Zvezda i TSC imaju gust i težak raspored? Šta će onda u Vest Hemu da kažu...

Autor: Darko Mitrović
subota 16.09.2023.
16:47
Izvor: Sportske.net

Kada će naši klubovi konačno da se naviknu na evropski ritam utakmica?

David Damnjanovic/STARSPORT
David Damnjanovic/STARSPORT

Povezane vesti

Ako tokom kvalifikacija i može da se ima razumevanja za zahteve naših klubova za odlaganjima utakmica zbog obaveza u Evropi, jer treba obezbediti evropsku jesen i značajna finansijska sredstva, onda tokom grupne faze za tim ne bi trebalo da ima potrebe.

Zato je iznenađujuća jučerašnja vest o odlaganju utakmice Crvene zvezde i TSC-a koja je trebalo da bude odigrana narednog vikenda. Navodno, razlog za odlaganje meča bilo je to što TSC igra protiv Vest Hema u četvrtak, a onda bi već u subotu trebalo da igra protiv Zvezde, manje od 48 sati posle utakmice u Londonu.

Ali, onda se postavlja logično pitanje zašto Zvezda i TSC ne igraju u nedelju, 24. septembra ili čak u ponedeljak, 25. septembra?

Reći će vam da se igra vanredno kolo u sredu, 27. septembra. Ali onda se postavlja novo pitanje. Zašto Zvezda i TSC svoje mečeve tog vanrednog kola ne bi odigrali u četvrtak, 28. septembra?

Dakle, nije u pitanju nikakav gušći raspored od onog uobičajenog u Evropi, već se radi o tome da je FSS previše tolerantan prema ovakvim zahtevima.

Jer, šta bi tek trebalo da kažu u Vest Hemu? Oni danas gostuju prvaku Evrope Mančester sitiju, pa će u četvrtak dočekati TSC na startu takmičenja u Ligi Evrope, a već narednog vikenda, naravno u nedelju (zašto bi igrali u subotu), ''čekićari'' će gostovati Liverpulu na Enfildu. Tri dana kasnije će igrati i meč Liga kupa protiv Linkolna, pa još tri dana kasnije dočlekati Šefild u Premijer ligi...

To je u Evropi uobičajen ritam utrakmica, a ako naši klubovi žele da se približe njihovom nivou, moraće konačno da se naviknu i da igraju u ritmu sreda-subota ili četvrtak-nedelja.

Nije bilo lako ni košarkašima Zvezde i Partizana da igraju mečeve na svaka dva dana, pa su se navikli na taj ritam i ostvaruju zapažene rezultate u Evropi. Verujemo da će sledeće sezone biti još bolji.

Ne propustite