Postekoglu je svoj deo posla uradio, zna se ko (opet) nije

Autor: Milovan Longinov
subota 11.11.2023.
09:17
Izvor: Sportske.net

Kakav sunovrat...

EPA-EFE/ISABEL INFANTES
EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Povezane vesti

Totenhem je do prve nedelje novembra možda bio i legitimni kandidat u borbi za titulu, a onda je sve krenulo nizbrdo, ko je krivac za sve ono što sledi u ključnim nedeljama? 

Angelos Postekoglu je napravio doslovno čudo od kako je preuzeo ekipu posle katastrofalne sezone u kojoj je Totenhem ostao bez Evrope. Hari Kejn je otišao u smiraj prelaznog roka, ali se nije bunio, ono što je dobio, prihvatio je da izvuče najbolje i izvukao je i više od toga.

Ipak, sada je Postekoglu u prvom velikom problemu, koji je očekivan u modernom fudbalu. Ključni igrači Miki van de Ven i Džejms Medison su na istom meču doživeli teže povrede i za njih je 2023. godina završena. Da stvar bude još gora, na istoj utakmici sa Čelsijem su i Kristijan Romero i Destini Udogi zaradili crvene kartone. Prvi je dobio tri meča zabrane, što nažalost znači da neće igrati ni derbi sa Mančester sitijem na "Etihadu", a drugi propušta samo današnje gostovanje Vulverhemtponu. Ako na to dodamo da je Ivan Perišić još ranije završio sezonu, onda Postekoglu u ovom trenutku na raspolaganju ima samo četvoricu defanzivaca i to je ovaj kvartet - Pedro Poro, Erik Dajer, Ben Dejvis, Emerson Rojal.

I sada zamislite da kao predsednik kluba uđe u kancelaciju i menadžeru kao što je Postekoglu priča o najvećim ambicijama, da želi borbu za trofeje, a ima ovakvu rotaciju u odbrani, nema zamenu za Medisona, a nije mu doveo ni zglavnu umesto Harija Kejna, koja je pitanje i da li uopšte postoji? 

Son je sada ostao praktično sam, jer je pre Medisonove povrede, Rišarlison odlučio da ide na operaciju zbog problema koji vuče odavno i on takođe neće igrati nekoliko nedelja. To praktično znači da će do kraja 2023. godine, Son morati da odigra sa Kuluševskim, Lo Selsom i Džonsonom, rotacije nema. 

Totenhem je tako, najviše zbog Danijela Levija u poziciji u kojoj se danas nalazi. Neke greške možda mogu da se isprave u zimskom prelaznom roku, novca u kasi ima, zbog Kejna, ali je januar u ovom trenutku toliko daleko.

Totenhem ima devet premijerligaških utakmica do kraja 2023. godine, srećom da u ovom trenutku nema Evrope, a rivali su sledeći: Vulvsi, Aston Vila, Mančester siti, Vest Hem, Njukasl, Notingem Forest, Everton, Brajton, Bornmut. 

U prve tri neće imati Romera, a recimo, u derbiju sa Sitijem će štoperski par biti Dajer-Ben Dejvis (?!), a na svim gorepomenutim mečevima neće biti ni Medisona ni Rišarlisona, uz Van de Vena koga neće biti sve do druge polovine januara. 

Ako pogledamo trenutni roster, najjača postava, sa tankom klupom do kraja 2023. godine, mogla bi da izgleda ovako: Vikario, Poro, Dajer, Dejvis, Emerson, Bisuma, Sar, Kuluševski, Lo Selso, Džonson, Son. Na klupi su još - Hejbjerg, Skip, Bentankur.  

I ako Totenhem odjednom postaje tim koji za cilj ima samo top 4 i povratak u Ligu šampiona, umesto potencijalne borbe za titulu, jedini krivac je - Danijel Levi.

Čekamo danas 13.30, da vidimo kako će se Totenhem snaći na prvom testu u desetkovanom sastavu, a onda sledi dvonedeljna pauza, možda i u pravom trenutku.

Za kraj, napomena - Totenhem je posle 10 kola bio lider sa 26 od mogućih 30 bodova, pa baš da vidimo koji će biti i sa koliko bodova 31. decembra.

I šta će onda Danijel Levi uraditi u januaru?

Ne propustite