Tri razloga zašto je Partizan prosečna ekipa Super lige

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 02.09.2024.
09:15
Izvor: Sportske.net

Teško da će biti bolje do kraja prelaznog roka...

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Šta je sve trulo u Partizanu ove sezone?

Ekipa koja je ispala iz tri evropska takmičenja zaslužuje pažnju javnosti jer je očigledno da nešto ne funkcioniše dobro, i to je već slučaj godinama unazad.

Zašto Partizan ni ove sezone neće biti konkurentan Crvenoj zvezdi?

Jasno smo videli da crno-beli trenutno igraju u rangu Radničkog iz Kragujevca i Vojvodine, da nisu iznad tog nivoa i da će baš teško dolaziti do bodova u Super ligi Srbije ukoliko se nešto ozbiljno ne promeni. 

Mi smo izdvojili tri najveća razloga zašto smatramo da Partizan ne može da se nada trofejima u ovoj sezoni. 

Golman kao najbolji igrač

Prosto je neverovatno kako Partizan na pet dosadašnjih mečeva u Super ligi nije primio gol, a za to treba da se zahvali isključivo jednom čoveku - Aleksandru Jovanoviću. 

Golman Partizana je blistao i juče protiv Vojvodine kada je sprečio da gosti iz Novog Sada uzmu tri boda, i čak ni oni najstariji ljubitelji fudbala ne mogu da se sete da li je ekipa iz Humske više zavisila od jednog golmana, odnosno da li je čuvar mreže donosio više bodova od Jovanovića. 

I to je najveći poraz Partizana...

Dva štopera u ekipi, petorica kao levo krilo

Šta reći o klubu koji trenutno ima svega dva prirodna štopera u ekipi, klubu koji je dozvolio sebi da dvojicu mladih pošalje na pozajmicu, a da proda Markovića, pa sada Stanojević i njegovi pomoćnici moraju da "krpe" rupe i ne smemo dozvoliti sebi da kažemo da su u pitanju nesrećne okolnosti jer to nije slučaj?

Partizan je, u ovom trenutku, sa samo dva prirodna štopera, Mujakić je prvi, drugije De Medina koji nema mnogo ozbiljnih utakmica u nogama u poslednjih par godina. 

Pogledajte ostale ekipe Super lige, prvi koje smo se setili je Spartak iz Subotice, oni imaju Ćalasana i Kerkeza, tu su još Bogićević i Mihailović, a priključeni su i mladi igrači iz omladinskog pogona.

Sa druge strane, imamo nagomilavanje levokrilnih igrača, pa je jasno da i sa selekcijom igrača nešto nije kako treba i da su birani igrači koji su nepotrebni. 

Partizan ne može više da dovede najbolje igrače Super lige

Nije novina, ali važno je napomenuti da je Partizan pokušavao da dovede nekoliko igrača iz Super lige ove sezone, među njima su Sali Vižđi i Milutin Vidosavljević iz Radničkog, prvi je otišao u Đer, drugog Kragujevčani nisu želeli da puste. 

Prošlo je i vreme kada su najbolji igrači Vojvodine prelazili u Partizan i jačali crno-bele (za Lazarevića ne možemo reći da je najbolji), ako pogledamo Čukarički, tu je Stefan Kovač, ali radi se o igraču koji je neretko ulazio i sa klupe u ekipu sa Banovog brda. 

Ako pogledamo na drugu stranu Topčiderskog brda, videćemo da Zvezda ne želi da kupuje igrače Super lige jer tu za njih nema kvaliteta. 

Ne propustite