Srbija na Španiju u Kordobi kao isto jelo sa drugim sastojcima

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 14.10.2024.
17:45
Izvor: Sportske.net

Moraće Dragan Stojković da menja, videćemo šta...

© 2024 Pedja Milosavljevic/STARSPORT
© 2024 Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Pobeda nad Švajcarskom u Leskovcu ohrabrila je reprezentaciju Srbije koja nakon tri odigrana kola u A diviziji Lige nacija ima četiri osvojena boda.

Trijumfu nad "Sajdžijama" prethodio je remi protiv novopečenog prvaka Evrope u Beogradu gde je Španija zaustavljena bez primljenog gola.

Iz nacionalnog tima često su isticali da je igra na stadionu Rajko Mitić recept kako Srbije može protiv ekipa na vrhunskom nivou, međutim pred gostovanje "Furiji" u Kordobi situacija u selekciji Dragana Stojkovića bitno je drugačija.

Od startnih 11 u prvom meču protiv Španaca, van konkurencije u ovom trenutku su Ivan Ilić i Andrija Živković koji nisu mogli da pomognu saigračima u reprezentaciji zbog povrede, dok će "Orlovi" morati i bez Saše Lukića kojeg posle povrede protiv Švajcarske čeka duga pauza.

Čini se da u užoj odbrani nema nikakvih dilema, teško da će se Stojković odlučiti da zameni Rajkovića, Erakovića, Milenkovića ili Pavlovića ne samo zato što je na drugoj strani najbolji evropski tim, već i zbog činjenice da ovakva odbrana deluje sve sigurnije svakom narednom utakmicom.

Veljko Birmančević odigrao je odlično protiv Švajcarske, pokazao je i svoje defanzivne kvalitete na meču sa Španijom i on je izvesno starter.

Kosta Nedeljković nije pružao prepoznatljvu igru u Leskovcu, skrivio je i penal, ali oscilacije u igri je neophodno istrpeti kod mladog igrača. Uz to, bek Aston Vile je upravo protiv Španije ostavio odličan utisak i glavni je kandidat da ponovo bude starter.

Opcije u centralnom delu veznog reda kvantitativno su skromne ako govorimo o fudbalerima sa defanzivnim karakteristikama. 

Osim startera Nemanje Maksimovića i Marka Grujića, tu je praktično jedino još Saša Zdjelar koji je najozbiljniji kandidat da zameni Lukića ako Stojković odluči da zaigra sa samo jednim igračem iza napadača.

Ukoliko ne, opcija je mnogo više, zajedno sa Lazarom Samardžićem mogu delovati Dejan Zukić i Andrija Maksimović, pa postoji velika mogućnost da Zvezdin 17-godišnjak upiše i svoj prvi start u dresu nacionalnog tima.

U napadu je stvar fizičkog stanja Aleksandra Mitrovića koji se dobrano istrošio u Leskovcu, a priliku će pored Jovića čekati i Dejan Joveljić.

Isto jelo sa drugim sastojcima, rekli bi neki, jer kada gostujete Španije nemate mnogo izbora.

Ovako bi mogao da izgleda tim Srbije sutra:

Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković, Grujić, N. Maksimović, Birmančević, Samardžić, A. Maksimović - Mitrović.

Meč u Kordobi na programu je u utorak od 20.45.

Ne propustite