ista), najveća sigurica još od one da će Lionel Mesi upisati 2+ asistencije na Mundijalu u Kataru (unovčena kvota 2,20). 

Ćabi Alonso će biti novi menadžer Liverpula. Uostalom, baš pre utakmice između Leverkuzena i njegovog Bajerna, to je nagovestio i njegov prijatelj, srpski zet, Bastijan Švajnštajger.

"Znam koliko Alonso mašta o klupi Liverpula i siguran sam da će biti trener na "Enfildu", samo je pitanje kada", rekao je "Švajni". 

Ako mene pitate, najlepša moguća uvertira, sa spremnim ugovorom i penkalom, bilo bi finale Lige Evrope - Bajer Leverkuzen - Liverpul, kada će Redsi prvi i poslednji put navijati protiv svog narednog trenera - Ćabija Alonsa. 

Ne propustite