Zašto Partizanu ne treba još jedan plej

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 30.10.2023.
22:50
Izvor: Sportske.net

Možda se već nazire.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

"Što se tiče Partizana oni moraju raditi dodatnu selekciju što se tiče Evrolige. Partizanu je potrebna jedna prava petica i punokrvni plejmejker, ali to nije lako naći na košarkaškom tržištu", rekao je Duško Vujošević nedavno. 

"To je osnova svake ekipe, dobar plejmejker i visok jedan igrač koji ne mora da bude Tavares, ali može da bude Fal, Milutinov... Neko ko će da postigne 10 do 15 poena, ali ko će da uhvati 10, 12 skokova i da preti da će lupiti neku bananu. U Partizanu jedino preti Smailagić, ali on igra kratko jer igra borbeno i sviraju mu faulove. Nije neko ime i stalno mu sviraju faulove. Mora Partizan da bude jači ispod koša, mora da se popravi. E sad, ja da učim šta treba da radi Željko Obradović koji je doktorirao košarku... Nego stvarno mislim da sa ovim timom teško mogu da se prave velika dela i da moraju da se dovode pojačanja", rekao je Vlade Đurović, još jedan košarkaški stručnjak. 

Posle dva derbija u četiri dana, da li bi njih dvojica mogli da kažu isto?

Željko Obradović je dokazao nešto malo drugačije. 

I prošle godine je forsirao igru bez klasičnog plejmejkera, praktično je jedini u ekipi bio Jam Madar, uz pomoć Egzuma koji je "izigravao" jedinicu i koji je izrastao na kraju možda i u osovinu Partizana, a neko sličan Egzumu u novoj sezoni jeste Pi-Džej Doužer. 

Obradović očigledno vidi nešto što drugi nisu videli, uvideo je košarkašku inteligenciju nekadašnjeg košarkaša Denver Nagetsa koji je igrao zajedno sa verovatno najinteligentnijim košarkašem planete, Nikolom Jokićem. 

Isplatilo se večeras. 

Uvek kada bi crno-beli došli u situaciju da ne znaju gde treba lopta da ide, Doužer bi je uzeo, poslao je na pravo mesto i na kraju je njegov rezultat od 8 asistencija za 24 minuta na parketu zaista impresivan podatak. 

Ne treba mu puno da razmisli, u suprotnom bi bilo kasno, ali videli ste asistenciju za Trifunovića, uvek je gledao Kaminskog kojeg je nahranio loptama večeras i to je ono što je Obradović tražio od njega od početka sezone. 

Očigledno, Partizan je sve bolji, plejmejker verovatno nije neophodan, a sa još jednim visokim košarkašem crno-beli bi mogli zaista da budu legitimni kandidati za F4. 

Ne propustite