Zašto se Real Madrid muči? Odgovor je u imenu od osam slova

Autor: Milovan Longinov
sreda 18.09.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

Mislili su da će sa Kilijanom Embapeom mleti svakog rivala, ali...

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Real Madrid je pobedio Štutgart rezultatom 3:1, identičnim kojim je i Liverpul pobedio Milan na "San Siru", a to ova paralela je najbolji dokaz koliko brojevi na semaforu mogu da prevare. 

Liverpul je razbio Milan u svim segmentima igre, i da Slotov tim nije spustio gas posle trećeg gola, pitanje je koliko bi Milan do kraja primio. 

S druge strane, Real Madrid je, baš kao za vikend u San Sebastijanu, imao prilično sreće protiv Štutgarta, posebno u prvom poluvremenu koje je završeno bez golova. Štutgart je imao dve situacije jedan na jedan, a Tibo Kurtoa je upisao i tri briljantne intervencije. Daleko od toga da u Realu nisu navikli da ih Kurtoa izvlači i da kasnije samo odjednom kazne promašaje rivala i pobede kao da prethodno u određenom periodu igre nisu bili daleko ispod svog nivoa.

Ipak, sada je situcija malo drugačija i navijači su zabrinuti. Analitičari se plaše da ovaj Real neće moći da igra kao pre, da prihvata da bude inferioran i da onda odjednom kazni svakog rivala i to da im pođe za nogom svaki put. Jer, nema - Tonija Krosa. 

Svako ko prati Real od početka ove sezone, složiće se da Nemac mnogo više nedostaje Anćelotiju, nego što mu donosi - Embape. Jer, kompletna fizionimija tima je sada promenjena. Za početak, Real je prošle sezone bio ubitačan sa Belingemom kao "lažnom devetkom" i Englezu je prijala pozicija u kojoj nema toliko vraća na svoju polovinu. Setite se i prvog kola i meča sa Majorkom kada su ga kamere uhvatile kako govori saigračima da svaki napad završe udarcem, jer je "previše naporno vraćati se nazad". 

To je ključan problem na početku ove sezone, a to je detektovao javno upravo i sam Belingem posle pobede nad Štutgartom. 

"Gubitak Tonija Krosa je ogroman u smislu ritma naše igre, načina na koji prenosimo loptu, on je bio tako poseban, nezamenjiv. Moramo da pronađemo drugačiji način da zamenimo njegovu ulogu, jer ne može neko da dođe samo na njegovo mesto i da radi ono što je radio on", rekao je Belingem, aludirajući praktično i na sebe samog.

Luka Modrić je u godinama i da Kros nije odlučio da ode u penziju, vrlo verovatno da bi otišao i da ne bi dobio još jedan produžetak saradnje na još godinu dana. Luka Modrić je i dalje majstor, sinoć je pogodio Ridigera u trepavicu za 2:1, što je bio trenutak koji je prelomio meč, ali, ni on više ne može da igra 40+ utakmica kao starter i po 70, 80 ili čak 90 minuta u tom intenzitetu. I zato trio Čuameni, Valverde, Belingem, jeste na papiru moćan, ali na terenu se teško snalazi bez - Krosa.

Jer, nijedan od ove trojice tokom prošle, pretprošle sezone, nije igrao bez njega pored sebe. Naravno da je Realova sreća što na klupi ima Karla Anćelotija, koji je trenerski kameleon i koji će se prilagoditi i pronaći rešenje i u ovoj situaciji, ali, za sada, taj put ipak mora malo da potraje.

Daleko je proleće, onaj period kada Real Madrid odjednom postane tim koji je klasu iznad svih. Ali, biće zanimljivo gledati kako će ovaj put to učiniti bez - Tonija Krosa. Prvi put posle punih 10 godina. 

Ne propustite