Šta je Srbi, nećemo biti evropski prvaci?!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 19.11.2023.
19:36
Izvor: Sportske.net

Šta je realnost, a šta fantazija?

starsport.rs
starsport.rs

Povezane vesti

Da mi je neko pričao da ćemo ovako "proslaviti" odlazak ne EURO koji smo čekali 24 godine ne bih mu verovao.

Jeste večeras posle remija sa Bugarima u Leskovcu bio veliki vatromet uz trubače, jesu selektor i reprezentativci bili presrećni svojim ostvarenjem, ali narod je ostao tužan onim što je video od "orlova" u kvalifikacijama.

Ipak, moramo konstantovati da je cilj ostvaren - plasirali smo se na EURO.

E, sada, sve ostalo je za kritiku, a možda je to samo realnost našeg fudbala koju odbijamo da prihvatimo.

Srbija je završila na drugom mestu grupe G iza Mađarske, a ispred Crne Gore, Litvanije i Bugarske, sakupila 14 bodova, uz gol razliku 14:9. Dva puta smo pobedili Crnogorce i Litvance, u dva navrata remizirali sa Bugarima i tužni napuštali teren posle susreta sa Mađarima.

Nemojmo se lagati, ne spadamo u elitne evropske reprezentacije, zato nas nije ni bilo toliko godina na Evropskom prvenstvu, ni dok je brojalo 16, a ni onda kada su na njemu učestvovale 24 reprezentacije, tačnije "pola Evrope".

I jeste ovo uspeh selektora Dragana Stojkovića i naših fudbalera, složni su oni u tome. Nadamo se da ste i vi. Ne zato što je na jedvite jade remizirano sa Bugarskom u Leskovcu, već zato što su nam realno toliki dometi trenutno, na sreću ili nažalost, pre će biti ovo prvo, to je dovoljno za plasman na veliko takmičenje.

Stavite ruku na srce, pa kažite da li imamo elitne fudbalere. Pogledajte utakmice Lige šampiona pa ćete sami dobiti odgovor na to pitanje, kada samo pored par imena stoji srpska zastava.

Pokazao nam je Mundijal da nismo reprezentacija svetske klase, nismo pobedili nikoga, a otišli smo sa suludim nadanjima da možemo biti svetski prvaci, kao što to uvek i činimo.

Večeras su "orlovi" ispraćeni na EURO na "najmanja moguća vrata" i molimo vas da pred šampionat u Nemačkoj pred njih ne postavljate ciljeve koje ne mogu da ispune, jer ste mogli da vidite koliko trenutno vrede.

Neka daju sve od sebe, pa dokle doguraju, ili što bi legendarni Ilija Petković pred put u Nemačku 2006. godine na Svetsko prvenstvo rekao: 

"Ne mogu vam obećati da ćemo biti svetski prvaci, ali vam mogu obećati da nećemo!"

Od nas je i plasman dovoljan, samo da na naredni ne čekamo još 24 godine.

Ne propustite