Rat novinara i "pudlica" - Ono kada je 1% ljubavi veće od 400.000.000 godišnje

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 08.05.2023.
17:22
Izvor: Sportske.net

Argentinac je ponovo glavna tema.

EPA-EFE/Rafael Marchante / POOL
EPA-EFE/Rafael Marchante / POOL

Povezane vesti

Lionel Mesi je danas ponovo u "trendingu". 

Ali, da krenemo redom, kako bismo vam približili zbog čega se baš sada pojavljuju raznorazne informacije.

"El Čiringito" je madridska emisija, naravno, naklonjena Madridu, ali ima i svoje novinare koji naginju ka Barseloni. Hose Alvarez, dopisnik iz Barselone i veliki prijatelj Serhija Aguera, važi za relevantan izvor. Ipak, nekada se "u gostima" pojavi baš kada je to najpotrebnije za "drugu struju" i - Marsal Ljorente. 

U pitanju je osoba koga često osvlovljavaju sa "titella" što bi u direktnom prevodu značilo - "lutak", a u našem prenesenom kada si nečija marioneta, igračka ili po "naški" - pudlica. Taj nadimak nadenuo mu je Đerar Pike u nekoj javnoj prepisci na Tviteru i od tada ga niko drugi ni ne oslovljava drugačije. Naravno, cela Španija znala je i godinama unazad da je Ljorente "lutak" Hosepa Marije Bartomeua i kasnije je Tužilaštvo i dokazalo da je klub preko svojih nekih "ofšor" računa plaćao i upravo ovog "novinara".

E sada, on je danas senzacionalno najavio Mesijev odlazak u Al Hilal, ali ne samo njegov, već i Busketsov i Albin. Ljorente je gotovo uvek imao javne nastupe kada Barseloni ide dobro, a ovog vikenda će proslaviti titulu na koju čeka od 2019. godine. Prvu u eri bez Lionela Mesija.  

Istovremeno, Serhio Buskets je najavio da će na taj dan saopštiti svoju konačnu odluku i svi renomirani izvori tvrde da ni Ćavi ni bilo ko unutar ekipe ne zna šta je kapiten odlučio. Naravno, odgovor Serhija Busketsa mogao bi da odgovori i na pitanje - da li će se vratiti Lionel Mesi? Jer, mnogi veruju da su na nedavnoj "tajnoj večeri" Mesi, Alba i Buskets pričali i o budućim planovima. I svaki izvor nedeljama unazad tvrdi - ako Buskets ostane, veće su šanse da će se vratiti i Mesi. 

Nakon što je Ljorente preneo svoju "senzaciju", oglasili su se doslovno svi renomirani novinari iz Argentine - Veronika Brunati i Gaston Edul, bukvalno i najbliži izvori Mesijevom kampu i poslali jasnu poruku:

Mesijeva želja ostaje Barselona. I ostanak u Evropi i borba za Ligu šampiona je jedini prioritet. 

Usledili su i brojni drugi iz Katalonije - Đerar Romero, Rodžer Toreljo, Fernando Polo, uglavnom renomirani izvori koji su svi kontaktirali svoje insajdere i potom preneli:

Niko iz Barselone nije dobio bilo kakvu informaciju o Mesijevom "da" Al Hilalu i da klub i dalje čini sve da ubedi La Ligu da odobri registraciju njegovog ugovora.

Sve je sumirao za kraj transfer guru, Fabricio Romano, koji je u jednoj rečenici potvrdio suštinu svih izvora: 

Povratak u Barseonu ostaće Mesijev prioritet do samog kraja, čak i kada bude postojala 1% nade, on neće odustati. 

U prevodu, Mesijeva ljubav prema Barseloni, ali i ljubav njegove porodice prema Kataloniji, verovatno je glavna vodilja najboljeg igrača sveta. 

Stoga, vraćamo se na jedine dosadašnje proverene informacije - Mesi je prihvatio sve Barsine uslove, ali čeka da klub reši finansijski fer-plej sa La Ligom, odnosno da Đoan Laporta i Havijer Tebas makar privremeno zakopaju ratne sekire, jer je povratak Argentinca iz više razloga, a najviše marketinških, savršen scenario za obe strane. 

Ono što je jedina istina u Ljorenteovom izlaganju za "El Čiringito" jeste da Al Hilal zaista nudi Mesiju 400 miliona evra po sezoni i da ga "mami" idejom da sa njim dođu i Alba i Buskets, prijatelji i saigrači iz Barseone, kako mu ne bi bilo "dosadno". Familije su im takođe bliske, i pored odlaska u Pariz, Mesijevi su se prečesto družili sa kapitenima Barselone i zato je to i "udica" u koju se uzdaju Arapi, uz ideju da La Liga blokira njegov povratak.

Naravno, navijači Barselone romantizuju Mesijev povratak, veruju u taj "Poslednji ples" i da će kroz koju godinu Netfliksov dokumentarac pod istim nazivom možda onda i nadmašiti gledanost onog sa Majklom Džordanom. 

Da li će se Mesi vratiti u Barselonu? Pa, Đoan Laporta nas je već jednom prevario sve, kao i samog Lea. Ako to učini po drugi put, teško da će zadržati status "El Prezidentea" sa velikim P. S druge strane, jasno je svima da su Laportini razlozi ponajmanje sportske prirode, što ne znači da Mesi neće značajno popraviti Ćavijev tim, ali jednostavno: ispravka greške od pre dve godine kada je na onaj način naterao da Mesi ode u suzama i činjenica da će njegovim povratkom klub godišnje inkasirati dodatnih 250-300 miliona evra godišnje, svakako su prioritet za Barsinog "Patrona". 

A što se tiče ovih "titelja", ko zna, možda budu i u pravu, možda je Ljorente "pogodio", ali sasvim sigurno nije mogao pouzdano da zna prvi i jedini informaciju koju je plasirao pored živih Veronike Brunati, Gastona, Romera i mnogih drugih, koji su za razliku od njega, ipak - Novinari. 

Ta priča nam je donekle i poznata, zar ne?

Ne propustite