Valensija - Grad gde mladi žive za sport

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 18.12.2023.
21:16
Izvor: Sportske.net

Valensija ima nešto što je veoma slično našem mentalitetu...

Sportske.net - Bogdan Miladinovic
Sportske.net - Bogdan Miladinovic

Povezane vesti

Valensija je po mnogo čemu grad koji je samo za poželeti za ovdašnju javnost. 

Barem za nas koji volimo sport i volimo da komentarišemo o njemu, a uverili smo se u gore navedenu tvrdnju i tokom boravka u gradu na obali Sredozemnog mora koji pleni ne samo svojom arhitekturnom lepotom, već i ljudima koji su uvek raspoloženi za priču. 

Znate već da je Španija mesto gde nećete često govoriti engleskim jezikom ne zato što ne znate, već zato što nemate sa kim da ga pričate, ali Valensija je nešto drugačija.

Tokom boravka u jednom lokalu, zatražili smo da porazgovaramo sa jednim navijačem Valensije jer smo želeli da izvučemo što više o tome koliko prate košarkaški klub i koliko zapravo, vole sport. 

Dobili smo odgovor koji smo tražili, ali ne od jednog, nego su se pred nama stvorila trojica obožavalaca sporta koja su se utrkivala ko će više da kaže. 

"Aha, vas dvojica ste iz Srbije? Novak Đoković", bila im je prva asocijacija na našu državu, s tim što je šanker istakao da je Federer najbolji teniser svih vremena, bez obzira na činjenicu što Rafael Nadal dolazi upravo iz Španije, na šta se, naravno, nismo složili.  

Obožavaju Jokića, vole košarku, kažu da na Balkanu rastu najveći košarkaški talenti i to vrlo dobro znaju, a što se tiče same Valensije, ističu vlasnika košarkaškog kluba, Juana Roiga, čoveka za koga kažu da je vratio veru u košarku u Valensiji i da ekipa svake godine "izbaci" igrača o kome će pričati Evropa, smatraju i da bi klub u nekim narednim godinama mogao da osvoji i Evroligu. 

Najteža tema je bila razlika između NBA lige i Evrolige, naši španski sagovornici se nisu baš složili oko kvaliteta jedne i druge lige i dok je jedan smatrao da ne postoje velike razlike kao kada je njegov otac gledao NBA ligu, drugi smatra da velika razlika i dalje postoji. 

Momke kao Erik, Načo (Nacho) i Kike (Quique) možda možete pronaći na raznim mestima u Evropi, ali je činjenica da ćete najlakše na njih naleteti upravo u Valensiji...

Ne propustite